Liveblog

112-nieuws: brand in bos Vlijmen • botsing tussen twee scooters

29 mei 2023 om 21:55 • Aangepast 7 juni 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is afgesloten

Liveblog

23.25

Overval in Kruisland

De politie is uitgerukt vanwege een melding van een overval in Kruisland. Het slachtoffer is een 17-jarige jongen. Het zou om een relatieconflict gaan. De politie onderzoekt nog wat er precies gebeurt is.

21.58

Brand in schuurtje Wijk en Aalburg

De brandweer is uitgerukt vanwege een brand aan De Kroon in Wijk en Aalburg. Het ging om een schuurtje achter een woning. Wat er precies heeft gebrand en waardoor de brand heeft kunnen ontstaan is onduidelijk.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision Mediaprodukties
21.45

Botsing tussen twee scooters

Twee scooters zijn op elkaar gebotst op de splitsing van de Grootschoterweg met de Grensweg in Budel. Een van de bestuursters viel daarbij en raakte lichtgewond. De ambulancebroeders hebben haar been verbonden maar ze hoefde niet naar het ziekenhuis.

Foto: WdG/SQ Visio.
Foto: WdG/SQ Visio.
21.28

Meisje valt van fiets en raakt gewond

In Handel is een meisje gewond geraakt na een val van de fiets. Volgens getuigen had ze tijdens het fietsen de arm vast van een jongen die op een brommer zat en kreeg ze zo extra snelheid. Bij de val kwam ze tegen een boom aan. De arts van een opgeroepen traumahelikopter heeft haar nagekeken. Het meisje is daarna met een ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht. Ze was wel aanspreekbaar.

19.01

Scooter en auto botsen in Breda

Op de kruising van de Haagweg met de Tramsingel in Breda is een bezorgscooter aangereden door een auto. De bestuurder van de scooter werd in de ambulance nagekeken. De automobiliste kwam met de schrik vrij. Wie geen voorrang verleende is niet duidelijk.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
17.22

Natuurbrand in Oirschot

De natuurbrand betreft een heidegebied aan de Wintelresedijk in Oirschot van 50 bij 50 meter. De brandweer zette drie blusvoertuigen en een waterwagen in. Ook de politie en koninklijke marechaussee waren aanwezig. De brandweer moest eerst nog een poort openen voordat men met alle voertuigen bij de brand kon.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
16.35

Gestolen auto weer terecht

Wachten op privacy instellingen...
16.16

Brand in bos Vlijmen

In Vlijmen is brand uitgebroken in het bos. Het gaat om een brand in een gebied van vijftig bij honderd meter, vlakbij industriepark Vliedberg. Het fietspad in de buurt is afgesloten. De brandweer bestrijdt de vlammen met vuurzwepen, grote vliegenmeppers waarmee ze het vuur uitslaan.

Eén persoon is aangehouden voor brandstichting, de dader meldde zich zelf bij de politie. Het gaat om een groep tieners, waarvan er éen ging spelen met een aansteker. Daarbij ging het mis. Het vuur sloeg in de aansteker waarna een 18-jarige vrouw een vriendin die de aansteker vast had wilde helpen. Ze pakte de aansteker af en gooide hem weg. Het vuur verspreidde zich door de droge bladeren snel, waarna de vrouw de brandweer belde.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
16.08

Fietser door automobilist tegen de grond gewerkt

Een 26-jarige automobilist is zaterdagavond aangehouden nadat hij een fietser eerder die avond tegen de grond werkte op de Kleine Berg in Eindhoven. De man reed vermoedelijk te hard waar een fietser hem op wees. De man stapte uit een gooide de fietser op de grond, meldt de politie na vragen van Omroep Brabant

De fietser viel met zijn hoofd op de grond. Hij liep hierbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht. De fietser was nog wel aanspreekbaar, maar kon de volgende dag pas aangifte doen. De 26-jarige man uit Eindhoven zit nog vast.

16.01

Vader en zoon aangehouden voor mishandeling van beveiligers

Bij een feest in Waspik zijn twee beveiligers mishandeld. De politie heeft twee verdachten uit Tilburg aangehouden. Het gaat om een vader en zoon. Bij één van de twee arrestaties werd een stroomstootwapen ingezet.

LEES OOK: Vader en zoon aangehouden voor mishandeling van beveiligers

14.35

Zwaargewonde fietser is man (31), bestuurder auto opgepakt

De fietser die afgelopen nacht zwaargewond raakte na een ongeluk op de Leenderweg in Eindhoven, is een man van 31 jaar uit die plaats. Dat heeft de politie laten weten. Een automobilist van 59, ook uit Eindhoven, is opgepakt. Hij wordt ervan verdacht het ongeluk te hebben veroorzaakt.

"Uit een test bleek dat er geen sprake was van alcoholgebruik. Uit een andere test bleken aanwijzingen voor mogelijk andere middelen of medicatiegebruik", zegt een woordvoerder van de politie.

13.51

Fietser en auto botsen op dijk

Een wielrenner en een auto zijn vanmiddag rond kwart over een op elkaar gebotst in Lith. Het ongeluk gebeurde op de Lithse Dijk. Met de verwondingen valt het gelukkig mee: de wielrenner werd nagekeken in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
12.30

Opnieuw vernielingen in kabouterbos

Opnieuw is het met Pinksteren raak bij het kabouterbos in Erp: vernielingen, gestolen kabouters en deze keer, als absoluut dieptepunt, is er ook gepoept in het bos. De vrijwillige organisatie is boos, want voor het tweede jaar op rij is het raak met Pinksteren.

Foto: Eline Kampers
Foto: Eline Kampers
12.00

Brand in garagebedrijf

Bij een garage aan de Oude Vlijmenseweg in Den Bosch heeft vanochtend een brand gewoed. De brand ontstond bij werkzaamheden aan een auto die op de brug stond. Deze auto brandde helemaal uit en enkele andere auto's liepen schade op. Ook ontstond er door de hitte behoorlijke schade aan het dak van het pand. Er raakte niemand gewond.

De brand werd iets na half elf gemeld.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
11.30

Met bijna 190 km/u over de A50 bij Uden

Een automobilist van 20 scheurde vanochtend met een snelheid van bijna 190 kilometer per uur over de A50 bij Uden. Ja mag daar honderd. De man moest zijn rijbewijs inleveren. De snelheidsovertreding was niet de enige fout die de 20-jarige maakte. Hij haalde op de snelweg namelijk ook meerdere keren rechts in. Dit onder meer via de uitvoegstrook, zo laat de verkeerspolitie Oost-Brabant weten. De jonge automobilist had zijn rijbewijs nog maar anderhalf jaar in bezit.

09.30

Auto op zijn kop op de A27

Een auto is op de A27 bij Nieuwendijk van de weg geraakt en op zijn kop in de berm beland. De rechterrijstrook in de richting Breda is dicht, zo laat een voorbijganger weten terwijl de hulpverlening in volle gang is.

Wachten op privacy instellingen...
09.17

Treinen rijden weer tussen Tilburg en Den Bosch

Nadat een kapotte trein eerder vanochtend voor problemen zorgde op het spoort tussen Tilburg en Den Bosch, rijden de treinen vanaf half tien weer volgens schema, zo laat de NS weten.

Wachten op privacy instellingen...
09.00

Brand op zolder

Op de zolder van een huis aan de Amarildijk in Roosendaal heeft vannacht korte tijd een brand gewoed. Volgens onze 112-correspondent was er vooral veel rook te zien die onder het dak uit kwam. De brand werd iets na middernacht gemeld.

De brandweer kwam met een blusvoertuig en een hoogwerker naar de Amarildijk. Ze had de situatie snel onder controle. Over de oorzaak van de brand is niks bekend. Ook is onduidelijk hoe groot de schade is.

Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
08.40

Geen treinen tussen Tilburg en Den Bosch

Door een kapotte trein op het spoor tussen Tilburg en Den Bosch rijden er op dat traject geen treinen. De NS verwacht dat de problemen niet heel lang zullen duren. Rond kwart over negen zouden de treinen weer normaal moeten rijden.

Wachten op privacy instellingen...
08.10

Problemen op het spoor bij Gilze-Rijen opgelost

De kapotte bovenleiding bij Gilze-Rijen is gerepareerd. De dienstregeling tussen Breda en Tilburg-Universiteit wordt dan ook hervat, zo laat de NS weten. Rond half negen zouden de treinen weer volgens schema moeten rijden. De problemen ontstonden gisteren aan het begin van de avond. Mogelijk veroorzaakte een trein bij Gilze-Rijen een vonkenregen waardoor de berm in brand vloog en de bovenleiding beschadigd raakte.

Wachten op privacy instellingen...
07.00

Geen treinen tussen Breda en Tilburg-Universiteit

Er zijn sinds gisteravond problemen op het spoor tussen Breda en Tilburg door een kapotte bovenleiding bij Gilze-Rijen. Hierdoor rijden er ook vanochtend geen treinen tussen Breda en Tilburg-Universiteit. De verwachting was dat de dienstregeling vanochtend om zeven uur weer kon worden hervat, maar dat blijkt niet het geval. De NS verwacht nu dat de treinen rond half negen weer normaal zullen rijden.

Mogelijk heeft een trein gisteravond bij Gilze-Rijen een vonkenregen veroorzaakt waardoor de berm is gaan branden en de bovenleiding is beschadigd. De brandweer moest eraan te pas komen om de boel te blussen.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
05.15

Eén aanhouding op 7th Sunday

Op festival 7th Sunday in Erp heeft de politie gisteren één bezoeker aangehouden voor wangedrag en het niet kunnen laten zien van een ID-bewijs. De politie geeft dan ook aan terug te kijken op 'een zeer geslaagde editie' van het festival in Erp dat 45.000 bezoekers trok.

Wachten op privacy instellingen...
02.00

Leurse Havenfeesten eindigen in mineur

Meerdere opstootjes en vervelende incidenten hebben gisteravond een vroegtijdig einde gemaakt aan de Leurse Havenfeesten in Etten-Leur. Dat meldt de politie op sociale media. "Helaas geen feestelijk einde voor de Leurse Havenfeesten", zo schrijft de politie.

Opstootjes zorgden ervoor dat het feest in de tent eerder eindigde dan de bedoeling was. De politie kwam met meerdere eenheden naar Etten-Leur. De feestgangers verlieten de tent vervolgens in de woorden van de politie 'redelijk gemoedelijk'.

Foto: politie, basisteam Weerijs.
Foto: politie, basisteam Weerijs.
01.30

Fietser zwaargewond

Bij een aanrijding met een auto op de Leenderweg in Eindhoven is vannacht een fietser zwaargewond geraakt. Het ongeluk gebeurde iets na middernacht ter hoogte van de Korianderstraat. Vanwege de ernst van het ongeluk landde een traumahelikopter in de buurt. Ook kwamen twee ambulances naar de plek van het ongeluk.

Een trauma-arts is met het slachtoffer in de ambulance meegegaan naar het ziekenhuis. De automobilist is door de politie meegenomen naar het bureau. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
00.00

Auto op zijn kant

Een automobilist is gisteravond op de Verdilaan in Heesch met haar auto op zijn kant beland. Dat gebeurde nadat ze door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en een geparkeerde auto ramde. Omstanders wisten de vrouw uit de auto te helpen. Ook zetten zij haar auto weer op zijn wielen.

De vrouw is uit voorzorg nagekeken door medewerkers van de ambulance, maar ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het ongeluk gebeurde gisteravond om iets voor half tien. Zowel de auto van de vrouw als de wagen die ze ramde, liepen behoorlijke schade op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!