Video

Peter Gillis mag horeca in twee vakantieparken deze zomer niet openen

17 augustus 2023 om 13:13 • Aangepast 29 augustus 2023 om 02:02
nl
De horeca op Slot Cranendonck in Soerendonk en op de Brugse Heide in Valkenswaard blijven de hele zomer dicht. De rechtbank in Den Bosch heeft dit bepaald. Beide vakantieparken vallen onder de Oostappen Groep van Peter Gillis.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De zakenman was naar de rechter gestapt, omdat de burgemeesters van Cranendonck en Valkenswaard de horecavergunningen hadden ingetrokken. De rechter vindt dat beiden hiervoor voldoende redenen hadden.

Zo zijn de besluiten onder meer genomen op basis van een advies van het Landelijk Bureau Bibob. Dat heeft onderzoek gedaan naar de geldstromen en de integriteit van de eigenaar van de parken. De uitkomst was negatief voor Gillis. Gemeenten vermoeden dat hij de horecavergunningen misbruikt voor criminele doeleinden.

Ook bestaat er ernstig gevaar dat die vergunningen mede zullen worden gebruikt om geld wit te wassen. De rechtbank stelt dat de voordelen uit strafbare feiten ‘zeer groot’ zijn. Gillis ontkent dat er sprake is van ernstig gevaar en is bang dat hij nu personeel moet ontslaan. In Valkenswaard werd de horeca op 14 juli gesloten, in Soerendonk anderhalve week geleden.

Een andere reden voor de burgemeesters om de vergunningen in te trekken zit hem in het feit dat Gillis niet van onbesproken gedrag is. Gillis wordt onder meer beschuldigd van het mishandelen van zijn ex-vriendin.

Tijdens de zitting, vorige week donderdag, werd bekend dat de Oostappen Groep heeft gesjoemeld met de boekhouding van haar vakantieparken. Doordat Gillis verschillende inkomsten niet vermeldde, zou hij te weinig belasting hebben betaald.

Onlangs besloot ook de rechtbank in Arnhem om de horeca voor een Oostappenpark in deze stad te sluiten. De rechtbank in Den Bosch wil met zijn uitspraak hiermee één lijn trekken.

Dit is wat er speelt rondom Peter Gillis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.