Video

Beelden van brandstichter die bus Marvin aansteekt: 'Die mist wenkbrauwen'

20 augustus 2023 om 18:49 • Aangepast 29 augustus 2023 om 02:02
nl
Marvin Gage uit Oss kan het nog steeds amper geloven. Iemand heeft zondagochtend zijn werkbus in brand proberen te steken. Op de beelden is te zien hoe de dader wat rommelt bij het rechtervoorwiel waarna er een enorme steekvlam volgt. Het lijkt erop dat de brandstichter ook zichzelf aansteekt, ziet ook Marvin. "Het is echt een enorme amateur."
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De bus stond geparkeerd aan het Denariuspad in Oss. Marvin en zijn vriendin waren samen uit geweest in het stadscentrum en pas rond half vier 's ochtends thuis. Anderhalf uur later werd er brand gesticht bij zijn Mercedes-bus. De dader en de enorme steekvlam zijn door meerdere camera's gefilmd.

"Een geluk bij een ongeluk."

Door een klein wonder is Marvins bus niet volledig afgebrand. "Mijn band is na een poosje geklapt door de hitte en daardoor lijkt het vuur grotendeels uit te zijn gegaan. Echt een geluk bij een ongeluk." Zijn overbuurman heeft vervolgens de laatste vlammen gedoofd en Marvin gewaarschuwd.

Marvin is dakdekker en heeft het razend druk op het moment en kan zijn bus helemaal niet missen. "Gelukkig stond er nu geen gasfles in, want als de bus dan wel helemaal in brand was gevlogen dan had dat een flinke explosie kunnen worden."

"De dader leek op zoek te zijn en dat is best eng."

Marvin heeft geen idee waarom juist zijn bus doelwit was. "Ik heb geen vijanden en ruzie of iets", vertelt hij. "Ik heb van buurtgenoten beelden gehad waarop te zien is hoe de dader door de wijk fietst en op zoek lijkt te zijn en dat is best eng."

In de bosjes heeft de dakdekker nog aanmaakblokjes en flessen van de brandbare vloeistof gevonden. Hij heeft zondagochtend aangifte gedaan bij de politie en die is volgens Marvin meteen een buurtonderzoek gestart. Hij begrijpt niet waarom juist zijn bus is uitgekozen. "Ik woon aan een doodlopende straat waar je niet snel weg kan."

"Hij moet zelf op zijn minst zijn wenkbrauwen en wat haren missen."

Op de camerabeelden is duidelijk te zien dat de brandstichter compleet in de vlammen verdwijnt als hij de brandbare vloeistof aansteekt. "Die jongen moet zelf in de fik hebben gestaan en op zijn minst zijn wenkbrauwen en wat haren missen." Hoe erg Marvin het ook vindt dat het om zijn bus gaat, moest hij er toch ook zelf om lachen. "Als je ziet wat voor amateur dit is en hoe hij wegrent, ik hoop dat hij het voorlopig wel voelt."

Toch is hij ook bezorgd, want zijn bus heeft de aanslag overleefd. "Maar de dealer komt hem maandag pas ophalen, dus ik hoop dat de dader niet terugkomt om het werk af te maken."

"Sta er van te kijken dat er zo weinig schade is."

Want ondanks de enorme steekvlam lijkt de schade mee te vallen volgens Marvin. "Daar sta ik echt van te kijken. Het is op het eerste gezicht alleen wat roetschade, mijn voorscherm is een beetje krom getrokken en wat leidingen zijn beschadigd, maar we gaan het zien. Ik ben geen expert."

Of er mogelijk een verband is met de vele autobranden in Oss, is onduidelijk. De politie kon zondag niet reageren.

LEES OOK: Zo groot is de kans dat jouw auto in vlammen opgaat: cijfers per gemeente

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!