Duels FC Den Bosch en NAC stilgelegd na rotzooi op het veld

19 mei om 21:39 • Aangepast 31 mei om 02:03
nl
De wedstrijd tussen De Graafschap en FC Den Bosch in de Keuken Kampioen Divisie werd vrijdagavond in de openingsfase van de tweede helft even stilgelegd. Supporters van Den Bosch gooiden vuurwerk op het veld. Ook het duel van NAC bij Telstar werd stilgelegd. Na de gelijkmaker van de thuisploeg in negentigste minuut zou een fan van Telstar bier op het veld hebben gegooid.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Meegereisde FC Den Bosch-fans gooiden aan het begin van de tweede helft met vuurwerk in Doetinchem. Scheidsrechter Martijn Vos stuurde beide ploegen direct naar de kleedkamers.

De Graafschap stond met 2-0 voor. Uiteindelijk lag de wedstrijd een kwartiertje stil. Bij NAC werd na een pauze van zo'n 5 minuten verder gespeeld. Telstar won met 2-1.

De KNVB besloot enkele weken geleden de regels aan te scherpen, nadat Ajaxspeler Davy Klaassen in het bekerduel met Feyenoord op zijn hoofd was geraakt door een voorwerp dat vanuit het publiek was gegooid. Sindsdien wordt een wedstrijd stilgelegd als er vanaf de tribunes iets op het veld komt. Gebeurt dat daarna nogmaals, dan wordt de wedstrijd gestaakt.

Rellen
FC Den Bosch kwam dit seizoen vaker in het nieuws vanwege wangedrag door 'vermeende' supporters. In september liep de thuiswedstrijd tegen Top Oss helemaal uit de hand. Supporters raakten slaags. Een steward raakte toen zwaargewond.

In oktober werd de uitwedstrijd tegen Willem II gestaakt na rellen op de tribune. Daarna nam FC Den Bosch twee wedstrijden geen supporters mee naar uitwedstrijden.

LEES OOK:

Stadionverboden en taakstraffen voor rellen rond FC Den Bosch-TOP Oss

Rellen bij Willem II-FC Den Bosch vooraf aangekondigd en toch ging het mis

Vaker onrust bij wedstrijden van FC Den Bosch: zo ging het eerder mis

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone