PSV-fans zijn stomverbaasd door vertrek en eisen uitleg van Van Nistelrooij

25 mei 2023 om 14:42 • Aangepast 3 juni 2023 om 02:01
nl
De supportersvereniging van PSV wil dat Ruud van Nistelrooij snel duidelijkheid geeft over zijn vertrek bij de club. "Het kwam ook voor ons als een verrassing en het voelt als een grote teleurstelling. Er is iets gebeurd waardoor hij enorm is geraakt. Het zou voor de rust rond de club goed zijn als hij daarmee naar buiten treedt", zegt voorzitter Rob Bogaarts.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Van Nistelrooij had dinsdag een gesprek met de directie van de club. Dat was naar aanleiding van berichtgeving over een verstoorde werkverhouding tussen hem en stafleden en enkele spelers. Daarin werd afgesproken om na de laatste competitiewedstrijd van zondag tegen AZ verder te praten.

Maar Van Nistelrooij besloot een dag later toch op te stappen. "Het moment heeft ons wel verbaasd", zegt Bogaarts. "Het is een megaslechte timing. Er hangt veel af van de laatste competitiewedstrijd tegen AZ komende zondag, ook vanwege de financiële mogelijkheden van de club."

"PSV is niet meer 'steady'."

De supportersvereniging van PSV roept het bestuur op om de rust binnen de club snel te laten terugkeren. "Dat was juist altijd een belangrijke kracht van PSV. Dat bij ons veel minder naar buiten kwam dan bij Ajax of Feyenoord. PSV was altijd 'steady'. De laatste jaren hebben we dat niet meer gezien, kijk maar naar het vertrek van Mark van Bommel en John de Jong bijvoorbeeld."

Voor Bogaarts is het ook gissen wat er precies is gebeurd. "Ruud is gepokt en gemazeld. Hij weet dat er in de voetbalwereld af en toe dingen gelekt worden, dat hoort erbij. Ruud gaat niet over één nacht ijs en toch neemt hij deze beslissing. Er heerst verdriet en boosheid. Ruud is een PSV-coryfee, een held. Hij heeft zoveel betekend voor de club. Het is verdrietig dat hij de club nu op deze manier verlaat."

LEES OOK:

Ook Fred Rutten na dit seizoen weg, PSV heeft compleet nieuwe staf nodig

Vertrek Van Nistelrooij bij PSV: 'Een dolksteek in de rug van de trainer'

Ruud van Nistelrooij per direct weg bij PSV, Fred Rutten neemt taken over

André Ooijer, Fred Rutten en Ruud van Nistelrooij (Foto: ANP)
André Ooijer, Fred Rutten en Ruud van Nistelrooij (Foto: ANP)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!