Liveblog

112-nieuws: vrachtwagen in beslag genomen • geen treinen Breda-Tilburg

12 juli 2023 om 08:42 • Aangepast 21 juli 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.17

Geen treinen tussen Breda en Tilburg

Na een aanrijding op het spoor rijden er tijdelijk geen treinen tussen Breda en Tilburg. De NS verwacht dat de problemen tot ongeveer half twee vannacht zullen duren

21.06

Hennepplanten verwijderd

Agenten hebben voor een huis aan het Taxandriaplein in Den Bosch vijf hennepplanten weggehaald. De planten zullen worden vernietigd.

Wachten op privacy instellingen...
20.39

Kind gereanimeerd in Budel

In de Rasstraat in Budel is een kind gereanimeerd. Even verderop landde een traumahelikopter. Nadat de situatie van het kind stabiel was, is het onder begeleiding van de trauma-arts naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
18.05

Ongeluk op A2

Na een ongeluk op de A2 van Eindhoven naar Maastricht, sta je bij knooppunt Leenderheide in de file. Verkeer wordt daar over de vluchtstrook geleid. Je moet rekening houden met zeker 20 minuten vertraging.

17.23

Stroomstoring Uden verholpen

De stroomstoring in Uden is weer verholpen, zo laat netbeheerder Enexis weten. Door de storing zaten sinds vier uur 1178 adressen zonder stroom.

16.52

Vrachtwagen in beslag genomen

De verkeerspolitie Oost-Brabant heeft woensdagmiddag op de A2 bij Boxtel een buitenlandse vrachtwagen in beslag genomen, omdat de opleggers niet geregistreerd stonden in het kentekenregister. Ook kreeg de 56-jarige chauffeur een proces-verbaal.

Foto: Twitter verkeerspolitie Oost-Brabant
Foto: Twitter verkeerspolitie Oost-Brabant
16.46

Motorrijder gewond na botsing

Een motorrijder is gewond geraakt, toen hij op de Doornboslaan in Breda in botsing kwam met een auto. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe hij eraan toe is, is nog onduidelijk. De bestuurster van de auto bleef ongedeerd. Wat er precies gebeurd is, wordt nog door de politie onderzocht. Bij de klap is de motor klemgeraakt onder de auto.

16.14

Stroomstoring in Uden

Door een stroomstoring in Uden, zitten op dit moment 1178 huizen zonder stroom. Monteurs van netbeheerder Enexis zijn inmiddels onderweg om de problemen op te lossen.

15.01

Helmonder doodgestoken om dure kleding

De 22-jarige Helmonder die in maart werd doodgestoken in Rotterdam, zou zijn neergestoken tijdens een ruzie om uitgeleende kleding. Dat bevestigt zijn advocaat vanmiddag in een inleidende zitting in de rechtbank van Rotterdam.

Het slachtoffer werd na de steekpartij gereanimeerd. De man overleed dezelfde avond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De twee kenden elkaar, de verdachte zou volgens zijn advocaat dure merkkleding hebben geleend van het slachtoffer en die nog niet terug hebben gegeven.

LEES OOK: Man (22) doodgestoken met groot mes, mogelijk om zijn dure donsjas

13.03

Gestolen Belgische auto duikt op in Roosendaal

De politie heeft vanochtend een gestolen auto uit België gevonden aan de Oliemolen in Roosendaal. De auto viel op omdat er twee verschillende Nederlandse kentekenplaten op zaten. In de kofferbak en de achterbank zag de politie een aantal vaten liggen. Bij het openmaken van de auto vonden ze niet alleen lege vaten, maar ook Belgische en Nederlandse kentekenplaten. Wat er precies in de vaten heeft gezeten, weet de politie nog niet. Er is nog niemand aangehouden.

Er werden niet alleen lege vaten geworden maar ook kentekenplaten
Er werden niet alleen lege vaten geworden maar ook kentekenplaten
12.45

Winkeldieven gaan er met tas vandoor

Twee winkeldieven zijn er gisteravond in Sint-Oedenrode met een zwarte leren tas vandoor gegaan. Ze namen de tas mee uit een winkel aan de Heuvel. De daders gingen er te voet vandoor via de Knapenhoek in de richting van de Deken van Erpstraat.

Wachten op privacy instellingen...
2.05

Vrouw en klein kind gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding tussen twee auto's vanochtend in Beers zijn een vrouw en een klein kind dat bij haar in de auto zat gewond geraakt. Ze zijn met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto kwam met de schrik vrij. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Graafsedijk met de Millseweg.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
11.40

Vrouw gewond na val met fiets

Een vrouw is vanochtend in Drunen gewond geraakt nadat ze met haar fiets viel. Een en ander gebeurde rond half elf op het fietspad aan de Sportlaan. Vermoedelijk kwam de fietsster ten val omdat het fietspad glad was door de modder die er lag. De vrouw is met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

11.20

Politie deelt beelden van megadrugsvondst in huizen Goirle

Bij de inval eind juni in twee huizen in Goirle blijkt drugs met een straatwaarde van meer dan 5,2 miljoen euro te zijn gevonden. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. De politie maakte na de inval al bekend een grote hoeveelheid harddrugs te hebben gevonden. Nu is duidelijk dat het gaat om honderden kilo's drugs, liters chemicaliën voor de productie van drugs en een amfetaminelab van industriële proporties.

De politie bracht vandaag de volgende beelden naar buiten van de megadrugsvondst:

09.45

Omgekomen motorrijder is man van 27 uit Kaatsheuvel

De motorrijder die gisteravond omkwam bij een ongeluk in Moergestel is een man van 27 uit Kaatsheuvel. Dat heeft de politie vanochtend bekendgemaakt. Het ongeluk waarbij geen andere weggebruikers betrokken waren, gebeurde rond acht uur op de Akkerweg. Daar botste de motorrijder, nadat hij de macht over het stuur verloor, tegen een lantaarnpaal.

08.40

Scooterrijder gewond bij aanrijding

Een sooterrijder is vanochtend rond half acht in Rijen gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Hoofdstraat met de Pastoor Oomenstraat. De scooterrijder belandde tegen de zijkant van de auto en kwam ten val. Hij zou gewond zijn geraakt aan zijn gezicht en hand. Het slachtoffer is met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
08.30

Twee busjes botsen

Een busje is vanochtend op de N69 bij Borkel, gemeente Valkenswaard, achterop een ander busje gebotst. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

 Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
08.15

Fietser geschept

Een fietser is vanochtend in Venhorst geschept door een bestelwagen. De fietser, een man, belandde iets na half acht via de voorruit van de auto op de grond. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Statenweg met de Telefoonstraat. De fietser werd uit voorzorg nagekeken in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Kevin Kanters / SQ Vision.
Foto: Kevin Kanters / SQ Vision.
Foto: Kevin Kanters / SQ Vision.
Foto: Kevin Kanters / SQ Vision.
08.00

Brand op vakantiepark onder controle

De brandweer heeft de brand op vakantiepark de Lithse Ham in Lith onder controle. Er waren op het moment van het ontstaan van de brand geen mensen aanwezig in de chalets waar de brand woedde, zo laat de brandweer weten. Een chalet brandde volledig uit, een tweede chalet liep behoorlijke schade op en een derde vakantiehuisje raakte licht beschadigd door de hitte van het vuur.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
06.45

Chalets op vakantiepark in brand

Op vakantiepark de Lithese Ham in Lith staan twee chalets in brand. Het vuur dreigt over te slaan naar een derde huisje Of er op het moment van het ontstaan van de brand mensen in de chalets waren, is niet duidelijk.

LEES OOK: Vlammen slaan uit chalets op vakantiepark

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
06.00

Auto belandt in sloot

Een auto is vannacht op de A58 bij de afrit Tilburg-Oost uit de bocht gevlogen en in de sloot beland. Volgens een weginspecteur van Rijkswaterstaat raakte de automobilist niet gewond. Bij het ongeluk waren geen andere weggebruikers betrokken.

Foto: Twitter, weginspecteur Robert.
Foto: Twitter, weginspecteur Robert.
05.30

Dronken spookrijder van de weg gehaald

Op de A58 bij Oirschot is vannacht een spookrijder door de politie en de marechaussee van de weg gehaald en meegenomen naar het bureau. Het vermoeden bestaat dat de automobilist te diep in het glaasje had gekeken, zo meldt een weginspecteur van Rijkswaterstaat. De spookrijder is vanaf de A2 links via Batadorp richting Oirschot gereden. Bij parkeerplaats 'Kloosters' langs de A58 werd de spookrijder vervolgens van de weg gehaald.

Eerder in de nacht werd volgens de weginspecteur in de buurt van knooppunt Batadorp een voetganger van de vluchtstrook langs de snelweg gehaald en meegenomen naar het bureau.

Wachten op privacy instellingen...
05.00

Mogelijke overval verijdeld

De politie zegt gisteravond mogelijk een overval te hebben verijdeld op de bewoners van een huis aan de Rijksweg in Nieuw-Vossemeer. Eerder op de dag kreeg de politie een tip over een geplande overval op de bewoners, waarna ze een onderzoek startte. Opvallend genoeg werd de bewoner van het huis aan de Rijksweg gearresteerd. Dat gebeurde ergens in Roosendaal. De man woont in het huis aan de Rijksweg samen met zijn vrouw en twee minderjarige kinderen.

Naast deze man werden ook twee bewoners van een boerderij aan de Moorseweg in Nieuw-Vossemeer aangehouden. Wat de verhoudingen zijn tussen de drie en waarom de overval werd gepland, is nog onduidelijk. Vandaag wordt het drietal verhoord.

Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
01.30

Automobilist rijdt door naar klap tegen vangrail

Een automobilist raakte vannacht op de A59 bij de afrit Maaspoort van de weg en belandde tegen de vangrail. Dit gebeurde in de richting Empel. De bestuurder reed volgens een weginspecteur van Rijkswaterstaat door, maar een 112-fotograaf zag de flink beschadigde auto even later rijden en maande de automobilist te stoppen. Dat lukte waarna de politie werd ingeseind. De vangrail is vannacht nog gerepareerd.

Foto: Twitter, weginspecteur Robert.
Foto: Twitter, weginspecteur Robert.
Foto: Twitter, weginspecteur Robert.
Foto: Twitter, weginspecteur Robert.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!