Liveblog

112-nieuws: busje al rijdend in brand • omgevallen bomen door slecht weer

18 september 2023 om 19:32 • Aangepast 29 september 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.50

Dit liveblog is gesloten

22.25

A58 bij Moergestel waarschijnlijk de hele nacht dicht

De opruim- en reparatieklus aan de A58 bij Moergestel gaat waarschijnlijk heel de nacht duren. Dit nadat vanmorgen een vrachtwagen een auto van wegwerkers ramde en een enorme ravage veroorzaakte. Zo is 80 meter van de vangrail kapot en er ligt olie en mest op de weg en in de berm. Ook moet de vrachtwagen nog worden geborgen. Met dat laatste is om tien uur vanavond begonnen.

Wachten op privacy instellingen...
19.05

Busje vliegt al rijdend in brand

Een busje is aan het begin van de avond aan de Kraaivenstraat in Tilburg al rijdend in brand gevlogen. Dat gebeurde rond kwart over zes. Toen het busje begon te roken, stopte de bestuurder om te kijken wat er aan de hand was. Even later vloog het busje in brand. De bestuurder raakte niet gewond. Mogelijk is een technisch probleem de oorzaak van de brand. Een bergingsbedrijf kwam om het uitgebrande busje op te halen.

Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision.
18.50

Auto door brand verwoest

Een auto die geparkeerd stond aan de Irenestraat in Haps is aan het begin van de avond volledig uitgebrand. Vermoedelijk is een technisch probleem aan de auto de oorzaak van de brand. De brandweer was er snel bij, maar kon niet voorkomen dat de auto compleet werd verwoest door de vlammen.

Foto: SK-Media / SQ Vision.
Foto: SK-Media / SQ Vision.
Foto: SK-Media / SQ Vision.
Foto: SK-Media / SQ Vision.
18.10

Slecht weer in Brabant

Op een aantal plaatsen in Brabant was het eind van de middag enorm slecht weer. In onder meer Breda en Tilburg ging dit gepaard met wateroverlast en een harde wind. In de tunnelbak aan de Leursebaan raakte iemand lichtgewond bij een botsing. Mogelijk was het ongeval, waarbij drie wagens betrokken waren, ontstaan, nadat de bestuurder van een van die auto's moest afremmen voor het vele water.

Tijdens de afhandeling van het ongeval was de tunnelbak door de politie afgesloten. Hoewel het water inmiddels al flink gezakt is, is de gemeente opgeroepen om de situatie in de gaten te houden.

In de Isolindelaan in Tilburg viel een boom op een auto. De brandweer in de regio Midden- en West-Brabant kreeg vanaf een uur of vier tien meldingen die met het slechte weer te maken hadden. Elders in de provincie was er nog minder aan de hand; nergens kwam het tot grote problemen.

Deze auto moest het ontgelden in Tilburg (foto: Monika via X).
Deze auto moest het ontgelden in Tilburg (foto: Monika via X).

In Deurne scheelde het overigens niet veel: daar viel een boom over de Kranenmortelweg. Even daarvoor hadden kinderen langs die plek gelopen, op weg naar de training bij voetbalclub ZSV. Een 112-correspondent had gehoord van mensen uit de buurt dat allang bekend was dat de boom er slecht aan toe is. De brandweer heeft de boom opgeruimd.

De omgevallen boom in Deurne wordt in mootjes gehakt (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
De omgevallen boom in Deurne wordt in mootjes gehakt (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).

Het KNMI had eerder vandaag al code geel voor heel het land afgekondigd, omdat er enkele stevige regen- en onweersbuien werden verwacht.

17.15

Politie zoekt babbeltruc-oplichter

Aan de Beukenlaan in Eindhoven heeft vanmiddag rond vier uur iemand melding gemaakt van een oplichter die daar actief zou zijn. Volgens de politie belde een vrouw bij de melder aan met een smoes, een babbeltruc. Het is niet duidelijk of er daadwerkelijk iets is meegenomen. Van de verdachte, een vrouw, is via een Burgernetmelding een signalement verspreid. De politie is op zoek naar haar.

Het gaat om een vrouw van tussen de dertig en veertig jaar. Ze is 1,60 meter lang en licht getint en ze heeft donker half lang krullend haar. Ze droeg zwarte bovenkleding.

17.00

Scheepvaartverkeer op de Zuid-Willemsvaart hervat

Het scheepvaartverkeer op de Zuid-Willemsvaart bij Veghel is hervat. Dit na een ongeluk met een autokraan. Die stond op een containerschip, maar iemand had vergeten het gevaarte omlaag te zetten. Daarop ramde de kraan rond half elf de Julian J. Ewellbrug van de A50. Waarna de kraan in het water viel.

Het duurde uren voordat de kraan uit het water was gehaald. Al die tijd konden schepen tussen de stuwen in Veghel en Schijndel niet doorvaren. Rond 16.40 uur meldde Rijkswaterstaat dat het kanaal weer was vrijgegeven voor de scheepvaart.

LEES OOK: Kraan van containerschip botst tegen brug, scheepvaartverkeer is stilgelegd

16.45

Code geel voor onweersbuien

Ook in onze provincie geldt net als in de rest van het land code geel vanwege stevige regen- en onweersbuien. In Brabant geldt de waarschuwingscode sinds vier uur vanmiddag tot acht uur vanavond. Tijdens de (onweers)buien is er kans op windstoten van 60 tot 75 kilometer per uur en hagel, zo meldt het KNMI.

Rijkswaterstaat verwacht een zwaardere avondspits dan normaal omdat het verkeer hinder kan hebben van de windstoten, regen en hagel.

16.40

Onderzoek naar overlijden kind

Op kinderopvangboerderij 't Goudvisje in Empel is vanmiddag een kindje overleden. Het is onduidelijk is wat er is gebeurd, hoe oud het kind is en of het om een meisje of jongen gaat. Op de speelplaats aan de Empelseweg wordt forensisch onderzoek gedaan. Op de kinderopvangboerderij worden baby's, peuters en schoolkinderen tot en met dertien jaar opgevangen.

Hulpinstanties sloegen groot alarm (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
Hulpinstanties sloegen groot alarm (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
16.30

A58 na avondspits dicht

De snelweg A58 gaat na de avondspits bij Moergestel dicht. Dat is nodig om een vrachtwagen en een auto van wegwerkers te bergen. Eerder vanmorgen botste de vrachtwagen op die personenwagen. Eén inzittende raakte lichtgewond. Het verkeer in de richhting Breda had eerder vandaag urenlang last van het ongeluk.

16.25

Kraan van schip raakt brug

Een autokraan van een containerschip heeft vanmiddag tegen drie uur de Julian J. Ewellbrug bij Veghel geraakt. De kraan is daarna in de Zuid-Willemsvaart gevallen, waarna het scheepvaartverkeer werd stilgelegd. Duikers hebben de kraan inmiddels gevonden. Rijkswaterstaat hoopt dat het gevaarte zo snel mogelijk uit het water kan worden gehaald. Een woordvoerder verwacht dat het scheepvaartverkeer deze middag nog kan worden hervat.

Duikers zoeken de kraan van het gestrande schip in de Zuid-Willemsvaart bij Veghel (foto's: Rijkswaterstaat).
Duikers zoeken de kraan van het gestrande schip in de Zuid-Willemsvaart bij Veghel (foto's: Rijkswaterstaat).
14.02

Boom op auto

Een boom is eerder op de middag aan de Nemelaer in Oosterhout op een geparkeerde auto gevallen. Er vielen geen gewonden. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd zodat de takken konden worden opgeruimd. De auto hield enkel een paar deuke op het dak over aan de gevallen boom.

12.52

Zwaargewonde na vechtpartij

Een 35-jarige man uit Ossendrecht is gisteravond zwaargewond op straat gevonden in zijn woonplaats na een vechtpartij. Het slachtoffer zou met een ijzeren pijp zijn geslagen. Drie mannen van 23, 23 en 40 jaar oud werden kort na de mishandeling aangehouden.

LEES OOK: Zwaargewonde man op straat gevonden na mishandeling met stalen pijp

11.05

A58 deels dicht

Bij knooppunt De Baars op de A58 is zojuist een ongeluk gebeurd met een vrachtwagen. De rechterrijstrook richting Breda is gesloten. De vertraging bedraagt op dit moment vijftien minuten. Het verkeer wordt omgeleid via de A2 en de A65.

Update: rond middaguur bedraagt de vertraging ruim een uur. Het is onduidelijk wanneer de weg weer helemaal open gaat.

LEES OOK: Enorme ravage op de A58: vrachtwagen botst op auto van wegwerkers

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
09.50

Poederbrief gevonden op gemeentehuis in Vlijmen

Er is maandagochtend een 'verdachte brief' gevonden in de postkamer van het gemeentehuis van Heusden in Vlijmen. Dat bevestigt de politie aan Omroep Brabant. Volgens omstanders gaat het om een poederbrief.

LEES OOK:
Poederbrief gevonden in postkamer van gemeentehuis in Vlijmen

07.18

Ongeluk op A59

De linker rijstrook van de A59 van Oss richting Den Bosch was tot halfacht vanochtend afgesloten bij Kruisstraat na een ongeluk. De afsluiting leidde op het hoogtepunt tot een tien kilometer lange file vanaf Oss-Oost. De ANWB waarschuwde voor ruim een uur vertraging. Tot halfacht kreeg het verkeer het advies om te rijden via Eindhoven, over de A50 en de A2.

06.40

Bussen tussen Bergen op Zoom en Goes

Vanwege uitgelopen werkzaamheden op het spoor tussen Goes en Kruiningen zet de NS deze ochtend bussen in tussen Bergen op Zoom en Goes. Omdat die minder mensen kunnen vervoeren dan de trein normaal doet, kan het zijn dat reizigers langer moeten wachten. De extra reistijd kan oplopen tot een uur. "Het zou een mogelijkheid zijn als mensen carpoolen of thuiswerken", oppert een woordvoerder. De NS verwacht dat de werkzaamheden rond negen uur vanochtend afgerond zullen zijn.

03.36

Bestelbus op kant op A58

Een bestelbus is afgelopen nacht op zijn zijkant beland op de A58 bij Moergestel. De bestuurder zou met de bestelbus in de buitenberm zijn beland en daarna aan de andere kant van de weg tot stilstand zijn gekomen. Volgens een weginspecteur van Rijkswaterstaat was er geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken. De bestuurder raakte bij het ongeluk niet gewond. De vangrail bij de middenberm moest met spoed gerepareerd worden.

23.06

Explosie bij huis in Breda

Bij een huis aan de Passendalestraat in Breda heeft gisteravond rond tien uur een explosie plaatsgevonden. Bij het huis is onderzoek gedaan door het team explosievenverkenning. "Dat bekijkt wat de explosie heeft veroorzaakt. Het kan nog alle kanten op, het kan een vuurwerkbom zijn geweest maar ook een gasexplosie", liet een woordvoerder gisteravond weten.

LEES OOK: Harde knal blijkt explosie bij huis, politie doet onderzoek

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!