Liveblog

112-nieuws: elektriciteitskast in brand • motorrijder overleden na ongeluk

11 juli 2023 om 21:01 • Aangepast 21 juli 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vond hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.00

Mogelijke overval verijdeld

De politie heeft vanavond mogelijk een overval verijdeld in een woning aan de Rijksweg in Nieuw-Vossemeer. Eerder op de dag kreeg de politie een tip over de geplande overval, waarna ze een onderzoek startte. Opvallend genoeg werd de bewoner van het huis aan de Rijksweg gearresteerd. Hij woont daar samen met zijn vrouw en twee minderjarige kinderen. Daarnaast werden ook twee bewoners van een boerderij aan de Moorseweg aangehouden. Wat de verhoudingen zijn tussen de drie en waarom de overval werd gepland, is nog onduidelijk. Woensdag wordt het drietal verhoord.

21.10

Man uit bassin overleden

De man die zondagnacht uit een bassin op een bedrijventerrein bij Ravenstein werd gered, is alsnog overleden. Dat meldt het Brabants Dagblad. Het gaat om een 32-jarige Pool. Nadat de brandweer hem uit het water haalde, verkeerde hij al in kritieke toestand. Blijkt dus dat hij het niet heeft gered.

20.59

Motorrijder overleden

Bij een ernstig ongeluk op de Akkerweg in Moergestel is rond acht uur een motorrijder om het leven gekomen. De man was met drie andere motorrijders onderweg, toen het misging. Er zou geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken zijn. Mogelijk raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt.

De omgeving is op dit moment afgezet. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Wachten op privacy instellingen...
20.34

Elektriciteitskast in brand

Een elektriciteitskast aan de Hopstraat in Schijndel is vanavond in brand gevlogen. Netbeheerder Enexis heeft de stroom in de omgeving er tijdelijk vanaf gehaald, zodat de brandweer het vuur kan blussen.

Foto: Noël van Hooft
Foto: Noël van Hooft
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
19.43

Dieseltank lekt in Eindhoven

Op de Henkenshage in Eindhoven is de dieseltank van een vrachtwagentje lek geraakt, nadat de bestuurder over de reling van een plantsoen reed. Medewerkers van de brandweer hebben het lek uiteindelijk gedicht, maar konden niet voorkomen dat er behoorlijk wat vloeistof in het plantsoen lekte.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
19.39

En ook een kraai gered

En de brandweer mocht ook op de Jupiterweg in Oss aan de slag. Daar haalden ze met behulp van een hoogwerker een kraai uit de schoorsteen.

17.47

Brandweer haalt kat uit de boom

De brandweer in Geldrop is vanmiddag uitgerukt om een kat uit de boom te halen. Het dier zat op de Ten Brakeweg al sinds gisterochtend vast tussen de hoge takken. Toen hij zelf niet meer naar beneden kwam, werd er toch maar hulp van een hoogwerker ingeschakeld. Na een korte hulpactie is de kat weer terug bij zijn baasjes.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
15.33

Bromfietser gewond na botsing met taxibusje

Een man op een bromfiets is gewond geraakt na een botsing met een taxibusje. Dat gebeurde rond kwart over twee op de kruising van de Van Cronenborgstraat met de Van Randerostraat in Boxtel. Er werd een traumahelikopter opgeroepen, die even verderop landde in een weiland. De man is even later samen met de trauma-arts naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
15.27

Man gewond door gootsteenontstopper

Een medewerker van een ontstoppingsbedrijf is gewond geraakt, toen er tijdens het werken bij een huis aan de Bisschop Herincxstraat in Helmond plots gootsteenontstopper omhoog kwam. Medewerkers van de brandweer hebben ter plekke zoveel mogelijk gespoeld, vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
14.55

Geen asbest vrij bij schuurbrand

Bij de schuurbrand vanmiddag aan de Loeffstraat in Eindhoven is geen asbest vrijgekomen. Eerder leek daar wel sprake van te zijn, maar uit onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf is gebleken dat dit niet het geval is.

Wachten op privacy instellingen...
14.25

Man uit Utrecht (34) doodgeschoten op woonwagenkamp

Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij gisteren op het woonwagenkamp aan de Heezerweg in Eindhoven is een man van 34 uit Utrecht. Dat heeft de politie vanmiddag bekendgemaakt. Naar de verdachte(n) wordt nog altijd gezocht, laat ze ook weten.

Over de aanleiding van de schietpartij tast de politie nog in het duister. Ze houdt alle scenario's open, laat een woordvoerder weten.

LEES OOK: Doodgeschoten man op woonwagenkamp is 34-jarige Utrechter

14.00

Dronkaard zorgt voor overlast in centrum Uden

In het centrum van Uden kwam de politie vandaag af op een melding dat een dronken persoon er voor overlast zorgde. De dronkaard lag voor een winkel en viel meerdere mensen lastig, zo laat de politie op social media weten. De dronkaard is met een bekeuring op zak weggestuurd.

Foto: Instagram, politie Maashorst.
Foto: Instagram, politie Maashorst.
13.45

Man die nog jaren moet zitten in België opgepakt dankzij opblaaspalmboom

De politie heeft zaterdag in Geldrop een man aangehouden die nog 18 jaar celstraf uit moet zitten in België. Hij viel door de man omdat hij rondliep met een grote opblaasbare palmboom. De agenten vermoedden dat hij die gestolen had van een beachvolleybaltoernooi eerder die dag.

Toen de agenten de man aanhielden, gaf hij dat meteen toe. Bovendien bleek dat de man in België nog jaren de cel in moet, vanwege de dood van een man uit Zonhoven in 2016. Hij is aangehouden en wordt uigeleverd.

13.05

Nog veel rook bij nablussen schuurbrand

Wachten op privacy instellingen...
11.30

Schuur door brand verwoest

Aan de Loeffstraat in Eindhoven staat een schuur in brand. Voordat de brandweer er was, had de eigenaar al een bluspoging gedaan. Hierbij heeft hij wat rook ingeademd. Uit voorzorg wordt het slachtoffer nagekeken in de ambulance. Om kwart voor twaalf laat de brandweer weten de situatie onder controle te hebben. Van de schuur is niks over. Er zat asbest in het schuurtje. Hiervoor zijn de benodigde procedures in gang gezet.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
10.00

Nog geen verdachte(n) aangehouden voor schietpartij op woonwagenkamp

Voor de dodelijke schietpartij gistermiddag op het woonwagenkamp aan de Heezerweg in Eindhoven is nog niemand opgepakt. Dat laat de politie vanochtend weten. Het rechercheonderzoek is tot diep in de nacht doorgegaan en gaat vandaag verder, zo laat ze weten.

Bij de schietpartij kwam een man om het leven. Over de identiteit van de man is nog niks bekendgemaakt. Een bewoonster van het woonwagenkamp liet gisteren weten dat het niet gaat om een mede-bewoner.

LEES OOK: Man doodgeschoten op woonwagenkamp, dader op de vlucht

09.05

Auto op zijn kop na botsing

Een auto is vanochtend na een botsing met een andere wagen op de Dennenmark in Boekel op zijn kop beland. Beide betrokken automobilisten werden uit voorzorg nagekeken, maar ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De auto die op zijn kop belandde, is vermoedelijk gelanceerd nadat deze over een zogenoemde 'varkensrug' reed, een afgerond betonnen obstakel om bijvoorbeeld de erfafscheiding te markeren.

Foto: Kevin Kanters / SQ Vision.
Foto: Kevin Kanters / SQ Vision.
08.45

Automobilist met spoed naar het ziekenhuis

Een automobilist is vanochtend op de toerit van de A59 bij Waalwijk onwel geworden en tegen de vangrail beland. Het slachtoffer is gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Vanwege de ernst van de situatie landde een traumahelikopter in de buurt.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
08.30

Vrouw naar het ziekenhuis na ongeluk in Waalwijk

Een vrouw die maandag was betrokken bij een ongeluk op de Industrieweg in Waalwijk, is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Dat laat de politie weten in een bericht op social media. Bij de botsing op een rotonde waren twee auto's betrokken.

De afwikkeling van het ongeluk duurde even. In een reactie laat de politie weten blij te zijn met het gedrag van andere weggebruikers die hier hinder van ondervonden. "Zo kan het dus ook", laat ze weten.

Het kruispunt moest worden afgezet (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Het kruispunt moest worden afgezet (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Wachten op privacy instellingen...
08.15

De A50 bij Volkel is weer vrij

De A50 is helemaal vrijgegeven nadat er eerder deze ochtend een ongeluk plaatsvond bij Volkel in de richting Eindhoven. Vanwege bergingswerk moest de linkerrijstrook tijdelijk dicht. De vertraging voor het verkeer neemt af, zo meldt Rijkswaterstaat.

08.00

Problemen op het spoor bij Den Bosch voorbij

De treinen tussen Den Bosch en Tilburg en Den Bosch en Boxtel rijden weer volgens schema. Het spoorverkeer raakte eerder op de dag ontregeld na een wisselstoring.

07.12

Ongeval op A50

Op de A50 van Oss richting Eindhoven is een ongeluk gebeurd bij Volkel. De linkerrijstrook is dicht. Twee auto's moeten geborgen worden. Het verkeer heeft inmiddels zo'n 45 minuten vertraging, over een lengte van zeven kilometer. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd.

Wachten op privacy instellingen...
05.55

Geen treinen vanuit Den Bosch

Door een wisselstoring rijden er geen treinen tussen Den Bosch en Tilburg en tussen Den Bosch en Boxtel. De NS verwacht dat de storing tot 08.30 uur duurt.

23.55

Dronken man ramt lantaarnpaal

Een man heeft gisteravond op de Heesakkerweg in Asten in beschonken toestand een lantaarnpaal uit de grond gereden. Daarna sloeg hij met zijn auto over de kop. De chauffeur, die als enige in de auto zat, raakte niet gewond.

De man bleek zo dronken dat het hem moeite kostte om enkele meters kaarsrecht te lopen. Bij het ongeluk, dat tegen negen uur gebeurde, was niemand anders betrokken. De man is aangehouden.

De auto op zijn kop nadat in Asten een lantaarnpaal was geraakt (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De auto op zijn kop nadat in Asten een lantaarnpaal was geraakt (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De auto was total loss (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De auto was total loss (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Een inkijkje in de wagen (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Een inkijkje in de wagen (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
22.45

Auto gelanceerd via vangrail

De N69 tussen Valkenswaard en Bergeijk is maandagavond een tijdje afgesloten geweest nadat een auto via de houten vangrail was gelanceerd. De wagen sloeg daarna over de kop en schoof een meter of tachtig door.

De chauffeur is naar een ziekenhuis gebracht; een man die bij hem in de auto zat, is er vandoor gegaan met mogelijk een lekkende lachgascilinder.

LEES OOK: Auto via vangrail gelanceerd en over de kop, mogelijk lachgas in het spel

Nadat de wagen was rechtgezet, kon de auto worden afgevoerd (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Nadat de wagen was rechtgezet, kon de auto worden afgevoerd (foto: Rico Vogels/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!