Liveblog

112-nieuws: uit plas gehaalde zwemmer overleden • motorongeluk Heusden

26 juni 2023 om 22:26 • Aangepast 7 juli 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vond hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

22.18

Zuiderplas-slachtoffer overleden

De man die gisteravond uit de Zuiderplas gered moest worden, is vandaag in het ziekenhuis overleden. Dat meldt de politie zojuist. Het slachtoffer is een 21-jarige man uit Schijndel. Daar verbleef hij in het azc. De brandweer werd gisteravond gealarmeerd nadat de kompaan met wie hij was zwemmen hem miste. Duikers vonden het slachtoffer op de bodem van de plas in Den Bosch. Hij werd gereanimeerd en in kritieke toestand naar het Radboudumc in Nijmegen gebracht. 'Wij wensen zijn naasten veel sterkte', laat de politie weten.

Duikers vonden de vermiste man na een halfuur zoeken op de bodem van de Zuiderplas in Den Bosch (foto: Bart Meesters).
Duikers vonden de vermiste man na een halfuur zoeken op de bodem van de Zuiderplas in Den Bosch (foto: Bart Meesters).
20.45

Straatrace gaat mis

In Schijndel is een straatrace maandagavond geëindigd in een crash, bevestigen ooggetuigen aan Omroep Brabant. Een omstander zag hoe 'een meisje door de lucht vloog' nadat een bromfiets door een auto werd geraakt.

LEES OOK: Straatrace met beruchte scooterrijders gaat mis: 'Zij vloog door de lucht'

17.21

Lange file bij Etten-Leur

Op de A58 richting Bergen op Zoom stond het helemaal vast vanaf Breda tot aan Roosendaal. Dat kwam door een ongeluk, maar inmiddels is de weg weer vrijgegeven. De vertraging bedroeg om kwart over vijf meer dan zeventig minuten. Bij knooppunt Princeville is er daarnaast een rijstrook afgesloten. Dat komt door een vrachtwagen met pech.

Wachten op privacy instellingen...
17.20

Ongeluk met bestelbus

Er heeft een botsing plaatsgevonden op de kruising van de N272 met de Blauwstraat in Oploo. Een bestelbus en auto raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept.

16.58

Gewonde bij auto-ongeluk

Op de Bredase Schapendreef zijn twee auto's gebotst. Onbekend is hoe dit kon gebeuren. Een vrouw is door de ambulance meegenomen. Beide auto's raakten zwaar beschadigd.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
16.22

Bestuurder vliegt van Harley

Een motorrijder is in Heusden gewond geraakt toen hij een auto wilde inhalen. Dat gebeurde op de Nieuwe Maasdijk. De auto sloeg linksaf en zag daarbij de Harley-Davidson over het hoofd. De bestuurder vloog door de klap van zijn motor. Die reed zonder bestuurder door en klapte op een rood busje. De schade aan alle drie de voertuigen is aanzienlijk.

De motorbestuurder is nagekeken door ambulancepersoneel en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
15.30

Slachtoffer Maarheeze

De persoon die gisteren op het woonwagenkamp aan De Vinnen in Maarheeze werd doodgeschoten is een 34-jarige man. Zijn identiteit wordt nog verder onderzocht, maar volgens een politiewoordvoerster is in ieder geval duidelijk dat hij niet op het kamp woonde.

LEES OOK: Dode op woonwagenkamp in Maarheeze is 34-jarige man

15.26

N279 helemaal dicht

De N279 is dicht tussen Keldonk en Veghel na een ongeluk met een vrachtwagen. Dat gebeurde iets voor drie uur ter hoogte van Erp. Houd rekening met ruim een half uur vertraging in de richting van Den Bosch.

Wachten op privacy instellingen...
14.00

Langlopende ruzie mondt uit in steekpartij

De vrouw die gistermiddag zwaargewond raakte bij een steekpartij in een appartement aan de Trompstraat in Helmond is de 60-jarige bewoonster van het appartement. Voor de steekpartij is een 33-jarige verdachte aangehouden. Het gaat om een bewoner van het appartementencomplex, zo laat de politie vanmiddag weten. De verdachte werd in zijn huis aangehouden.

Volgens de politie hebben de man en vrouw al lange tijd ruzie met elkaar. Deze ruzie escaleerde gisteren en mondde uit in de steekpartij. Hierbij werd de 60-jarige vrouw in haar bovenlichaam gestoken. Ze ligt nog altijd in het ziekenhuis voor behandeling.

LEES OOK: Langlopende ruzie mondt uit in steekpartij: 'Ze was bang voor hem'

13.30

'Schrikbarend' aantal bekeuringen voor niet-handsfree bellen

Bij de vijfde grootscheepse controle op het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer zijn in het werkgebied van de politie Oost-Brabant in totaal 115 processen-verbaal uitgeschreven, zo maakte de politie Veldhoven/Waalre gisteren bekend. "Schrikbarend dat 82 bekeuringen werden uitgeschreven voor het vasthouden - cq. bellen met een mobiele telefoon", schrijft de politie "Rij mono! Laat je niet afleiden in het verkeer en bel handsfree." De boete voor het gebruik van je mobiel achter het stuur in de auto is 380 euro. Gebruik je je mobiel op de fiets dan kost je dit 150 euro, zo waarschuwt de politie.

13.07

Vrouw steekt haar ex neer

De politie heeft zondagavond in Tilburg een 24-jarige vrouw aangehouden, die even daarvoor een 29-jarige Poolse man zou hebben neergestoken in een huis aan de Borneostraat. Vermoedelijk zijn de twee exen van elkaar. De man kon overigens zelf naar het ziekenhuis rijden. Agenten, die inmiddels al een melding van huiselijk geweld hadden ontvangen, wachtten hem daar op op de parkeerplaats. De recherche onderzoekt wat er precies is gebeurd in het huis.

11.20

Tientallen bekeuringen uitgedeeld

De politie van het team Tilburg Centrum heeft afgelopen week in het kader van de Verkeersweek tijdens extra controles 82 bekeuringen uitgedeeld. Als opvallende uitschieters noemt de politie de 33 automobilisten die op de bon werden geslingerd voor niet handsfree bellen en de 15 brommers die aan de kant werden gezet omdat ze waren opgevoerd. Ook werden tijdens snelheidscontroles op de Ringbaan Noord acht automobilisten betrapt die harder dan zeventig kilometer per uur reden terwijl vijftig kilometer daar de maximale snelheid is.

10.10

Ramkrakers slaan toe in Bavel

Ramkrakers hebben vannacht toegeslagen bij brillenzaak Arnold Eyeworks aan de Pastoor Doensstraat in Bavel. Rond drie uur 's nachts werd met een auto een ruit van twee bij drie meter uit de gevel van de winkel gereden. Een groot deel van het winkelmeubilair is beschadigd. Een deel van de inboedel werd bij het naar binnen rijden tegen de achtergevel van de zaak geschoven. "De bandensporen staan vijf meter de winkel in", laat de politie vanochtend weten. De dieven zijn er met zonnebrillen vandoor gegaan.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Foto: Perry Roovers/SQ Vision).
06.52

Dode vissen in Waalwijk

In het water aan de Bloemendaalweg in Waalwijk liggen dode vissen. De gemeente Waalwijk en waterschap Brabantse Delta zijn op de hoogte, laat de politie weten. "Zij zullen maandag maatregelen nemen." Waardoor de vissen zijn gestorven, wordt onderzocht. "Maar vermoedelijk heeft dit te maken met de weersomstandigheden."

Wachten op privacy instellingen...
01.06

Man gered uit water Den Bosch

Na een zoekactie hebben duikers van de brandweer gisteravond een 21-jarige man uit het water van de Zuiderplas in Den Bosch gehaald. De man, die verblijft in een azc in Schijndel, was met een andere man bij de Zuiderplas gaan zwemmen. De andere man sloeg alarm toen hij zijn kompaan niet meer zag bovenkomen. Na ruim een half uur zoeken, zagen duikers de man op de bodem van de Zuiderplas liggen. Hij is uit het water gehaald, gereanimeerd en in kritieke toestand naar het Radboudumc in Nijmegen gebracht.

Duikers vonden de vermiste man na een halfuur zoeken op de bodem van de Zuiderplas in Den Bosch (foto: Bart Meesters).
Duikers vonden de vermiste man na een halfuur zoeken op de bodem van de Zuiderplas in Den Bosch (foto: Bart Meesters).
23.37

Zoekactie naar kanoërs afgeschaald

De politie heeft gisteravond afgeschaald in de zoektocht naar twee kanoërs die vermist werden in de Biesbosch. Ze moesten om vijf uur 's middags hun kano's inleveren, maar kwamen niet opdagen. Niet lang daarna vond de politie de kano's drijvend op het water, maar zonder mensen erin. "Uit de omstandigheden vermoeden we dat zij zelf aan wal zijn gegaan zonder de kano in te leveren", laat de politie weten. "We blijven wel alert en vragen mensen die informatie hebben 0900-8844 te bellen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!