Video

Doodgeschoten man op woonwagenkamp is 34-jarige Utrechter

11 juli 2023 om 14:41 • Aangepast 21 juli 2023 om 02:01
nl
De man die maandag werd doodgeschoten op het woonwagenkamp aan de Heezerweg in Eindhoven, was een 34-jarige Utrechter. Er is nog niemand opgepakt. Een foto van het lichaam gaat rond op sociale media. De politie vraagt mensen die niet verder te verspreiden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Over de aanleiding van de dodelijke schietpartij tast de politie in het duister. Ze houdt alle scenario's open, laat een woordvoerder weten. De politie praat onder anderen met familieleden en bekenden van het slachtoffer.

De schietpartij werd maandagmiddag tegen drieën gemeld op het woonwagenkamp aan de Heezerweg in Eindhoven. Agenten zagen bij aankomst het slachtoffer naast zijn auto liggen. De man is nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

Klopjacht
De politie begon direct een klopjacht. Bij de zoektocht werd een politiehelikopter ingezet. Ook is in en om het kamp minutieus gezocht naar sporen.

In de buurt probeerden agenten camerabeelden te achterhalen, waarop de auto van het slachtoffer te zien is. Het politie-onderzoek heeft tot diep in de nacht geduurd en is dinsdag hervat.

Op sociale media gaat een foto rond van het overleden slachtoffer, ogenschijnlijk net na de schietpartij gemaakt. "Hele nare beelden en verschrikkelijk om te zien", zegt de politie. Mensen wordt geadviseerd de foto niet te delen en de afbeelding direct te verwijderen.

Vaker in het nieuws
Het woonwagenkamp is de afgelopen jaren meerdere keren negatief in het nieuws gekomen. Zo was er al eens een steekpartij en voerden politie en justitie er geregeld drugs- en wapencontroles uit.

Vorig jaar oktober was er - onder meer op het kamp - een gigantische politie-actie. Hierbij werden grote hoeveelheden drugs, wapens, contant geld en vuurwerk gevonden. Hoeveel daarvan afkomstig was van het kamp op de Heezerweg is onbekend.

Sluiting kamp
Precies een jaar geleden kondigde de gemeente aan dat ze het kamp wil laten opdoeken. Het zou geen veilige en leefbare omgeving zijn. Hierover laat de gemeente woensdag weten dat 'we in contact staan met de bewoners van de Heezerweg. Over de toekomst van de locatie informeren wij hen op gezette tijden. Zoals eerder aangegeven is dit een langjarig proces.'

Van eventuele maatregelen als reactie op 'de tragische gebeurtenis' is op dit moment geen sprake, zo meldt een woordvoerder ook.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!