Liveblog

112-nieuws: zwemmer verdronken • geen treinen door bermbrand

28 mei om 19:58 • Aangepast 6 juni om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het liveblog is afgesloten.

Liveblog

22.00

Automobiliste botst tegen een geparkeerde auto

Een vrouw is op de Verdilaan in Heesch met haar auto tegen een geparkeerde auto gebotst. De auto kwam op zijn kant terecht. De bestuurster raakte lichtgewond aan haar hoofd. Ambulancemedewerkers hebben de vrouw onderzocht maar ze hoefde niet mee naar ziekenhuis.

Mensen die het ongeluk zagen gebeuren hebben de vrouw uit de auto geholpen. Er was nog even sprake van dat er een kind in de auto zat, maar dat bleek niet het geval. Omstanders hebben de auto weer op vier wielen gezet.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
19.10

Geen treinen tussen Breda en Gilze-Rijen door kapotte bovenleiding en bermbranden


Update: tot maandagochtend 7 uur geen treinen tussen Breda en Gilze-Rijen oor defecte bovenleiding en bermbranden.

Door een defecte bovenleiding rijden er vanavond geen treinen tussen Breda en Gilze-Rijen, dat meldt de NS. Mogelijk heeft een trein een vonkenregen veroorzaakt waardoor de berm is gaan branden en de bovenleiding is beschadigd. De brandweer van Gilze en Rijen heeft de brand geblust.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
19.00

Aanhouding na ongeluk met brommer

Een man is zondagmiddag met zijn brommer gevallen op de Nieuwe Waalreseweg in Valkenswaard. Volgens getuigen reed de man roekeloos. Toen agenten bij het ongeluk aankwamen keerde de man zich tegen de politie en een persfotograaf. De man trok onder meer de perskaart van de nek van de fotograaf. Agenten hielden de man aan en brachten hem onder begeleiding naar het ziekenhuis in Veldhoven. De brommer was flink beschadigd.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
18.00

Veel schade bij kop-staartbotsing

Op de Bosscheweg in Boxtel is vanmiddag rond vijf uur een kop-staartbotsing geweest tussen twee auto's. De schade aan de auto's was aanzienlijk en de weg lag vol met glassplinters. De bestuurders van beide auto's zijn onderzocht door het ambulance personeel, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
16.40

Zwemmer verdronken in voormalige zwemplas in natuurgebied

Een 27-jarige man uit Roemenië is zondagmiddag rond drie uur verdronken in een plas in het natuurgebied Surea in Dorst. De man was gaan zwemmen en is in nood geraakt. Het slachtoffer is door duikers van de brandweer uit het water gehaald en is nog gereanimeerd. De reanimatie werd overgenomen door het ambulancepersoneel. De medische hulp mocht niet meer baten. De man is ter plaatse overleden.

LEES OOK:
Zwemmer verdronken in voormalige zwemplas in natuurgebied

16.00

Bestuurder auto aangehouden na negeren stopteken

Een automobilist is afgelopen nacht opgepakt nadat hij een stopteken van agenten had genegeerd. Agenten wilden de man laten stoppen vanwege een verlopen apk. In plaats van te stoppen ging de bestuurder ervandoor. Even later verloor hij de macht over het stuur en botste met zijn Mercedes tegen een tuinmuur.

De drie inzittenden raakten lichtgewond, waaronder de bestuurder. De man zit nog vast en kreeg een proces-verbaal voor meerdere verkeersovertredingen. De twee andere inzittenden kregen een proces-verbaal voor het hebben van inbrekersspullen.

15.45

Paard valt in vijver en wordt gered door de brandweer

De brandweer is zondagmiddag uitgerukt om een paard te redden dat bij een huis aan de Reedijk in Moergestel in het water was gevallen. Het dier kon zelf niet meer overeind komen. Met stevige brandweerslangen en touwen om het paard heen, lukte het de brandweer om het beest uit de vijver te krijgen.

Het paard was niet gewond, maar wel geschrokken. Om hem op te warmen is een deken om hem heen geslagen. Een dierenarts heeft het dier nagekeken.

Foto: SQ Vision/Toby de Kort
Foto: SQ Vision/Toby de Kort
Foto: SQ Vision/Toby de Kort
Foto: SQ Vision/Toby de Kort
14.53

Man opnieuw uit huis gehaald door politie

Op de Amatsstraat in Eindhoven is vanmiddag een man uit een woning gehaald door de Dienst Speciale Interventies van de politie. Er zou sprake zijn van een dreigende en gevaarlijke situatie. In het huis waren ook twee kinderen aanwezig.

Het is niet de eerste keer dat de politie met een arrestatieteam bij de man voor de deur stond. Dat gebeurde ook in oktober 2022, toen hij werd aangehouden. Wat de dreigende situatie nu precies inhield, kon de politie niet zeggen. Agenten hielden het pand van afstand in de gaten en wachtten op een onderhandelaarsteam en de DSI. De man werd uiteindelijk aangehouden door het arrestatieteam. De kinderen zijn opgevangen door familie.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
14.48

Dronken bestuurder (18) die huis binnenreed met auto, had geen rijbewijs

De man die zaterdagnacht met de auto van een uitzendbureau een huis in Prinsenbeek binnenreed, had geen rijbewijs. Dat zegt de politie. Het gaat om een 18-jarige Roemeen, die te veel gedronken had. Hij had wel de sleutels van de auto, maar geen toestemming om daar in te rijden.

Foto's: Lamar Voskuilen
Foto's: Lamar Voskuilen
12.05

Motorrijder overleden

Bij een eenzijdig ongeluk op de A65 bij Tilburg is vanochtend een motorrijder om het leven gekomen. Vooralsnog lijkt het om een tragisch ongeluk te gaan.

De afrit Tilburg-Noord vanuit de richting Berkel-Enschot is afgesloten voor al het verkeer.

LEES OOK: Motorrijder overleden na ongeluk op snelweg

09.21

Automobilist rijdt huis binnen

Een automobilist is afgelopen nacht met de auto een huis binnengereden aan de Beeksestraat in Prinsenbeek. Volgens de politie was de bestuurder onder invloed en is die meegenomen naar het politiebureau. Volgens een 112-correspondent was er niemand in het huis toen de aanrijding plaatsvond. De voorgevel van het huis is inmiddels dichtgetimmerd.

LEES OOK: Automobilist onder invloed rijdt huis binnen

De gevel van het huis in Prinsenbeek is na de aanrijding dichtgetimmerd (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De gevel van het huis in Prinsenbeek is na de aanrijding dichtgetimmerd (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
05.19

Tientallen positieve drugstests in Erp

Tijdens een controle op alcohol en drugs in Erp - vlakbij het terrein waar festival Harmony of Hardcore plaatsvond - testten afgelopen nacht 21 van de tachtig gecontroleerde automobilisten positief op het gebruik van drugs. Ter plaatse werd bloed afgenomen. Iedereen krijgt volgende maand de uitslag daarvan thuisgestuurd. Tegen de bestuurders bij wie de hoeveelheid drugs in het bloed boven de grenswaarde blijkt te liggen, wordt dan proces-verbaal opgemaakt. Afgelopen nacht werden ze allemaal heengezonden met een rijverbod van 24 uur.

Bij de drugstest in Erp testten 21 automobilisten positief (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Bij de drugstest in Erp testten 21 automobilisten positief (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).

Tijdens het festival werd een iemand aangehouden vanwege een mishandeling.

05.07

Auto botst op boom in Veghel

Een auto is afgelopen nacht zwaar beschadigd geraakt op de Hertog Janstraat in Veghel. De bestuurder raakte rond halfvijf een boom langs de straat. Vervolgens sloeg de auto om. De brandweer heeft de auto weer op vier wielen gezet. De bestuurder is nagekeken door ambulancepersoneel. Vanwege het ongeluk werd de weg afgesloten. Een paar buurtbewoners kwamen kijken wat er gebeurd was.

04.03

Auto belandt op dak in Helmond

Een auto is afgelopen nacht gecrasht en op zijn dak terechtgekomen op de Weg door de Rijpel in Helmond. De bestuurder zou met de auto eerst een lantaarnpaal langs de weg hebben geraakt en vervolgens de controle over de auto zijn verloren. De bestuurder kon zelf uit de auto komen. Hij is in een ambulance onderzocht maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. Hij moest wel met de politie mee, omdat hij waarschijnlijk teveel alcohol op had.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!