Video

Afgebrand pand was bekende plek voor daklozen: 'Hoop dat we niemand missen'

13 mei 2023 om 23:29 • Aangepast 24 mei 2023 om 02:01
nl
Bij opvanginstanties staat het gebouw dat zaterdag in Eindhoven in vlammen opging, bekend als slaapplek voor daklozen. Het was niet duidelijk of er nog mensen in het pand waren, toen de brand uitbrak. "We gaan inventariseren of er iemand vermist is. Maar je hoopt dat iedereen veilig weg kon komen."
Profielfoto van Sami Kappé
Geschreven door
Sami Kappé

Het leegstaande gebouw in de Lichtstraat is een bekende plek voor Thijs Eradus. Hij is directeur van Springplank040, een Eindhovense opvangorganisatie. Volgens hem slapen er vaak thuislozen die geen recht op noodopvang hebben, bijvoorbeeld Oost-Europeanen. Komende dagen wordt er gekeken of er iemand wordt vermist.

"Gelukkig brak de brand vroeg op de avond uit", legt hij uit. "En het was lekker warm buiten. Dus je hoopt dat iedereen veilig weg kon komen."

Vermist
De directeur zegt in contact te staan met andere instanties. Ze zullen alert zijn of er binnenkort iemand vermist blijkt te zijn. "In dit pas net afgebrande gebouw gaan zoeken is niet te doen nu natuurlijk."

Brandweerlieden hebben kort na het uitbreken van de brand de benedenverdieping gecheckt. "We waren heel even binnen", zei een woordvoerder tegen Omroep Brabant. Toen is er niemand binnen gezien. De brandweer heeft dan ook geen aanwijzingen dat er slachtoffers zijn.

Zo zag de brand er uit:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!