Liveblog

112-nieuws: melkwagen valt van dijk • man met rolstoel belandt in water

30 mei om 06:37 • Aangepast 9 juni om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is afgesloten

Liveblog

21.03

Baasje gezocht

De politie in Roosendaal is op zoek naar het baasje van een hond die een behulpzame burger deze avond bij het politiebureau afzette. De hond werd gevonden in de Raadhuisstraat in Roosendaal.

Wachten op privacy instellingen...
20.20

Overval bij Albert Heijn XL

Ook het Albert Heijn XL-filiaal bij winkelcentrum Woensel is overvallen. Het gaat om dezelfde dader als bij het tankstation. De dader is een uurtje later gepakt.

LEES OOK: Twee overvallen in Eindhoven in kwartier tijd, gaat om dezelfde dader

Wachten op privacy instellingen...
20.05

Opnieuw overval bij tankstation

Tankstation De Haan aan de Huizingalaan in Eindhoven is rond acht uur overvallen. De dader had een wapen, aldus de politie. Het tankstation is in het verleden al verschillende keren overvallen, onder meer in 2018 en 2019.

Wachten op privacy instellingen...
19.42

Drukke dag voor Dierenpolitie

Wachten op privacy instellingen...
19.18

Botsing tussen scooter en auto

Op de Altenaweg in Waalwijk zijn een scooter en een auto vlakbij de haven tegen elkaar gebotst. De bestuurder van de scooter is nagekeken door ambulancepersoneel. De jongeman had lichte verwondingen en wat kneuzingen, hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De bestuurder van de personenauto kwam met de schrik vrij.

Hoe het ongeval kon gebeuren, is niet bekend. De scooter is door een bergingsbedrijf getakeld.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
17.55

Aanhoudingen voor drugshandel en witwassen

De politie heeft twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar grootschalige drugshandel en witwassen. Eerder werden in dit onderzoek al zes verdachten aangehouden, daarvan zitten er nog drie in voorarrest.

In Dinteloord werd vanmorgen een 21-jarige man aangehouden. Zijn woning werd doorzocht en diverse goederen zijn in beslag genomen. In Antwerpen werd door de Belgische politie op verzoek van de Nederlandse Justitie een 44-jarige man gearresteerd. In Steenbergen werd tevergeefs getracht een verdachte aan te houden. Hij was niet thuis. Wel werd zijn woning doorzocht.

17.05

Man met rolstoel belandt in water

Een man met een elektrische rolstoel is het water in gevallen vlakbij de professor Gerbrandystraat in Veghel. Hij is voor controle met een ambulance naar het ziekenhuis. De brandweer heeft de rolstoel uit het water getrokken. Ook de politie was aanwezig. Hoe de man in het water terecht kwam, is niet duidelijk.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
17.03

Natuurbrand bij Best

De brandweer heeft twee bluswagens en een waterwagen ingezet om een natuurbrand in Best te bestrijden. Het gaat om een heidegebied van ongeveer 35 x 35 meter. Iets na vijf uur had de brandweer de brand onder controle. De aangrenzende natuur zal uit voorzorg goed nat gemaakt worden.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.

16.31 - Rijstrook A65 vrijgegeven

Wachten op privacy instellingen...
16.00

Stoomtrein Efteling botst met draaiende betonwagen, bezoekers gewond

Bij een botsing tussen een stoomtreintje en een draaiende betonwagen zijn vanmiddag rond één uur een aantal Eftelingbezoekers lichtgewond geraakt. Het ging mis in de buurt van de attractie Joris en de Draak, waar momenteel vrachtwagens rijden in verband met de bouw van de nieuwe attractie Danse Macabre. De locomotief werd geraakt, waarna het treintje tot stilstand kwam.

LEES OOK: Stoomtrein Efteling botst met draaiende betonwagen, bezoekers gewond

15.34

Man (21) vast na vondst vuurwapen

De politie heeft een 21-jarige man uit Waalwijk aangehouden, die een vuurwapen bij zich had. In eerste instantie viel hij op bij agenten omdat hij maandagavond te hard reed op de Esserweg in Breda. De bestuurder negeerde daarna een stopteken. Op de Haagweg stopte de auto en ging de bestuurder er te voet vandoor, waarbij zijn bijrijder bleef zitten.

De achtervolgende agenten wisten de bestuurder te overmeesteren door te dreigen met een stroomstootwapen. Bij fouillering vond de politie een vuurwapen. Dat is in beslag genomen. De man bleek geen rijbewijs te hebben. Bij het doorzoeken van zijn huis in Waalwijk, vonden agenten munitie en drugs.

14.50

Melkwagen kantelt en valt

Een vrachtwagen met een met melk gevulde trailer is van een dijk gevallen. Dat gebeurde op de Goudbloemsedijk in Hoeven. De wagen landde op zijn kant en uit de trailer lekt melk. De bestuurder moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Door de inzet van de hulpdiensten is de weg tijdelijk afgesloten.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
14.34

Auto-ongeluk met vrachtwagen

Door een ongeluk op de A65 bij Vught is de weg dicht in de richting van Den Bosch. Bij het ongeluk raakten een man en zijn kind die in een auto zaten gewond. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond. Vermoedelijk kwam de auto via de middenberm op de verkeerde weghelft terecht. Hoe dat kon gebeuren, is onderwerp van onderzoek.

"We verwachten om vijf uur alles afgerond te hebben en de weg te kunnen vrijgeven", meldt Rijkswaterstaat.

13.49

Tieners vast voor mishandeling

De politie heeft vijf minderjarige meisjes aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het 'ernstig mishandelen' van een 15-jarig meisje uit Veghel. De verdachten zitten vast en worden verhoord. Aansluitend aan dat verhoor krijgen ze bezoek van de Raad voor de Kinderbescherming. Daarna neemt de officier van justitie een beslissing over het vervolg van de zaak, meldt de politie.

LEES OOK: Vijf tieners opgepakt nadat ze meisje (15) mishandelen en dat filmen

12.59

Auto-ongeluk in Nispen

Op de Boswachtersdreef in Nispen is een auto tegen een boom gecrasht. Het ongeluk gebeurde rond elf uur, vlak voor de kruising met de Kerkweg.

De bestuurster en een bijrijdster zijn nagekeken door ambulancepersoneel. De bestuurster is voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
12.05

Brand in Efteling

In openluchttheater Raveleijn in attractiepark de Efteling is vanochtend brand uitgebroken. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. Het vuur brak rond kwart voor twaalf 's ochtends uit, tijdens een show. '"Ineens stond een huisje in de fik", vertelt een toeschouwer. Of dit gebeurde door een fakkel of een vlammenwerper is onduidelijk. Het theater is ontruimd. Dit verliep volgens de toeschouwer rustig.

LEES OOK: Brand in de Efteling: theater Raveleijn ontruimd

Brand bij Raveleijn in de Efteling (foto: Sven van Dijk).
Brand bij Raveleijn in de Efteling (foto: Sven van Dijk).
11.29

Persoon op het spoor

Er liep iemand op het spoor tussen Den Bosch en Geldermalsen. Daardoor was de treindienst even verstoord tussen Den Bosch en Utrecht.

10.56

Jerrycans achtergelaten

Op parkeerplaats De Leysing bij Asten heeft iemand drie jerrycans achtergelaten. Omdat onbekend is welke stof erin zat, is de officier gevaarlijke stoffen van de brandweer langsgekomen. Het bleek om vaten met olie te gaan. De gemeente gaat het opruimen.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
08.39

Ernstig ongeluk met vrachtwagen

Veel schade en remsporen op de Westparallel bij Riethoven, waar een vrachtwagen op zijn voorganger botste. De hulpdiensten hebben een vrachtwagenchauffeur bevrijd uit zijn cabine.

LEES OOK: Vrachtwagenchauffeur bekneld in cabine na harde klap op voorganger

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
08.26

Auto met regenbroek

Agenten in Waalwijk zagen afgelopen zondag een regenbroek uit een auto hangen. Ze constateerden dit op de Taxandriaweg-West. Bij een nadere inspectie bleek dat de bestuurder twee maanden geleden bij een aanrijding was betrokken. De ontstane schade had hij zo gelaten. Dus hing de voorzijde van de auto met touwtjes aan elkaar. Om de uitstekende autodelen was een regenbroek gewikkeld.

Verder bleek dat de wagen al een jaar niet meer was gekeurd. Ook de verzekering bleek niet op orde. De politie heeft meerdere processen-verbaal opgesteld. De wagen is meteen naar een autodemontagebedrijf gegaan.

De koplamp hing letterlijk met touwtjes aan elkaar (foto: politie).
De koplamp hing letterlijk met touwtjes aan elkaar (foto: politie).
07.48

A16 weer vrij

De A16 bij Dordrecht is weer vrijgegeven. De vertraging neemt af.

06.34

File op A16

De rechterrijstrook van de A16 van Breda richting Rotterdam is sinds vanochtend vroeg afgesloten vanwege een kapotte vrachtwagen bij Dordrecht. De afsluiting van de rijstrook leidde rond kwart over zeven uur vanochtend tot een twintig kilometer lange file vanaf Breda-West, goed voor meer dan een uur vertraging. Vanwege de file op de A16 ontstonden ook problemen op de A17 van Roosendaal richting Dordrecht. Die file, tussen industrieterrein Moerdijk en knooppunt Klaverpolder, was rond kwart over zeven vanochtend zes kilometer lang, goed voor een halfuur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
05.44

Brand schuur in Breda

Bij een schuur achter een huis aan de straat Spank in Breda woedde afgelopen nacht brand. Hoe de brand is ontstaan, wordt onderzocht. De brandweer wist via de brandgang bij het schuurtje te komen en bluste het vuur. Volgens buurtbewoners kwamen de vlammen boven het dak van het huis uit.

02.13

Aanrijding op N65

Op de N65 van Den Bosch richting Tilburg is afgelopen nacht iemand gewond geraakt. Dit gebeurde rond kwart voor een, bij Helvoirt. Een automobilist botste in de buurt van de Kreitestraat met zijn auto op een andere auto. Die zou hebben stilgestaan op de rechter rijstrook of half in de vluchthaven. Door de botsing belandde deze auto in een greppel langs de weg. De auto die op die stilstaande auto botste, eindigde tegen een boom. De bestuurder van de aangereden auto kwam er met lichte verwondingen vanaf. De bestuurder van de andere auto is naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gebracht. Uit een alcoholtest blijkt dat deze man teveel zou hebben gedronken.

De gewonde is na de botsing op de N65 in een ambulance naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht (foto: Bart Meesters).
De gewonde is na de botsing op de N65 in een ambulance naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht (foto: Bart Meesters).
23.00

Aanrijding scooterrijder in Breda

Een scooterrijder is gisteren op de kruising van de Haagweg met de Tramsingel in Breda aangereden door een automobiliste. De bestuurder van de scooter is nagekeken in een ambulance en daarna door zijn vader opgehaald. De automobiliste kwam met de schrik vrij. De politie onderzoekt wie geen voorrang verleende.

Het ging mis op de kruising van de Haagweg met de Tramsingel in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Het ging mis op de kruising van de Haagweg met de Tramsingel in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De scooterrijder werd na de aanrijding in Breda nagekeken door ambulancepersoneel (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De scooterrijder werd na de aanrijding in Breda nagekeken door ambulancepersoneel (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
23.48

Melding overval blijkt beroving

Rond tien uur gisteravond kwam bij de politie een melding binnen van een overval aan de Stoofweg in Kruisland. Het bleek uiteindelijk te gaan om een beroving van een 17-jarige jongen. Aanleiding zou een conflict in de relationele sfeer zijn. De politie onderzoekt wat er precies gebeurd is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!