Liveblog

112-nieuws: vrouw aangevallen in bos • arrestatie voor trekken van wapen

3 augustus 2023 om 16:49 • Aangepast 12 augustus 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

20.15

Politie deelt tien bekeuringen uit voor filmen ongeluk

De politie heeft vanmorgen in Schaijk tien bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die met hun telefoon een ongeluk hadden gefotografeerd en gefilmd. Bij het ongeluk op de snelweg A50 waren een vrachtauto en een auto betrokken. Een jonge vrouw moest door de brandweer uit haar auto worden bevrijd. Dat werd door verschillende automobilisten vastgelegd. "We kunnen hier maar één woord voor bedenken: asociaal", schrijft de politie op Instagram. "We vragen ons af wat mensen hiermee nu zijn opgeschoten."

LEES OOK: Auto na botsing met vrachtwagen in sloot, bestuurder naar ziekenhuis

17.43

Botsing in Oss

Op de kruising van het Heschepad en de Haarviltstraat in Oss is een fietser in botsing gekomen met een auto. De vrouw liep onbekende verwondingen op maar is aanspreekbaar. Ze is nagekeken door ziekenwagenpersoneel en naar het ziekenhuis gebracht. De partner van de vrouw en de automobilist hebben elkaars gegevens uitgewisseld.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
17.10

Fietser gewond op rotonde

Op de rotonde van de Vosdonkseweg met de Noorderstraat in Sprundel is een fietser ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer is niet bij kennis en is eerst behandeld door ambulancepersoneel. De ziekenwagen reed naar de traumahelikopter die iets verderop landde. Daar is het slachtoffer door de trauma-arts behandeld en vervolgens met spoed, onder begeleiding van die arts, naar het ziekenhuis vervoerd.

Onduidelijk is of het om een valpartij gaat of een aanrijding door een auto. De politie doet sporenonderzoek.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
16.58

Vrouw aangevallen in Roosendaalse bossen

Een vrouw in Roosendaal is gisteravond door een man aangevallen toen ze in de bossen vlakbij Visdonk wandelde. De vrouw raakte lichtgewond en is heel erg emotioneel, zo laat de politie weten.

Ze wandelde op 2 augustus tussen zeven en acht uur op een bospad tussen de Dennescheerderdreef en de Hertendreef, vlakbij het T-huis. De man had donkere kleding aan met een capuchon en donkere schoenen. De politie zoekt getuigen.

16.48

File bij Eindhoven door ongeluk

Wachten op privacy instellingen...
16.32

Militair opgepakt voor mishandeling en gijzeling van een vrouw

De Koninklijke Marechaussee heeft gistermiddag met veel machtsvertoon een militair uit Helvoirt aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen en gijzelen van een vrouw. Bij de verdachte werd thuis ook harddrugs gevonden.

LEES OOK: Militair opgepakt voor mishandeling en gijzeling van een vrouw

16.14

Arrestatie voor trekken van vuurwapen op festival

De politie heeft een 36-jarige man uit Beek en Donk aangehouden die zondag 16 juli op een Urban-festival aan de Javalaan in Eindhoven een vuurwapen heeft getrokken. Tijdens de avond zelf werden al drie andere mensen van 17 en 18 jaar uit de regio Eindhoven gearresteerd voor betrokkenheid bij dezelfde ruzie.

Op het festival vochten drie mensen met elkaar. De partijen werden gescheiden en twee mensen werden van het terrein verwijderd. Even later zag een van de beveiligers aan de poort dat een van hen terugkwam, samen met vrienden. Opnieuw werd er gevochten.

Een man trok een vuurwapen en richtte die op een andere man.

15.30

Jongens mishandeld na stappen in Eindhoven, één krijgt trap tegen z'n hoofd

Drie jongens die zaterdagnacht na een avond stappen in Eindhoven naar huis wilden gaan, zijn mishandeld door twee andere jongens. Een van de slachtoffers kreeg daarbij een trap tegen zijn hoofd.

LEES OOK: Jongens mishandeld na stappen in Eindhoven, één krijgt trap tegen z'n hoofd

14.00

Jongens gaan naar Halt na brandstichting

De drie jongens die recent werden aangehouden na de brand in Dongen waarbij een 14-jarige jongen zwaargewond raakte, gaan naar Halt. Twee van de jonge daders zijn 13, een is 14 jaar oud. Ze werden vorige week direct na de brand opgepakt en ze komen net als het slachtoffer uit Dongen. Halt is een Nederlandse instantie die als doel heeft om jeugdcriminaliteit te voorkomen.

12.52

Pinstoring weer voorbij

Volgens een woordvoerder is nog niet duidelijk hoe wijdverspreid het probleem precies is. "Het kan zijn dat pinnen in bepaalde winkels nog wel kan. Wij zijn het momenteel aan het uitzoeken." Er gaan inmiddels berichten dat ook geld uit de muur halen niet mogelijk is. Daarvan heeft de Betaalvereniging zelf nog geen signalen ontvangen.

11.42

Man overvallen tijdens pizzabezorgpoging

Een Tilburger is thuis overvallen door twee mannen nadat er ongevraagd pizza was bezorgd. De bewoner ging het gevecht aan en kon de overvallers wegjagen. Een van de verdachten is opgepakt nadat hij achterna gerend werd door de bewoner. De rol van de pizzabezorger wordt nog onderzocht.

LEES OOK: Overval terwijl pizza wordt bezorgd, maar bewoner vecht terug

09.15

Auto in sloot langs de A50

Op de A50 in Schaijk is vanochtend een auto in de sloot beland na een botsing met een vrachtwagen. De bestuurder van de auto is gewond geraakt en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Auto na botsing met vrachtwagen in sloot, bestuurder naar ziekenhuis

07.12

Dode bij ongeluk in Someren

Een automobilist is vanochtend om het leven gekomen op de Lieropsedijk in Someren. De man (20) uit Geldrop botste met zijn auto op een boom langs de weg. De weg werd vanwege het ernstige ongeluk afgesloten. Diverse hulpdiensten kwamen naar de Lieropsedijk. Ook een traumaheli werd opgeroepen, maar die is uiteindelijk afgebeld. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. Er zou geen ander verkeer bij betrokken zijn geweest.

LEES OOK: Automobilist overleden na botsing met auto op boom

Diverse hulpdiensten zijn aanwezig op de Lieropsedijk in Someren (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Diverse hulpdiensten zijn aanwezig op de Lieropsedijk in Someren (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
06.47

Brand verwoest cabrio

Aan de Kerkstraat in Geffen is vanochtend vroeg een cabrio door brand verwoest. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. De brand werd rond tien voor halfzeven 's ochtends ontdekt. Brandweerlieden hadden de brand snel onder controle, maar konden niet voorkomen dat de Audi veel schade opliep.

De cabrio vatte vlam aan de Kerkstraat in Geffen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De cabrio vatte vlam aan de Kerkstraat in Geffen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
06.16

Elektrische palletwagen komt op zijn kant te recht en lekt accuzuur

Een elektrische palletwagen is afgelopen nacht omgeslagen bij een logistiek bedrijf aan de Beverspijken in Den Bosch. Dit gebeurde rond de klok van vier uur. Er liep vervolgens accuzuur uit de wagen. Daarop werd de brandweer ingeschakeld. Een gespecialiseerd bedrijf werd opgeroepen om het accuzuur op te ruimen. Het vrijgekomen accuzuur werd tot die tijd afgedekt met een groot zeil. Volgens de officier van dienst zou de palletwagen tijdens het lossen van een vrachtwagen van de laadklap zijn gevallen.

De palletwagen zou van de laadklep van een vrachtwagen gevallen zijn tijdens het lossen (foto: Bart Meesters).
De palletwagen zou van de laadklep van een vrachtwagen gevallen zijn tijdens het lossen (foto: Bart Meesters).
06.00

Takken breken af en boom sneuvelt tijdens winderige nacht

Aan de Haarenseweg in Oisterwijk zijn afgelopen nacht wat takken afgebroken en een boompje gesneuveld tijdens het regenachtige en winderige weer. Een voorbijganger zag dit en waarschuwde de hulpdiensten. De brandweer heeft de boom en takken verwijderd en de weg schoongeveegd. De weg is inmiddels weer vrij voor het verkeer.

Afgebroken takken versperden de weg in Oisterwijk (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Afgebroken takken versperden de weg in Oisterwijk (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
02.37

Autobrand in Helmond

In de Vondellaan in Helmond is afgelopen nacht een auto door brand beschadigd. Het vuur werd rond twee uur 's nachts ontdekt. Toen de brandweer aankwam, was het vuur al gedoofd. De brandweer heeft alleen nog gecontroleerd of het vuur volledig uit was. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de auto te takelen. Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Toen de brandweer aankwam in de Vondellaan in Helmond, was het vuur al gedoofd (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Toen de brandweer aankwam in de Vondellaan in Helmond, was het vuur al gedoofd (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
21.05

Inval in huis Helvoirt

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren, samen met de politie, een inval gedaan in een huis aan de Lindelaan in Helvoirt. Hier waren ongeveer twintig agenten bij betrokken. De agenten hadden twee politiehonden bij zich. Er is iemand aangehouden, het zou om een militair gaan. Dat zou ook de reden zijn dat de marechaussee bij de inval betrokken was. Meer informatie kon de woordvoerder vanwege het onderzoek gisteren niet geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!