Liveblog

112-nieuws: huiszoeking EOD in Oisterwijk • partij gereedschap gedumpt

29 april 2023 om 20:36 • Aangepast 10 mei 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.59

Dit liveblog is afgesloten.

21.32

Voor duizenden euro's aan elektrisch gereedschap gedumpt

De politie heeft zaterdagavond in de bosjes langs de Gruunsel in het buitengebied van Uden een flinke partij professioneel elektrisch gereedschap gevonden. Het vermoeden is dat apparaten van onder meer Makita en DeWalt gestolen zijn. Het gaat om onder meer een boorhamer, cirkelzaag, slijpschijf, decoupeerzagen en verschillende boor- en schuurmachines. De waarde van de partij gereedschap loopt in de duizenden euro's.

Wachten op privacy instellingen...
20.30

Huiszoeking bij arrestant schietpartij

In en om het huis van een man uit Oisterwijk die gisteravond werd aangehouden na een schietpartij in deze plaats is een onderzoek gaande. De politie en medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zijn hiervoor naar de woning van de man aan de Haarenseweg gekomen. Het is niet bekend of ze al iets gevonden hebben.

De man huurt een bedrijfsgebouw aan de Nijverheidsweg in Oisterwijk. Hier werd gisteravond zijn zoon van 31 uit Oss in zijn hand geschoten. Het slachtoffer werd na behandeling in het ziekenhuis gearresteerd. Zijn vader werd bij de loods ingerekend. 's Nachts werden op de snelweg A50 bij Hoenderloo twee andere verdachten opgepakt: mannen uit Rotterdam (20) en Schiedam (36).

Het huis ligt in het buitengebied van Oisterwijk.
Het huis ligt in het buitengebied van Oisterwijk.
Er werden veel wagens ingezet.
Er werden veel wagens ingezet.
18.35

Bestuurders flink in de fout

De politie heeft afgelopen nacht twee bestuurders van dezelfde auto betrapt op dronken én zonder rijbewijs rijden. Rond één uur was de wagen, zigzaggend over de weg, opgevallen in Schijndel. Drie uur later werd dezelfde auto, met een andere chauffeur, opgemerkt in Veghel. De bestuurders hebben een proces verbaal gekregen.

LEES OOK: Twee chauffeurs in dezelfde auto dronken en zonder rijbewijs achter stuur

17.55

Drie auto's betrokken bij botsing

Bij een kopstaartongeluk in Valkenswaard zijn twee mensen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde even na half vijf op de Luikerweg ofwel de N69, net voor de rotonde en de afslag Borkel-Schaft. Er waren drie personenwagens bij betrokken. In de voorste van de drie auto’s zat overigens een echtpaar en twee kleine kinderen. Ze bleven ongedeerd, maar de kinderen waren wel erg geschrokken. Zij kregen van het ambulancepersoneel een knuffeldier. De brandweer was ingeschakeld, omdat er olie lekte uit twee auto's. Het ongeval leidde tot een grote file.

Eén van de beschadigde auto's in Valkenswaard (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision Mediaprodukties).
Eén van de beschadigde auto's in Valkenswaard (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision Mediaprodukties).
Het ongeluk leidde tot extra drukte op de Luikerweg (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision Mediaprodukties).
Het ongeluk leidde tot extra drukte op de Luikerweg (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision Mediaprodukties).
Een aantal inzittenden moest door ambulancepersoneel worden nagekeken (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision Mediaprodukties).
Een aantal inzittenden moest door ambulancepersoneel worden nagekeken (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision Mediaprodukties).
17.25

13-jarige jongen vermist in Kaatsheuvel

De politie is op zoek naar een jongen van dertien uit Kaatsheuvel. In de Burgernetmelding wordt geadviseerd hem zelf niet te benaderen, maar wel direct 0900-8844 te bellen. De jongen is 1,80 meter lang, heeft een slank postuur en blond haar. Hij is voor het laatst gezeien in een groene jas met capuchon en een spijkerbroek.

15.39

Babbeltrucdieven met kluis en sieraden opgepakt

Twee jongens van 16 en 17 en een vrouw van 19 uit Eindhoven zijn gisteravond in Tilburg aangehouden op de Vierhoutenstraat. Het drietal had een kluis en andere kostbaarheden bij zich. De politie denkt dat ze die met een babbeltruc ontfutseld hebben in Sprundel. Eerder op de avond was daar melding gedaan van een verdachte situatie. Daarbij was ook het kenteken van de auto van het drietal doorgegeven.

De twee jongens en een vrouw worden verdacht van heling. De kluis en kostbaarheden zijn in beslag genomen. Later bleek dat in Sprundel nog iemand slachtoffer is geworden van een babbeltruc. Daarbij zijn een bankpas en sieraden buitgemaakt. Die werden vervolgens gevonden bij het aangehouden drietal in de auto. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

15.29

De A27 bij Werkendam is weer vrij na een ongeluk

Wachten op privacy instellingen...
15.13

Politie valt huis in Breda binnen

Meerdere politieagenten zijn vanmiddag een huis binnengevallen aan het Doctor Ariënsplein in Breda. Er kwam een stormram aan te pas om de deur te forceren. Dat was nodig, omdat iemand in het huis psychische hulp nodig had volgens de politie. Voor de schade aan de deur is de woningbouw ingeschakeld.

15.10

File bij Werkendam na ongeluk

Wachten op privacy instellingen...
14.49

Politie betrapt drie mannen op tanken zonder te betalen

Drie brandstofdieven die wegreden bij een tankstation in Breda zonder te betalen, zijn op heterdaad door de politie betrapt. Op de auto van de drie Roemenen (19, 26 en 31 jaar) zaten valse kentekenplaten. Ze zijn aangehouden en zitten vast voor verder onderzoek.

Agenten reden gisteren rond elf uur 's avonds in de omgeving van het tankstation aan de Graaf Engelbertlaan. Zij zagen een auto met verhoogde snelheid van het terrein afrijden. Vervolgens reed de bestuurder door rood snel weg. De agenten controleerden het kenteken, dat was gestolen van een andere geparkeerde auto in Breda. De drie inzittenden zitten vast.

13.50

Kilometerslange file op A27

Na een ongeluk bij Werkendam ontstond vanmiddag een kilometerslange file op de A27 van Breda richting Gorinchem. Dit leidde rond halftwee tot meer dan een halfuur vertraging vanaf Hank. Inmiddels is de weg weer vrijgegeven.

13.17

Twee overvallen in Best leverden één keer buit op

Bij de overval op de PLUS-supermarkt aan de Rendierhei in Best is gisteravond geld buitgemaakt. Dat maakte de politie vanmiddag bekend. Eerder op de avond werd ook de Kruidvat-winkel aan het Wilhelminaplein in Best overvallen. Hier ging de medewerker, die bedreigd werd met een wapen, er rennend vandoor en verliet de overvaller de zaak zonder buit. De politie houdt er rekening mee dat het om dezelfde dader gaat. De politie vraagt getuigen of mensen die iets verdachts hebben gezien zich te melden.

LEES OOK: Gewapende overvaller slaat in korte tijd twee keer toe

13.04

Neergestoken meisje overleden

Het 9-jarige meisje dat donderdagnacht gewond raakte bij een steekpartij in een huis aan de Leurse Dijk in Etten-Leur is aan haar verwondingen overleden. De politie verdenkt de vader ervan dit gedaan te hebben. Hij werd dood gevonden op straat. Het zwaargewonde meisje en haar eveneens gewonde moeder werden gevonden in hun appartement aan de Leurse Dijk.

LEES OOK: 9-jarig meisje Etten-Leur overleden na steekpartij, politie verdenkt vader

10.55

Wapenvondst in bedrijfsgebouw Oisterwijk

In een bedrijfsgebouw aan de Nijverheidsweg in Oisterwijk, waar gisteravond een schietpartij plaatsvond, zijn meerdere wapens en munitie ontdekt. Dat maakte de politie vanmorgen bekend. Bij de schietpartij raakte een 31-jarige Ossenaar gewond. Hij is aangehouden, evenals de Oisterwijkse huurder (60) van het gebouw en twee mannen die er bij aankomst van de politie in een auto vandoor gingen: een 36-jarige man uit Schiedam en een Rotterdammer (20).

LEES OOK: Vuurwapens en munitie ontdekt in bedrijfsgebouw na schietpartij

10.37

Onderzoek in loods Oisterwijk

De politie doet ook deze ochtend nog onderzoek aan de Nijverheidsweg in Oisterwijk, waar gisteravond werd geschoten. Een man raakte hierbij gewond. Er wordt onder meer onderzoek gedaan in een loods, waarvan de deur opengebroken is.

Het politieonderzoek in Oisterwijk ging zaterdagochtend verder (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Het politieonderzoek in Oisterwijk ging zaterdagochtend verder (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
09.53

Man vastgezet vanwege drugs

Een 25-jarige man uit Bergen op Zoom is gisteravond aangehouden in Hoogerheide. De man werd op de Raadhuisstraat met zijn auto aan de kant gezet voor een controle. Omdat agenten twijfelden over de legitimatie die de man liet zien, werd hij gefouilleerd. Hierbij bleek dat de verdachte drugs op zak had. In de auto vond de politie ook drugs. Het lijkt te gaan om hennep en cocaïne. Dat is in beslag genomen, evenals geld en een honkbalknuppel. De verdachte is vastgezet.

07.44

Zoektocht naar ree in water levert niets op

De brandweer deed vanochtend onderzoek in en langs het Wilhelminakanaal bij Son, na een melding dat een ree in het water zou zijn gezien. De brandweer vond de ree niet en besloot daarop stroomafwaarts aan beide kanten het kanaal af te lopen, van de Kanaalstraat tot de Stakenburgstraat. Ook het Oppervlakte Reddingsteam uit Eindhoven kwam naar het Wilhelminakanaal, maar keerde onverrichter zake terug.

De brandweer ging uiteindelijk onverrichter zake terug naar de kazerne (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer ging uiteindelijk onverrichter zake terug naar de kazerne (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De zoektocht naar de ree in het water bij Son leverde zaterdagochtend niets op (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De zoektocht naar de ree in het water bij Son leverde zaterdagochtend niets op (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
05.56

Taxichauffeur moet verplicht rusten

Een taxichauffeur is afgelopen nacht door de politie naar huis gestuurd, omdat was gebleken dat hij de voorbije twee weken te weinig had gerust: 28 in plaats van de verplichte 72 uur. Dit bleek tijdens een controle op het Stationsplein in Eindhoven. Voor de resterende tijd is een zogeheten 'bevel tot staken van de arbeid' opgelegd.

05.44

Automobilist is rijbewijs kwijt

Een automobilist moest afgelopen nacht zijn rijbewijs inleveren in Eindhoven. Een agent zag de 25-jarige bestuurder 52 kilometer per uur te hard door de stad rijden. De automobilist bleek ook onder invloed van alcohol en drugs.

05.38

Aanhoudingen tijdens verkeerscontrole

De politie hield afgelopen nacht tijdens een verkeerscontrole in Helmond vier bestuurders aan. Drie omdat zij onder invloed waren van drugs, een omdat die reed onder invloed van alcohol.

03.56

Modder op de N257

Op de N257 bij De Heen belandde afgelopen nacht zoveel modder op de weg dat een aannemer en wegdekreiniger werden opgeroepen om de troep op te ruimen. Maar de modder was al zover ingereden dat een kraan moest worden ingeschakeld om de modder van het wegdek te schrapen. De modder lag over een afstand van 75 meter over de weg, laat een weginspecteur van Rijkswaterstaat weten.

Wachten op privacy instellingen...
21.25

Gewonde bij schietpartij in Oisterwijk

Bij een schietpartij op de Nijverheidsweg in Oisterwijk is gisteravond een man gewond geraakt. Zijn verwondingen zijn volgens de politie niet levensbedreigend. Het slachtoffer is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Wat er precies is gebeurd op bedrijventerrein Kerkhoven is nog onduidelijk. In de buurt, op de Kerkhovensestraat, vond rond hetzelfde tijdstip een ongeluk plaats, maar dit staat los van de schietpartij.

De politie doet onderzoek naar de schietpartij in Oisterwijk (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De politie doet onderzoek naar de schietpartij in Oisterwijk (foto: Toby de Kort/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!