Liveblog

112-nieuws: auto belandt in sloot • insluiper gezocht in Waalre

15 mei 2023 om 23:02 • Aangepast 24 mei 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hebben we je deze maandag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Liveblog is afgesloten

22.50

Auto ramt paal en belandt in sloot

Een auto is vanavond in een sloot langs de Nieuwkuijkseweg in Helvoirt beland. De bestuurder was door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren in een flauwe bocht. Daarna ramde de wagen een lantaarnpaal voordat het in een sloot tot stilstand kwam. De bestuurder was vanuit Vlijmen op weg naar Helvoirt. Brandweer, politie, ambulance en een bergingsbedrijf werden gealarmeerd. Mogelijk was er drank in het spel. Het ongeluk gebeurde rond kwart over negen.

Politie en ambulance werden gealarmeerd (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
Politie en ambulance werden gealarmeerd (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
De situatie op de Nieuwkuijkseweg (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
De situatie op de Nieuwkuijkseweg (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
De wagen moest worden afgevoerd (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
De wagen moest worden afgevoerd (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
19.00

Treinverkeer tussen Roosendaal en Antwerpen tijdelijk ontregeld

Door spoorproblemen in België hebben er in de avondspits geen of weinig treinen gereden tussen Roosendaal en Antwerpen. De Nederlandse Spoorwegen verwachtten dat de stremming tot acht uur vanavond zou duren, maar het probleem was tegen zeven uur al opgelost.

Volgens de Gazet van Antwerpen werd de vertraging veroorzaakt door een computerstoring op het station Antwerpen-Berchem. De krant wist verder te melden dat het treinverkeer van en naar Antwerpen rond half zes op gang kwam, maar ook dat er nog de hele avondspits rekening gehouden moest worden met vertragingen.

15.50

Persfotografen gaan vrijuit

De twee persfotografen die in april werden aangehouden na de ontdekking van een drugslab in Vinkel, worden niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie heeft dit bekendgemaakt. De twee mannen negeerden weliswaar een bevel van de politie, maar agenten hadden hen dichter bij het drugslab toe moeten laten. De politie heeft hier begrip voor getoond.

LEES OOK: Persfotografen die aangehouden werden bij drugslab, worden niet vervolgd

13.40

Nu al waarschuwing voor drukke woensdagavondspits

Rijkswaterstaat waarschuwt vandaag al voor een zeer drukke avondspits komende woensdag. Dit vanwege het Hemelvaartweekend dat voor de deur staat. "Vorig jaar was het zelfs een van de drukste avondspitsen van het jaar", zo waarschuwt Rijkswaterstaat. De drukte wordt woensdag al vanaf het middaguur verwacht.

13.30

Verdachte in cybercrime-onderzoek aangehouden

Bij een inval in een huis aan de Valdijk in Prinsenbeek heeft de politie vanmorgen een man aangehouden als verdachte in een cybercrime-onderzoek. Het huis van de verdachte is onder leiding van een rechter-commissaris doorzocht, zo laat de politie weten.

Op beelden van de politieactie vanochtend is te zien dat ook een auto die geparkeerd stond aan de Valdijk werd doorzocht. Hierbij werd een hond ingezet.

12.42

Insluiper met oranje onderbroek gezocht

De politie is in Waalre op zoek naar een man die vanochtend zomaar ineens opdook in de keuken van een huis aan de Burgemeester Mollaan. De bewoonster van het huis wist de voor haar onbekende man haar huis uit te zetten, maar daarmee is voor de politie de kous niet af. Om de insluiper te vinden, werd een Burgernetmelding verstuurd. Iets voor twee uur vanmiddag was de verdachte nog niet gevonden.

De insluiper die wordt gezocht, is een licht getinte man van 20 à 25 jaar, hij droeg een rode pet, zwarte kleding en een oranje onderbroek. Deze stak iets boven zijn broek uit.

11.40

Twee aanhoudingen na schietpartij in Tilburg

Voor de schietpartij waarbij gisteravond op het Bart van Peltplein in Tilburg een man gewond raakte, zijn twee verdachten aangehouden. Het gaat om een man van 22 uit Berkel-Enschot en een vrouw van 20 uit het Zeeuwse Goes. De politie houdt er rekening mee dat de schietpartij iets te maken heeft met een ruzie over drugs.

Het slachtoffer dat in zijn been werd geschoten, is een man van 21 uit Tilburg. Een en ander gebeurde op de parkeerplaats van een Jumbo-filiaal aan het plein.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
11.39

Doorrijder A59 meldt zich

De automobilist die gistermiddag op de A59 bij Waalwijk een voetganger aanreed en vervolgens doorreed, heeft zich bij de politie gemeld. Het gaat om een vrouw van 23 uit Oss, zo laat de politie vanochtend weten. De vrouw meldde zich gisteravond op het bureau.

Het slachtoffer, een Poolse man van 56, werd na de aanrijding met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Wat hij op de snelweg deed, is niet duidelijk.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
10.25

Scooterrijder (17) beroofd

Een 17-jarige scooterrijder is gisteravond inde Hendrik Berlagestraat in Breda beroofd van zijn heuptas. De twee daders wisten op een snorfiets te ontkomen en reden weg in de richting van de Krayenhofstraat. De politie is een onderzoek begonnen en ze roept getuigen op zich te melden.

09.50

Beelden van verwarde man die wordt getaserd na bedreiging bij winkelcentrum

Op het parkeerterrein van winkelcentrum Woensel XL in Eindhoven zijn zaterdag meerdere waarschuwingsschoten gelost. Een verwarde man zwaaide daar rond half zeven ’s avonds met een stok en een mes en werd uiteindelijk aangehouden met behulp van een taser. Van de arrestatie zijn beelden opgedoken.

08.30

A58 bij Oirschot weer vrij, omrijden is niet meer nodig

08.00

File op A58 door kapotte vrachtwagen

Op de A58 bij Oirschot zorgt een vrachtwagen met een klapband voor vertraging. De rechterrijstrook is er dicht. Wil je richting Eindhoven dan is het advies om te rijden van Den Bosch (A65/N65, A2).

Wachten op privacy instellingen...
07.00

Gemoederen lopen hoog op in Vlijmen

De gemoederen in Vlijmen liepen vanochtend hoog op bij een ruzie. Die ontstond nadat een huurder uit zijn huis was gezet. Een wijkagent moest eraan te pas komen om de boel te sussen. De agent schakelde de verhuurder in om te bemiddelen.

05.30

Dronken of geen rijbewijs

Een automobilist (22) uit het Gelderse Haalderen is afgelopen nacht bekeurd in Drunen, omdat hij de auto bestuurde zonder rijbewijs. De chauffeur nam deze taak op zich, omdat de andere inzittende dronken was. Goed bedoeld volgens de wijkagent, "maar niet als je zelf geen rijbewijs hebt!"

01.30

Vrachtwagenbrand in Oirschot

Een vrachtwagentrailer vatte afgelopen nacht vlam op de Beerschotseweg in Oirschot. De brand was snel onder controle. Maar de meeste kalkoenen, die in de trailer werden vervoerd, overleefden de brand niet.

LEES OOK: Kalkoenen komen om het leven bij brand, trailer vat vlam tijdens het rijden

01.17

Brand in containerruimte flat Den Bosch

Appartementencomplex Den Heerendonck aan de Heerendonklaan in Den Bosch is gisteravond gedeeltelijk ontruimd nadat er brand woedde in de containerruimte van het complex. Dit gebeurde rond kwart over elf. Zo'n dertig mensen moesten het appartementencomplex uit voorzorg verlaten. Na controle door de brandweer mochten de bewoners terug naar huis.

LEES OOK: Tientallen bewoners uit flat na brand, verdachte aangehouden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!