Moord op Johan van Boxtel: na zes jaar is er een verdachte opgepakt

11 september 2023 om 17:08 • Aangepast 20 september 2023 om 02:00
nl
Een 35-jarige man uit Geldrop is maandagmiddag rond drie uur aangehouden. Hij wordt verdacht van de moord op Johan van Boxtel in 2017. Dat meldt de politie. De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Johan van Boxtel werd op zondagochtend 7 mei 2017 doodgeschoten op de Memlincstraat. Twee personen hadden hem opgewacht bij zijn huis en schoten hem van dichtbij dood, nadat hij zijn auto had geparkeerd.

Tweede verdachte
Het onderzoek naar de moord was al een tijdje niet meer gaande, maar de nieuwe informatie bracht daar verandering in. Er werd een speciaal rechercheteam samengesteld en uiteindelijk kon maandag de 35-jarige man uit Geldrop worden aangehouden.

Uit camerabeelden van de avond van de moord blijkt dat er waarschijnlijk twee mensen betrokken waren bij de moord. De politie gaat er vanuit dat de nu aangehouden man één van die twee daders is.

Ze doet nog altijd onderzoek naar de tweede verdachte en verwacht dat er mogelijk meer mensen worden opgepakt. Ze roept mensen die meer weten over de moord op om zich te melden.

Wiethandel
Van Boxtel hield zich bezig met wiethandel. Hij werd ook veroordeeld voor een poging tot brandstichting bij een zonnestudio in Oss. De politie geeft aan dat de aanleiding voor de moord in het criminele milieu wordt gezocht.

Ook Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de moord op Van Boxtel.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!