Video

Weer twee drugslabs ontdekt, vier mensen opgepakt

21 april 2023 om 11:52 • Aangepast 5 mei 2023 om 02:03
nl
In Eersel en Hooge Mierde zijn vrijdagochtend twee drugslabs ontdekt. In beide labs werd nog drugs gemaakt. Het gaat om productielocaties van synthetische drugs. Vier mensen zijn aangehouden.
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

In Eersel werd het drugslab gevonden in een bedrijfsverzamelgebouw op bedrijventerrein De Haagdoorn aan de Sigarenmaker, vlakbij de A67.

In Hooge Mierde werd de vondst gedaan in een garage bij een huis aan de straat De Stad. Dat is een straat net buiten het dorp. Politie en brandweer onderzoeken of het mogelijk is de labs te ontmantelen.

Volgens iemand uit het dorp is de bewoner een man van tussen de 35 en 40 jaar. "Het is een vriendelijke man en ik had dit nooit achter hem gezocht."

De man woont er nu zes jaar en huurt het van de oorspronkelijke bewoners die tegenwoordig elders wonen. "Hij had eerst veel auto's, caravans en ook een boot op het perceel staan, maar die zijn de afgelopen maanden allemaal verdwenen."

De dorpsbewoner kan er met zijn hoofd niet bij dat de bewoner betrokken is bij de productie van drugs. "Volgens mij heeft hij de schuren allemaal in eigen beheer en verhuurt hij niets door. Ik heb ook nooit gekke dingen gezien.”

Derde en vierde
Het zijn alweer het derde en het vierde drugslab die deze week zijn ontdekt. In Tilburg werd dinsdagmiddag een amfetaminelab gevonden in een huis midden in een woonwijk. Daar werden drie mannen uit Tilburg (52), Gilze (50) en Oss (33) aangehouden. In Hapert waren twee mensen op grote schaal aan het hobbyen in een bungalow op het vakantiepark van Landal in Hapert. Daar werden een man (31) en een vrouw (29) aangehouden.

Vorige week was het ook al raak in Vinkel. Daar werd donderdagochtend een drugslab ontdekt in een garage bij een huis aan de Bosschebaan. Dit na de melding dat in deze straat woensdagavond zou zijn geschoten.

LEES OOK:

Drugslab in vakantiehuisje ontdekt, man en vrouw uit Oss aangehouden

Drugslab ontmanteld in woonwijk in Tilburg, drie mensen opgepakt

Foto: Collin Beijk
Foto: Collin Beijk
Ook in Hooge Mierde werd een drugslab ontdekt (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Ook in Hooge Mierde werd een drugslab ontdekt (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!