Liveblog

112-nieuws: overkapping vat vlam • vrouw gewond bij ongeluk

30 juli 2023 om 15:34 • Aangepast 9 augustus 2023 om 02:04
nl
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.02

Bestuurder zonder rijbewijs bekeurd

Op het Laageinde in Waalwijk is gisteravond een bestuurder bekeurd. De 25-jarige automobilist uit Waalwijk had geen rijbewijs. De auto is meegenomen naar het politiebureau, waar de eigenaar hem kan komen ophalen.

17.56

Snelheidscontrole in Dongen

Gisteravond heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Eindsestraat in Dongen. In totaal hebben 23 bestuurders een bekeuring gekregen voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 94 kilometer per uur. Er geldt een maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur. Een bestuurder kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

17.13

Vrouw gewond bij ongeluk

Op de Mommersteeg in Vlijmen is vanmiddag een vrouw gewond geraakt bij een ongeluk. Twee auto's reden achter elkaar toen de voorste auto remde voor een oudere man die de weg wilde oversteken. De bestuurster van de achterste auto botste achter op de voorste auto. Zij raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de voorste auto bleef ongedeerd.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
17.11

Klant bedreigt Aldi-medewerker met mes

Een medewerker van de Aldi aan de Hoofdstraat in Rijen is vanmorgen bedreigd door een klant. De klant liep met een mes op hem af en probeerde de medewerker later op de parkeerplaats met zijn auto aan te rijden. De politie heeft de klant opgepakt. Hij zit vast voor verder onderzoek.

LEES OOK: Klant bedreigt Aldi-medewerker met mes: 'Ging om 15 cent korting'

15.25

Overkapping vat vlam

In de achtertuin van een huis aan de Merodelaan in Spoordonk is vanmiddag brand uitgebroken. Een overkapping had vlamgevat. Ook de tuinmeubels die onder de overkapping stonden, werden verwoest door het vuur. De bewoners waren niet thuis toen dit gebeurde. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De straat is afgesloten.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
12.09

Automobilist botst op geparkeerde auto

Een automobilist is vanochtend op de Gastelseweg in Roosendaal met zijn auto op een geparkeerde auto gebotst. De auto vatte vervolgens vlam. De brandweer bluste de auto. De geparkeerde auto kwam door de klap ongeveer twintig meter verder tot stilstand. De inzittenden van de auto zijn door ambulancemedewerkers nagekeken, maar niemand hoefde naar een ziekenhuis gebracht te worden. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend. Beide auto's zijn door een bergingsbedrijf meegenomen.

Hoe het ongeluk in Roosendaal; kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Hoe het ongeluk in Roosendaal; kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De twee auto's raakten bij de botsing in Roosendaal aanzienlijk beschadigd (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De twee auto's raakten bij de botsing in Roosendaal aanzienlijk beschadigd (foto: Christian Traets/SQ Vision).
11.50

Aanrijding op het spoor

Tussen Boxtel en Den Bosch rijden sinds halftwaalf vanochtend geen treinen na een aanrijding. De NS verwacht dat het treinverkeer vanaf drie uur 's middags weer volgens schema zal verlopen. Er rijden tot die tijd stopbussen tussen Den Bosch, Vught en Boxtel.

11.46

Spoedreparatie op A67

Vanwege een spoedreparatie werden rond het middaguur twee rijstroken van de A67 van Eindhoven richting Geldrop afgesloten bij Someren. Dit leidde rond halfeen 's middags tot vijftien minuten vertraging vanaf Geldrop. Inmiddels zijn de afgesloten rijstroken weer vrijgegeven.

11.29

Man aangehouden in bosgebied

Een man is vanochtend aangehouden in een bosgebied bij de volkstuintjes aan de Wolvendijk in Eindhoven. Een halfuur voor de aanhouding maakte een politieheli rondjes boven het bosgebied en waren verschillende politieauto's in de omgeving te zien. Agenten doorzochten het gebied. De politie heeft nog niet naar buiten gebracht wat er zich precies heeft afgespeeld. De situatie is intussen onder controle. De politieauto's en de heli zijn weer vertrokken. De man is in een politieauto meegenomen.

De politie doorzocht een bosgebied aan de Wolvendijk in Eindhoven (foto: SQ Vision).
De politie doorzocht een bosgebied aan de Wolvendijk in Eindhoven (foto: SQ Vision).
10.50

Agressieve man aangehouden in Tilburg

Agenten hebben afgelopen nacht een agressieve man (39) uit Kaatsheuvel aangehouden op de Heuvelring in Tilburg. De politie werd gewaarschuwd omdat de man zich vervelend gedroeg bij een horecagelegenheid. Zijn enige doel leek terug de horecagelegenheid in te gaan om daar een ruzie met iemand uit te vechten. Agenten en vrienden van de man probeerden hem te sussen, maar dit had geen effect. De man schold de agenten uit en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij moest door meerdere agenten tegen de grond gewerkt worden om hem mee te kunnen nemen naar het politiebureau. Daar is hij vastgezet.

10.39

Man op gestolen snorfiets aangehouden

Een 37-jarige Tilburger is afgelopen nacht aangehouden op de Rijksweg in Hulten. Daar reed hij op een gestolen snorfiets. Agenten zetten hem aan de kant omdat hij zonder helm rondreed. Vervolgens bleek dat de snorfiets waarop hij reed niet van hem was. Toen de agenten contact opnamen met de eigenaar, bleek dat de scooter gestolen was. Daarop werd de verdachte aangehouden en de snorfiets in beslag genomen.

10.32

Krattendief aangehouden

Een man is gistermiddag aangehouden in een supermarkt aan het Wilhelminapark in Tilburg. Iemand had gezien dat de man de kratten met lege flessen stal uit een achtertuin en er daarmee in een winkelkarretje vandoor ging. Agenten besloten na die melding naar de supermarkt te gaan die het dichtst in de buurt van de plek van de diefstal was. Daar bleek de verdachte inderdaad te zijn. Hij is aangehouden voor diefstal, tegen hem is aangifte gedaan. De man is in de loop van de avond vrijgelaten.

10.20

Hardrijder zonder rijbewijs

Een 27-jarige Belg is gisteravond aangehouden in de Graaf Engelbertlaan in Breda. Agenten zagen hem met een snelheid van ruim 130 kilometer per uur rijden over een weg waar vanwege werkzaamheden slechts een snelheid van 70 kilometer per uur is toegestaan. Toen de man aan de kant werd gezet, bleek al snel dat hij helemaal geen rijbewijs heeft. Omdat de verdachte zich niet kon legitimeren, werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is in de loop van ochtend met een proces-verbaal op zak vrijgelaten.

10.06

Drugs in auto

Twee mannen - 22 en 23 jaar oud - zijn gisteravond aangehouden in de Van Liedekerkestraat in Oosterhout nadat in hun auto drugs werd gevonden. Agenten lieten de bestuurder stoppen omdat in het politiesysteem stond dat hij nog een geldbedrag moest betalen. De auto werd door de agenten in beslag genomen. Toen een agent in de auto ging zitten, rook hij een henneplucht. Er werden verschillende zakjes met hennep, hasj, cocaïne en MMC gevonden. In het politiebureau bleek de 22-jarige man een groot geldbedrag op zak te hebben. Dat is ook in beslag genomen. De twee mannen zijn na verhoor vrijgelaten.

06.14

Ongeluk A58

Drie auto's zijn rond zes uur vanochtend op elkaar gebotst op de A58 van Tilburg richting Eindhoven. Het ongeluk gebeurde bij Oirschot. Een hybride auto vatte hierbij vlam. De rijbaan was bezaaid met brokstukken. Daarop werd de weg tussen Moergestel en Oirschot volledig afgesloten. Terwijl de brandweer de auto bluste, ontfermden ambulancemedewerkers zich over de slachtoffers. Zeker een slachtoffer is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: A58 dicht na botsing drie auto's, een auto vat vlam

06.12

A2 dicht bij Vught

De A2 van Eindhoven richting Den Bosch was in de vroege ochtend afgesloten bij knooppunt Vught vanwege opruimwerkzaamheden. Dat meldde de ANWB. Waarom die opruimwerkzaamheden nodig waren, is vooralsnog niet naar buiten gebracht. Er werd tot halfacht een omleiding ingesteld.

00.51

Automobiliste onder invloed aangehouden

Een automobiliste is gisteravond aangehouden in Helmond, omdat zij een ballon lachgas inhaleerde terwijl ze aan het autorijden was over het Binderseind. Iemand die dit zag, waarschuwde de politie. Die liet de slingerende vrouw stoppen. Agenten zagen de bestuurster korte tijd later rijden op de Watermolenwal en gaven haar een stopteken. In de auto lagen meerdere gebruikte ballonnen aan en twee lachgasflessen. Een fles was gebruikt en voelde koud aan. De vrouw heeft een proces-verbaal gekregen en moet zich later verantwoorden bij de rechter. Ook zal ze een CBR-cursus moeten volgen.

Wachten op privacy instellingen...
23.05

Brand in cafetaria Boxtel

Een brand in een cafetaria heeft aanzienlijke schade veroorzaakt in winkelcentrum Oosterhof in Boxtel. Het vuur in cafetaria 't Lambertje brak rond tien uur gisteravond uit. Aan de buitenkant van het winkelcentrum waren geen vlammen te zien, maar wel veel rook. De brand veroorzaakte volgens een 112-correspondent flink wat rook- en roetschade in een groot deel van het winkelcentrum. Daarom zal de naastgelegen Jumbo-supermarkt tijdelijk de deuren moeten sluiten, laat de 112-correspondent weten. Ook de cafetaria zal volgens hem voorlopig gesloten blijven.

LEES OOK: Brand in cafetaria in winkelcentrum, supermarkt moet dicht vanwege de rook

De brand in winkelcentrum Oosterhof in Boxtel brak rond tien uur zaterdagavond uit (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brand in winkelcentrum Oosterhof in Boxtel brak rond tien uur zaterdagavond uit (foto: Sander van Gils/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!