Smaad, laster en belediging: burgemeester Someren doet aangifte

27 juli 2023 om 11:10 • Aangepast 9 augustus 2023 om 02:05
nl
Burgemeester Dilia Blok van de gemeente Someren heeft tegen negen mensen aangifte gedaan van smaad, laster en belediging. Zij zouden haar afgelopen maanden via diverse kanalen hebben beschuldigd van strafbare feiten. Zoals het vervalsen van verklaringen, fraude en valsheid in geschrifte. Volgens de burgemeester kloppen die verwijten niet. De aangiftes zouden te maken hebben met de zaak rond de ontslagen oud-wethouder Guido Schoolmeesters.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Blok beseft dat ze als burgemeester zelf onderwerp van gesprek kan zijn. En dat ze daarom ook kritiek kan krijgen. Dat ze dat niet altijd even fijn vindt, zegt ze ook te begrijpen. Maar dat betekent niet dat Blok alles maar hoeft te accepteren, staat in een verklaring op de website van de gemeente.

Volgens Bloks advocaat, Joost Wasser, zijn de negen geen anonieme personen. Sommigen zijn volgens Wasser herhaaldelijk de fout in gegaan. Anderen wat minder vaak. Wasser wil niet zeggen of het om inwoners van de gemeente gaat. "Ze hebben geprobeerd bepaalde gebeurtenissen anders te framen. En nu heeft de burgemeester een grens getrokken."

Gefraudeerd en vervalst
Die grens voor Blok is volgens de advocaat dat er onjuist wordt beweerd dat ze heeft gefraudeerd en verklaringen heeft vervalst. "Dat belemmert haar in haar werk en daarmee ook het functioneren van de gemeente", zegt Wasser.

In de toelichting van de gemeente wordt niet gesproken over de veelbesproken ontslagen wethouder Schoolmeesters. Schoolmeesters laat aan Omroep Brabant weten dat hij niks heeft gehoord over dat de aangiften te maken zouden hebben met de zaak rondom zijn ontslag. Hij werd door de gemeenteraad ontslagen, omdat hij zijn zoon zou hebben voorgetrokken bij de koop van een huis. Deze zaak kwam uiteindelijk niet voor de rechter, omdat Schoolmeesters een vergoeding van 1 euro betaalde.

LEES OOK:

Soap rond ontslagen wethouder Someren nu echt ten einde

Ontslagen wethouder Guido Schoolmeesters keert niet terug in nieuw college

Burgemeester in tranen bij raadsvergadering ontslagen wethouder Someren

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!