Video

Echtpaar vangt buren op na overval: 'Moet verschrikkelijk zijn geweest'

12 mei om 17:52 • Aangepast 23 mei om 02:03
nl
Margriet Siebers uit Grave zucht diep. De gruwelijke overval donderdagochtend op haar buren laat haar niet los. Ze zat donderdagmorgen met haar man Harrie aan het ontbijt toen rond negen uur de voordeurbel ging. De buurman stond voor de deur. ”Zijn hele gezicht was kapot. Hij zat onder het bloed”, vertelt Margriet. Haar man vult aan: “Hij leek net een monster, zo was hij toegetakeld."
Profielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

De politie werd meteen gebeld. Terwijl de buurman aan de telefoon zijn verhaal vertelde aan de politie, ging Margriet op zoek naar haar buurvrouw.

"Ik ben het huis binnengegaan. Dat was heel spannend. Ik dacht: ik moet niks aanraken. Ik wist niet wat ik tegen zou komen. Misschien was ze gewond of misschien wel dood.” Margriet riep de naam van de buurvrouw en hoorde haar boven. Daar vond ze vrouw in verwarde toestand. Margriet heeft zich de hele dag over haar ontfermd. De buurman moest met de ambulance naar het ziekenhuis.

"De buurman was enorm toegetakeld, het leek wel een monster."

Het moeten verschrikkelijke uren zijn geweest voor hun buren, denkt Margriet. “De buurman stond hier om negen uur aan de deur, maar de jonge daders zijn al om zeven uur hun huis binnengedrongen."

De overvallers eisten geld en ze wilden de sleutels van de kluis en de auto. Toen dat niet snel genoeg ging hebben ze de buurman enorm toegetakeld. Volgens Margriet hebben de daders de kluis meegenomen en misschien ook wel de auto, want die staat niet meer in de straat.

De buurman is opgenomen in het ziekenhuis en hij is al geopereerd. De buurvrouw wordt elders opgevangen, want de politie is nog steeds bezig met sporenonderzoek in hun huis.

"We zijn blij dat we hebben kunnen helpen."

Margriet en Harrie Siebers hebben enorm te doen met de buren. Het is de tweede keer dat ze dit meemaken. Enkele jaren geleden werd het echtpaar ook al eens overvallen, toen ze nog in Schaijk woonden. "We zijn blij dat we hebben kunnen helpen", zegt Harrie. "Daar ben je buren voor. Maar we moeten het wel even verwerken."

Margriet heeft er de hele nacht niet van kunnen slapen. Ze is uit bed gegaan en in de woonkamer gaan zitten om te luisteren of ze niks verdachts hoorde. "Ik ben heel onrustig geworden, maar daar moet ik weer overheen komen. En dat gaat lukken", zegt ze dapper. "Want anders winnen zij. Ik laat dat soort gasten mijn levensgeluk niet afpakken. Ik dacht het niet!"

LEES OOK: Gewonde bij woningoverval: 'Advocaat en zijn vrouw werden vastgebonden'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!