Video

Najah verrast door gulle giften voor Marokko: 'Vrachtwagen is al onderweg'

11 september 2023 om 20:29 • Aangepast 20 september 2023 om 02:03
nl
Najah Boulakjar uit Breda is overweldigd door de enorme steun voor zijn inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. “Ik dacht dat ik na mijn oproep met een wagentje in mijn eentje met wat met spullen die kant op zou gaan, maar maandagavond gaat de eerste volle vrachtwagen al naar Marokko.”
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

De komende dagen gaan er nog meer spullen die kant op, want de loods van Boulakjar puilt intussen uit. Hij heeft flink wat hulp bij het sorteren, maar een paar extra handen kan geen kwaad. “We hebben eigenlijk hulp nodig bij het sorteren en inpakken. Kom helpen”, roept hij op.

“Iedereen helpt, iedereen doneert.”

De eigenaar van een lampen- en woonwinkel in Breda is overdonderd door de steun en alle goederen. “Ik heb er geen woorden voor. Het is niet normaal hoeveel spullen we hebben gekregen. Van iedereen en alle nationaliteiten. Iedereen helpt, iedereen doneert.”

Het geld dat tot nu toe is ingezameld, ruim 5500 euro, wordt vooral besteed aan voedselpakketten. De eerste zullen dinsdag al worden uitgedeeld. Er is volgens Boulakjar erg veel behoefte aan tenten en slaapzakken, omdat mensen in de buitenlucht moeten slapen, maar ook kleding is welkom. Normaal is de ondernemer druk bezig met zijn lampenbedrijf, maar dit gaat nu voor.

Boulakjar denkt dat ze in ieder geval tot zondag doorgaan met het inzamelen en vervoeren van goederen naar Marokko.

Ben jij een actie begonnen voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko? Laat het ons weten via: [email protected].

LEES OOK:

Jongeren en moskeeën samen in actie na aardbeving in Marokko

Vliegtuig vol passagiers terug uit Marrakesh: 'Gelukkig, we zijn er nog'

Marokkaanse Brabanders leven mee met slachtoffers aardbeving

Najah bij zijn inzamelpunt.
Najah bij zijn inzamelpunt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!