Hardloopster werd aangevallen door roofvogel: 'Grote krassen op mijn hoofd'

31 mei om 12:15 • Aangepast 9 juni om 02:02
nl
Weer is iemand aangevallen door een roofvogel in natuurgebied De Maashorst bij Schaijk. Dit keer een wandelaar, werd dinsdag bekendgemaakt. Het is al de zoveelste keer dat zoiets gebeurt. Een van de diverse slachtoffers van de agressieve roofvogel was dit keer een hardloopster. Zij werd eerder deze maand zelfs twee keer te grazen genomen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"De eerste keer was in de meivakantie", vertelt ze "Ik wist toen eigenlijk niet wat me raakte. Ik was aan het hardlopen bij vakantiepark Herperduin en kreeg in een keer een heel harde klap op mijn hoofd. Ik zag daarna allemaal sterretjes en mijn hoofd deed heel erg zeer. Ik keek om me heen en zag niks wat me geraakt kon hebben. Er gaat van alles door je heen op zo'n moment. Je weet het niet, he?"

"Er zaten grote bloedende krassen op mijn hoofd."

Hoe dan ook, ze was enorm geschrokken. Thuisgekomen vroeg ze aan haar zoon of hij wilde kijken of er iets te zien was aan haar hoofd. "Hij heeft er vervolgens een foto van gemaakt. Er zaten van boven naar beneden grote bloedende krassen op mijn hoofd."

Toen ze hierover sprak met mensen in de omgeving, hoorde ze voor het eerst verhalen over een agressieve vogel. "Maar ik had niks gezien en dacht: nou ja, het is zo."

"Ik zag die vogel achter me aankomen, op ooghoogte!"

De week daarop ging ze daar weer hardlopen. "Toen was ik heel erg op mijn qui-vive en keek ik goed om me heen. Op een gegeven moment keek ik naar achteren en zag ik een vogel achter me aankomen, op ooghoogte! Mijn hart zat in mijn keel! Ik ben meteen gaan bukken. De vogel heeft me toen nog wel een klap gegeven. Die tweede keer was dus minder heftig, maar toen zag ik wat me waarschijnlijk ook de eerste keer geraakt had."

Thuisgekomen las ze op Omroep Brabant over een mountainbiker die eveneens in De Maashorst was aangevallen, door een vogel. Een buizerd. "Ik had tot dan toe geen melding van de aanval gemaakt. Ik wist niet zo goed wat ik ermee moest. Toen ik het verhaal van die mountainbiker las , besloot ik ook de gemeente te bellen om mijn ervaringen ook te delen. Toen zijn die waarschuwingsborden bij Herperduin geplaatst.

Ze had tot die tijd geen idee dat dit haar daar kon overkomen. "Ik loop al jaren ditzelfde rondje en had dit nog nooit meegemaakt."

Na de aanval van de roofvogel nam ze een aantal weken een andere hardlooproute. Toevallig ben ik deze woensdag wel weer gaan rennen bij Herperduin. Maar ik ben heel alert geweest. Ik had dit keer een pet op en had geen fluorescerende kleren aan."

LEES OOK:

Roofvogel valt weer aan in natuurgebied, dit keer is wandelaar de klos

Roofvogel valt mountainbiker aan in natuurgebied

5 tips wat je moet doen als een woedende buizerd je aanvalt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!