Man zwaargewond na marteling in criminele circuit: verdachte opgepakt

8 augustus 2023 om 16:15 • Aangepast 22 augustus 2023 om 02:00
nl
De politie heeft vorige week de voortvluchtige Michael D. (24) uit Mol opgepakt in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Dit meldt de Gazet van Antwerpen. D. stond op de internationale opsporingslijst na een gruwelijke gijzeling en foltering in het drugsmilieu. Daarbij werd het 37-jarige slachtoffer in Eindhoven in een busje geduwd als vergelding voor een ripdeal waarbij cocaïne werd gestolen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De volgende dag vonden werknemers van de Belgische gemeente Ravels hem op straat in Poppel. Volgens diverse media ging het om Henri W. In zijn voorhoofd was het woord ‘dief’ gekerfd. Verder miste de man een vinger en had hij diverse ernstige snij- en steekwonden.

De gestolen drugs zouden gemerkt geweest zijn met het stempel 'KOTS', wat staat voor 'Kings of the Street'. Ze zouden eigendom zijn van de organisatie achter de meest gezochte Nederlandse drugsbaron Bolle Jos, ofwel Jos Leijdekkers uit Breda.

België heeft Hongarije om de overlevering gevraagd van de Rwandese verdachte. In de zaak werden volgens de Vlaamse krant eerder al drie andere mannen gearresteerd: de 23-jarige Avery J. uit Lommel, een 20-jarige Nederlander uit Mol en de 23-jarige Donchamarro F. uit Hasselt.

De politie had Michael D. (24) al langer in het vizier en deed bij hem thuis in Mol al een huiszoeking. De Rwandese man werd toen niet aangetroffen. De politie vermoedde dat hij naar Hongarije was gevlucht, omdat de man daar een uitgebreid netwerk had.

De Hongaarse politie deelde beelden van de aanhouding.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!