Liveblog

112-nieuws: bestuurder opgepakt na botsing • inbraken in Helmond

23 mei 2023 om 14:59 • Aangepast 2 juni 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.19

Bestuurder opgepakt na botsing

Na een eenzijdig auto-ongeval bij Leende op de snelweg A2 tussen Eindhoven en Weert is de bestuurder van de auto opgepakt. Het voertuig botste tegen de middengeleider op de snelweg. Waarom de vrouw is opgepakt is niet bekendgemaakt. Ze raakte niet gewond bij het ongeval. Er stond korte tijd een file op de snelweg.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
17.37

Inbraken in Helmond

Afgelopen nacht is er in zeker drie huizen ingebroken in de Helmondse wijk Stiphout. Het gaat om huizen in de Wilde Wingerd, Kornoelje en de Jan Ettenstraat. Bij de Jan Ettenstraat, schrok de bewoner wakker van de inbraak en jaagde daarop de inbreker weg.

De inbreker is een man met een slank postuur van ongeveer 1 meter 70 of 75 lang. Wie meer weet wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

17.18

Politie vindt drugslab naast fokker

De politie is bij toeval op een drugslab gestuit tijdens een zoektocht naar honden van de ‘horrorfokker’ in Eersel dinsdag. Om wat voor soort lab het gaat wordt nog onderzocht.

LEES OOK: Toevallig drugslab gevonden paar deuren naast omstreden fokker in Eersel

15.50

3000 varkens omgekomen bij brand

Bij de brand bij een agrarisch bedrijf aan de Postelsedijk in Reusel zijn drieduizend varkens omgekomen. De brand is onder controle, maar de brandweer waarschuwt nog steeds voor schadelijke rook. "Ga niet kijken en geef hulpdiensten de ruimte."

Update: de brand is onder controle.

LEES OOK: Zeer grote brand bij agrarisch bedrijf in Reusel

14.55

Vrouw vermist in Deurne

In Deurne wordt sinds halftwee vanmiddag een 16-jarige vrouw vermist. Ze werd het laatst gezien in de De Jonghlaan. De vrouw is getint, 1,75 meter lang, heeft zwart haar en draagt een bril. Op het moment van haar verdwijning droeg ze een zwarte trainingsbroek, een zwarte jas met witte mouwen en een roodzwarte blouse. Ze vertrok te voet.

14.28

Grote brand in Reusel

Bij een agrarisch bedrijf aan de Postelsedijk in Reusel woedt sinds kwart over twee dinsdagmiddag een zeer grote brand. Het bedrijf heeft zonnepanelen op het dak. Rond kwart over twee waren donkere rookwolken tot in de verre omtrek te zien. Sinds kwart voor drie 's middags is die donkere rook verdwenen, maar zijn er nog wel flinke witte rookwolken te zien.

De rook die bij de brand in Reusel vrijkomt, is in de verre omtrek te zien.
De rook die bij de brand in Reusel vrijkomt, is in de verre omtrek te zien.
13.55

Ongeluk op A2

De rechter rijstrook van de A2 van Den Bosch richting Eindhoven was van halftwee tot twee uur 's middags vanmiddag afgesloten bij Boxtel na een ongeluk. De afsluiting van de rijstrook leidde tot een vijf kilometer lange file vanaf Vught, goed voor tien minuten vertraging. Sinds kwart over twee 's middags is de weg weer vrij.

13.16

Problemen op spoor Bergen op Zoom voorbij

De problemen op het spoor bij Bergen op Zoom zijn sinds kwart over een vanmiddag verleden tijd. Bij de spoorwegovergang aan de Marconilaan werd vanochtend rond halfacht een auto aangereden door een trein. Daarop werd het treinverkeer tussen Roosendaal en Vlissingen stilgelegd en de weg afgesloten. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

13.02

Duo aangehouden in Tilburg

Twee mannen zijn zondagnacht aangehouden in Tilburg naar aanleiding van het mishandelen van een man (38) in het Zeeuwse Axel eerder die nacht. Daarbij werd ook diens auto gestolen. Agenten zagen die auto wat later rijden op de A58 bij Breda. Ze gaven de bestuurder een stopteken. Die trok zich hier niets van aan, reed met zeer hoge snelheid door en nam de afslag Tilburg- Reeshof. Op de Burgemeester Letschertweg reed de man zonder af te remmen voorbij de verkeerslichten. Vervolgens raakte de bestuurder op een kruising een politieauto. De twee inzittenden probeerden nog ervandoor te gaan, maar agenten wisten hen te stoppen. Het gaat om mannen van 32 en 33 jaar oud.

12.58

Vrachtwagenchauffeur rijdt auto aan

Een auto is vanmiddag van achteren aangereden door een vrachtwagenchauffeur op de Julianasingel in Oss. Niemand raakte gewond, maar de voorkant van de vrachtwagen en de achterkant van de auto zijn flink beschadigd. Agenten hebben het glas van de kapotte achterruit opgeveegd. De weg werd tijdelijk afgesloten, maar is inmiddels weer vrij.

De auto raakte bij de aanrijding in Oss aanzienlijk beschadigd (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De auto raakte bij de aanrijding in Oss aanzienlijk beschadigd (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde op de Julianasingel in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde op de Julianasingel in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
11.32

Achtergelaten auto opgehaald

De eigenaar van een auto die was achtergelaten in de berm van de N285, de Noordelijke randweg om Zevenbergen, kan een fikse rekening verwachten. De auto is op last van de politie door een berger weggehaald en afgevoerd. Er was een briefje achter de voorruit neergelegd waarop stond dat de auto pech had, 'hier wel moest blijven staan' en vandaag zou worden opgehaald. Rijkswaterstaat en politie dachten hier anders over. Ze adviseren dan ook bij panne langs de weg altijd eerst te bellen.

De onbeheerd achtergelaten auto bij Zevenbergen (foto: Rijkswaterstaat).
De onbeheerd achtergelaten auto bij Zevenbergen (foto: Rijkswaterstaat).
11.30

Verdachte van plofkraken aangehouden

Bij invallen in huizen in onder meer Helmond heeft de politie vandaag vijf mensen aangehouden. Ze zouden betrokken zijn geweest bij ruim twintig plofkraken in Duitsland en Luxemburg. Hierbij werd meer dan een miljoen euro buitgemaakt en is voor twee miljoen euro aan schade aangericht. Tijdens de invallen zijn onder meer geld, kleding, mobieltjes en computers in beslag genomen.

LEES OOK: Plofkraken in Duitsland: 5 aanhoudingen bij invallen

09.11

Draad los boven A29

Verkeer op de A29 van Bergen op Zoom richting Rotterdam moest vanochtend rond halfnegen enige tijd rekening houden met een halfuur vertraging tussen Willemstad en Numansdorp. Daar hing een draad boven de weg. Daarop werd een rijstrook afgesloten. Een monteur heeft de draad vastgemaakt. Sinds negen uur is de file verleden tijd.

08.09

Aanrijding op spoor Bergen op Zoom

Aan de Marconilaan in Bergen op Zoom werd vanochtend rond halfacht een auto aangereden door een trein. Volgens de politie zou hierbij niemand gewond zijn geraakt. Het treinverkeer tussen Roosendaal en Vlissingen ligt tot halftwee stil en de weg is afgesloten. Hulpdiensten zijn aanwezig en het verkeer wordt omgeleid.

LEES OOK: Trein botst op auto, geen treinverkeer tot halftwaalf

Hoe het mis kon gaan op het spoor aan de Marconilaan in Bergen op Zoom wordt onderzocht (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Hoe het mis kon gaan op het spoor aan de Marconilaan in Bergen op Zoom wordt onderzocht (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Vanwege de aanrijding werd de spoorwegovergang aan de Marconilaan in Bergen op Zoom afgesloten (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Vanwege de aanrijding werd de spoorwegovergang aan de Marconilaan in Bergen op Zoom afgesloten (foto: Christian Traets/SQ Vision).
07.41

File op A50

De rechterrijstrook van de A50 van Oss richting Eindhoven wais vanochtend rond halfacht afgesloten na een ongeluk bij knooppunt Ekkersweijer. Daar stond een kapotte vrachtwagen. De afsluiting leidde rond acht uur tot een zestien kilometer lange file vanaf Sint-Oedenrode, goed voor veertig minuten vertraging. Rond kwart voor negen waren de problemen op de weg hier verleden tijd.

File op de A50 bij Ekkerswrijer (foto: Twitter Rijkswaterstaat)
File op de A50 bij Ekkerswrijer (foto: Twitter Rijkswaterstaat)
07.00

Vrachtwagen met pech

Op de snelweg A16 bij Zevenbergschen Hoek stond vanochtend een vrachtwagen met pech. Volgens Rijkswaterstaat moest het verkeer in de richting van Rotterdam rekening houden met een vertraging van 25 minuten. Eén rijstrook werd afgesloten. Dit leidde tot een file van acht kilometer.

02.00

Grote brand kassencomplex

Een derde van een kassencomplex in Etten-Leur is vannacht door brand verloren gegaan. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand, die rond half een uitbrak, is onbekend. Het vuur was tegen tweeën onder controle. Op het dak van het complex aan de Bankenstraat lagen zonnepanelen. Delen ervan zijn terechtgekomen in weilanden.

De rokende kassen (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De rokende kassen (foto: Christian Traets/SQ Vision).
01.00

Dreigementen over school verspreid door jongen

De politie gaat een jongen van zestien uit Overijssel aan de tand voelen over dreigementen die hij heeft verstuurd over het Dr. Knippenbergcollege in Helmond. Hij heeft bekend dat hij die berichten heeft verstuurd. De afgelopen week was het onrustig op de middelbare school. Er werden op WhatsApp en sociale media agressieve teksten verspreid richting de school. Aanleiding was mogelijk het bedreigen en mishandelen van een meisje van deze school.

LEES OOK: Jongen (16) bekent dat hij dreigementen verstuurde over Knippenbergcollege

00.00

Treinverkeer tijdje ontregeld

Door een beschadigde bovenleiding reden er gisteravond veel minder treinen dan gepland tussen Utrecht Centraal en Den Bosch. De treinen die wel reden, reisden via Arnhem. Dit heeft tot een extra reistijd van 45 minuten geleid. De problemen waren tegen middernacht opgelost.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.