Liveblog

112-nieuws: tractor vliegt in brand • fietser opgepakt na ernstige botsing

17 mei 2023 om 14:27 • Aangepast 26 mei 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.10

Tractor in brand

Aan de Heieindseweg in Deurne is eerder op de avond een tractor in brand gevlogen. De brandweer kon het voertuig niet meer redden. Er is niemand gewond geraakt.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
21.24

Fietser opgepakt na ernstige botsing

De fietser die eerder op de avond in Waalwijk na een ernstige botsing de plek van het ongeval verliet, is inmiddels opgepakt. Het gaat om een 45-jarige man uit Gouda. Dat meldt de politie. Twee fietsers botsten rond vijf uur op de Kleiweg, toen ze elkaar wilden passeren in een bocht. Een van de fietsers, een 27-jarige man uit Waalwijk, raakte daarbij ernstig gewond en is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De andere fietser vertrok vervolgens, maar gaf wel zijn identiteit door aan een voorbijganger. De politie vond de man rond halfnegen 's avonds op de Prof. Veltmanweg.

20.23

Meisjes opgepakt voor mishandeling op school

Drie meisjes van veertien en vijftien zijn eerder deze week aangehouden omdat ze betrokken zouden zijn geweest bij een mishandeling op een school in Helmond. Bij de mishandeling raakte een 14-jarig meisje gewond.

Op 26 april werd ook al een meisje van vijftien aangehouden, toen in verband met een mishandeling op de Broederwal in Helmond. Volgens de politie heeft wat de slachtoffers is overkomen een ‘grote impact’ op hen.

LEES OOK: Vier meisjes aangehouden voor het mishandelen van 14-jarigen

18.44

Fietser zoek na ernstige botsing

Twee fietsers zijn rond vijf uur gebotst op de Kleiweg in Waalwijk. Een van de fietsers raakte daarbij ernstig gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De andere fietser is na het ongeval vertrokken en wordt nog steeds gezocht door de politie, die ook getuigen oproept zich te melden.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
18.02

Politie zoekt man (82) op fiets

Een 82-jarige man is sinds drie uur 's middags vermist nadat hij per fiets vertrok vanaf de Bosweg in Oisterwijk. Hij rijdt op een zwarte e-bike en draagt een groene gewatteerde jas. Hij heeft grijs haar en draagt een bril. Wie de man ziet fietsen wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Update (20.03): de man is inmiddels gevonden.

17.16

Rijstrook dicht op de A58

Een kapotte auto zorgt op de A58 voor vertraging richting Bergen op Zoom. De linkerrijstrook is daar gesloten. Tussen Roosendaal-Oost en de afrit Wouwse Plantage staat 6 kilometer file, meldt de ANWB.

Update: de weg is weer vrij.

16.51

Brommerrijder ernstig gewond

Een brommerrijder is zojuist ernstig gewond geraakt na een botsing met een auto op de Terheijdenseweg in Breda. De bestuurder is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Er landde ook een traumahelikopter. De precieze oorzaak van het ongeval wordt onderzocht door de politie. De straat is afgesloten.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
14.25

Straat afgesloten na vondst accu's

In het water langs de Kanaaldijk-Noord in Eindhoven zijn grote pakketten met honderden accu's gedumpt. De weg aan het Orgelplein is nog altijd afgesloten. Wie de pakketten gedumpt heeft is nog onduidelijk.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
11.24

Minder treinen Geldrop-Maarheeze

Tussen Geldrop en Maarheeze rijden minder treinen, door een defecte trein. De NS verwacht dat dit tot ongeveer kwart over twaalf duurt.

11.13

Huis gesloten na drugsvondst

Burgemeester Blanksma van Helmond heeft een huis aan de Schootense Dreef in Helmond voor vier maanden gesloten. De politie vond daar vorige week soft- en harddrugs. Het ging om ruim 4 kilo hasj, 1,6 kilo henneptoppen en ruim 32 xtc-pillen. In het huis lagen ook spullen die wijzen op drugshandel.

11.10

Inbraak in Rijen

Op de Stationsstraat in Rijen is afgelopen nacht ingebroken bij een oogzorgcentrum en juwelier. De politie is op zoek naar getuigen. De verdachte is waarschijnlijk met een scooter vertrokken. De scooter is teruggevonden op een grasveld enkele kilometers verderop.

Wachten op privacy instellingen...
10.50

Ongeluk op de A2

Op de A2 van Eindhoven naar Maastricht is een ongeluk gebeurd tussen knooppunt Batadorp en knooppunt De Hogt. De rechterrijstrook is dicht.

10.32

Meisje gewond na botsing

Een meisje is vanochtend gewond geraakt bij een ongeluk op de Heistraat in Veldhoven. Ze zat op haar fiets toen ze werd aangereden door een auto. Hoe dat kon gebeuren, is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt of een van de twee rood is gereden.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
10.24

Pan met eieren op fornuis vergeten

De brandweer in Udenhout kreeg vanochtend melding van brand in een huis aan de Lange Wei. De bewoners waren niet thuis, maar buurtbewoners hoorden dat de rookmelding afging en zagen rook in het huis hangen. Eenmaal binnen zag de brandweer dat het niet ging om een brand. Een pan met eieren stond nog op het fornuis en daar kwam rook vanaf. De bewoners waren het vuur vermoedelijk vergeten uit te zetten. De brandweer heeft het huis geventileerd.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
09.49

Drugsverdachte meldt zich

Een van de twee verdachten die betrokken was bij de bouw van een drugslab in Oeffelt, heeft zich gemeld bij de politie. In opsporingsprogramma Bureau Brabant werden maandag beelden getoond van het duo. De andere verdachte is nog steeds voortvluchtig.

"Deze drugsverdachte koos eieren voor z'n geld en meldde zich snel, nadat hij bij Bureau Brabant met zijn gezicht op tv kwam", meldt de politie. "Zijn maatje was gisteren ook nog bij Opsporing Verzocht te zien en hem zoeken we nog."

LEES OOK: Drugslab in Oeffelt: wie herkent de voortvluchtige verdachten?

08.59

File op A58

Op de A58 van Tilburg naar Breda is een ongeluk gebeurd tussen Tilburg-Centrum West en Bavel. De linkerrijstrook is dicht, wat leidt tot zo'n 35 minuten vertraging.

07.00

Waarschuwing voor drukke avondspits

De ANWB verwacht vandaag een drukke avondspits. Dit vanwege het lange Hemelvaartweekend dat voor de deur staat. Onder meer in onze provincie wordt veel drukte verwacht. De verwachting is dat de meeste files rond half acht vanavond zijn opgelost.

Wachten op privacy instellingen...
03.00

Felle brand in huis Boxtel

Er heeft vannacht een felle brand gewoed in een huis aan de Eindhovenseweg in Boxtel. De vlammen sloegen uit het dak en het vuur greep razendsnel om zich heen. Ook was er veel rook te zien. Het lijkt erop dat de brand woedde in de spouwmuur van het huis.

De schade aan het huis is volgens onze 112-correspondent groot en ook het huis van de buren liep schade op. Voor zover bekend raakte niemand gewond. De bewoners van het getroffen huis zijn tijdelijk ergens anders opgevangen.

De brandweer kwam met twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een watercontainer naar de Eindhovenseweg om het vuur te bestrijden. Verschillende buurtbewoners stonden op straat te kijken hoe de brandweer dit aanpakte.

Waardoor de brand is ontstaan, is niet duidelijk. De eerste melding van de brand kwam vlak voor middernacht bij de brandweer binnen.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
00.00

Politie stuit op drugslab

De politie is gisteren aan het begin van de avond in een schuur bij een huis aan de Meirstraat in Oud Gastel op een werkend drugslab gestuit. De bewoner, een man, werd direct aangehouden. Zijn partner ging het gevecht aan met het arrestatieteam en raakte hierbij gewond. Zij moest naar het ziekenhuis voor medische behandeling, zo liet de politie weten.

In het drugslab werden methamfetamine, beter bekend als crystal meth, en mdma geproduceerd, zo vermoedt de politie. Er is volgens haar geen gevaar voor de omgeving geweest. Specialisten van de politie zullen het lab vandaag ontmantelen. De politie kwam het lab op het spoor in een lopend onderzoek.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!