Deze 5 Brabantse artiesten zijn onverwacht een hit op social media

19 juli 2023 om 21:00 • Aangepast 2 augustus 2023 om 02:04
nl
Pianoleraar Jeroen Granneman uit Berkel-Enschot zette zijn muziek op Spotify en dat bleek een meesterzet: inmiddels staat de teller op twaalf miljoen streams. Nog vijf Brabantse succesverhalen.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Filmmuziek op de piano

Noud Harskamp uit Helmond heeft iets aparts bedacht. Hij speelt filmmuziek op de piano. Zijn filmpjes worden op YouTube miljoenen keren bekeken en zijn kanaal heeft hij 100.000 abonnees. De best bekeken video is de muziek van horrorfilm Halloween. Die heeft al meer dan 10 miljoen views.

LEES OOK: De handen van pianist Noud scoren miljoenen views op Youtube

Wachten op privacy instellingen...

Springen voor NAC

Het lied 'Ik spring voor NAC' van voetbalsupporter Evert van Huygevoort werd in korte tijd razend populair op YouTube. Zijn videoclip uit 2017 werd binnen een paar dagen al de 1 miljoen keer bekeken. Dat heeft een lokaal voetballied in onze provincie daarna niet mee nagedaan.

LEES OOK: Liedje 'Ik spring voor NAC' meer dan miljoen keer bekeken op YouTube

Wachten op privacy instellingen...

Wereldberoemd door Foo Fighters

Feest-folkband Acting the Maggot uit Boxtel ging al lekker met hun cover van The Pretender van Foo Fighters, maar nadat de Amerikaanse band hun versie oppikte en deelde op Instagram Stories, ging het helemaal los. “Dit is echt onbeschrijfelijk”, vertelde zanger en gitarist Maarten de Gans in 2019. “Zo’n enorme wereldband. Misschien wel de grootste rockband ter wereld op dit moment en dat zij het dan delen. Echt fantastisch.”

LEES OOK: Boxtelse band in één klap wereldberoemd na complimenten van Foo Fighters

Wachten op privacy instellingen...

Comeback door Tiktok

Cilla Niekoop (36) uit Eindhoven werd bekend als lid van Ch!pz. Ze wist niet wat ze meemaakte toen hun ‘1001 Arabian Nights’ wereldwijd viral ging. Dankzij fans die jonger zijn dan het nummer zelf. De eerste video’s die de popgroep op TikTok plaatste, behaalden al snel miljoenen views. Dat de oude fans het leuk zouden vinden, had Cilla wel verwacht, maar deze aantallen zag ze niet aankomen.

LEES OOK: Ch!pz vindt nieuw succes op TikTok: 'Dit zou 17-jarige Cilla nooit geloven'

Wachten op privacy instellingen...

Zingende agent

De 23-jarige politieagente Marije (23) uit Boekel ging viral met haar zangtalenten. Haar collega's plaatsten een video waarin Marije als een nachtegaaltje 'Door de wind' van Miss Montreal zingt op Instagram en TikTok. "Ik kreeg zoveel reacties. Je raakt er uitgeput van om overal op te reageren, maar ik vind het hartstikke leuk. Maar nee, ik heb niet het verkeerde beroep gekozen." Uiteindelijk liet Miss Montreal zelfs weten de cover hartstikke leuk te vinden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!