Video

Juichende PSV-fans Job en Merle gaan na de bekerwinst wereldwijd viral

2 mei om 19:03 • Aangepast 12 mei om 02:02
nl
Job en Merle, allebei tien jaar, gaan wereldwijd rond op internet. De jonge PSV-fans uit Wintelre zijn te zien op een filmpje waar ze zowat de longen uit hun lijf schreeuwen. Dat doen ze als Fabio Silva namens de Eindhovense club de winnende strafschop benut in de bekerfinale tegen Ajax. Precies dat moment werd zondag in de Rotterdamse Kuip gefilmd door ESPN. De sportzender deelde die beelden daarna op social media. Het juichfilmpje is inmiddels miljoenen keren bekeken.
Profielfoto van Collin BeijkProfielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Job van der Heijden en Merle Jacobs waren zondag in De Kuip toen PSV de KNVB-beker won. "We zaten eerst bovenin de hoek op de tweede rij, maar zagen dat er nog wat plekjes beneden vrij waren. Omdat iedereen stond, konden we toch nog iets zien zo", vertelt Job.

"Ik vond het zo spannend dat ik niet durfde te kijken."

Job vond de strafschoppenreeks zo spannend dat hij niet durfde te kijken. "Ik deed de pet voor mijn gezicht en spiekte door de gaatjes. Zo kon ik net de bal volgen", vertelt de jongen lachend. Merle durfde het wel aan de allesbeslissende penalty te bekijken. "Ik wilde het niet missen als de bal er toch in ging."

Precies op dat moment worden de twee gefilmd: Job die van spanning niet durft te kijken en Merle in opperste concentratie, afwachtend of Fabio Silva de strijd zal beslissen. Zo zeker was ze daar niet van na alle voorgaande missers. Job ook niet.

"We juichten zo hard omdat het zo'n opluchting was."

Spits Silva stelde niet teleur en het gejuich van de twee kinderen ook niet. "Het was zo'n opluchting, daarom juichten we zo hard", kijkt Merle terug. De twee gaan helemaal uit hun dak. Merle slaat haar handen voor het gezicht en geeft Job een knuffel. Het levert prachtige beelden op.

Wachten op privacy instellingen...

Pas maandag later op de dag komen Job en Merle erachter dat ze zijn gefilmd. "Papa liet het filmpje zien dat ESPN heeft gedeeld en viral ging", vertelt Job. Dat hebben de twee geweten. "Ik heb zelf een telefoon en krijg echt heel veel berichtjes van iedereen", vertelt Merle lachend. Alleen al op TikTok is de video al ruim anderhalf miljoen keer bekeken. Best 'bizar' meent Job.

"De reacties komen uit heel de wereld."

"Mensen schrijven dat ze het leuk vinden dat kinderen ook zo meejuichen", zegt Job. De reacties komen vanuit de hele wereld. "Ik heb berichtjes in het Duits, Frans en Engels gezien. Ik kan het niet heel goed lezen, maar wel mooi om te zien." Zelfs de Amerikaanse tak van sportzender ESPN met tientallen miljoen kijkers en volgers deelde het bewuste fragment.

Als de twee het fragment voor de zoveelste keer bekijken, verschijnt er nog steeds een glimlach op hun gezicht. "Ik zie wel heel veel geschreeuw, maar het blijft leuk om terug te zien." Volgens de twee is het echte blijdschap op het filmpje. "We keken elkaar aan, zo van: we hebben gewonnen", blikt Job terug.

"Zo leuk dat Xavi Simons het ook heeft gedeeld."

Ook de ouders van de twee worden overstelpt met berichtjes. Dat ook de spelers van PSV hun filmpje delen, vinden Job en Merle nog wel het mooiste. "Zo leuk dat Xavi Simons het ook heeft gedeeld. Hij is zo goed en maakt ook mooie goals", vertelt Job trots. "Hij is mijn favoriete speler."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone