Liveblog

112-nieuws: puinruimen op A4 na crash • fietsster geschept door auto

26 september 2023 om 19:02 • Aangepast 6 oktober 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Het liveblog is gesloten.

19.05

Fietsster gewond na botsing met auto

Een fietsster is vanavond rond halfzeven gewond geraakt bij een ongeluk op de Hertogensingel in Oss. De fietsster, volgens een 112-correspondent een oudere vrouw, botste met een auto. Omstanders schoten de vrouw meteen te hulp. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
19.03

Ongeluk met vrachtwagen en twee auto's op A50

Op de A50 tussen knooppunt Paalgraven en Ravenstein zijn een vrachtwagen en twee auto's op elkaar gebotst. Daardoor is de weg in de richting van Gelderland dicht. Het verkeer moet over de vluchtstrook rijden. Dat zorgde rond zeven uur 's avonds voor een kwartier extra reistijd.

18.57

A4 nog uren dicht nadat vrachtwagen van viaduct rijdt

Een deel van de A4 bij Bergen op Zoom is bij knooppunt Zoomland nog tot negen uur vanavond afgesloten, nadat eerder vandaag een vrachtwagen van een viaduct reed en meters naar beneden viel. Door het ongeluk is de verbindingsweg vanuit Rotterdam (A4) richting Breda (A58) afgesloten.

Rijkswaterstaat verwachtte dat de weg rond vijf uur weer open kon, maar dat werd bijgesteld naar zeven uur en later negen uur.

15.47

Chauffeur die van viaduct reed was niet onder invloed

De chauffeur die vanochtend met zijn vrachtwagen van een viaduct bij knooppunt Zoomland bij Bergen op Zoom reed, was niet onder invloed. Dat laat de politie Bergen op Zoom vanmiddag weten na onderzoek. De chauffeur raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk wordt nog verder onderzocht, laat de politie weten.

15.23

Fietser (69) overleden na aanrijding met bestelbus

Een 69-jarige man uit Valkenswaard die maandagavond ernstig gewond raakte bij een aanrijding in Bergeijk is overleden. De man werd op zijn fiets aangereden door een bestelbusje. De bestuurder daarvan bleek te hebben gedronken, zo meldt de politie.

LEES OOK: Fietser (69) overleden na aanrijding met bestelbus, chauffeur had gedronken

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
14.53

Dode chauffeur in vrachtwagen

Het lichaam van een chauffeur is dinsdag gevonden in een vrachtwagen die geparkeerd stond op Ekkersrijt in Son. Volgens de politie gaat het om iemand die op een natuurlijke manier is overleden.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
12.56

Mannen aangehouden voor geweld tijdens wedstrijd

Drie Tilburgers (26, 50 en 52) zijn aangehouden voor openlijk geweld tijdens en na de wedstrijd van Willem II tegen NAC op 3 september. De wedstrijd werd die dag gestaakt omdat er voorwerk op het veld werd gegooid. Meerdere relschoppers misdroegen zich tijdens en na de wedstrijd. Twee van de mannen zijn na verhoor vrijgelaten. De oudste verdachte zit nog vast. De politie verwacht nog meer mensen aan te houden en roept mensen op om zichzelf te melden.

Beelden van tijdens de wedstrijd op 3 september:

12.54

Garagebox gesloten

De gemeente Eindhoven heeft een garagebox aan de Geldropseweg gesloten voor twaalf maanden. De politie vond daar in mei een handelshoeveelheid softdrugs. Er lag ook een 'zeer grote hoeveelheid' chemicaliën en grondstoffen, bedoeld voor de productie van harddrugs.

12.22

Mishandeling in Den Bosch

De politie zoekt getuigen van een mishandeling in Den Bosch. Op 10 september werd rond half drie 's nachts iemand mishandeld. Het slachtoffer herinnert zich alleen dat hij vanaf de Kruisstraat naar de Jumbo City liep en een groep mensen ruzie zag hebben. Hij sprak ze aan op hun gedrag. Vervolgens weet het slachtoffer alleen nog dat hij wakker werd in de ambulance.

11.08

Vrachtwagen valt van viaduct

Een vrachtwagen is in een bocht van een viaduct naar beneden gevallen. Dat gebeurde bij knooppunt Zoomland in Bergen op Zoom. De hulpdiensten zijn aanwezig. De bestuurder is gewond geraakt. De verbindingsweg van de A4 naar de A58 richting Roosendaal blijft tot vanmiddag vijf uur dicht.

LEES OOK: Vrachtwagen rijdt van viaduct en valt meters naar beneden

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
07.26

Veel gebreken bij transportcontrole

Tijdens een transportcontrole van de politie Oost-Brabant afgelopen weekend, bleken alle zestien gecontroleerde vrachtwagens niet in orde te zijn. Dat maakt de politie vanochtend bekend. Vijf bestuurders overtraden de rijtijdenwet en acht vrachtwagens hadden technische gebreken. Het ging om bijvoorbeeld kapotte remmen, versleten banden, overbeladen wagens en een te hoge vrachtwagen.

In een oplegger vonden agenten een lading lachgas. Deze truck voldeed niet aan de regels voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen. Lachgas is verboden, dus de lading werd in beslag genomen. De chauffeurs zijn aangehouden.

06.50

Ongeluk op A58

De linkerrijstrook van de A58 van Breda naar Eindhoven is rond half zeven vanochtend afgesloten na een ongeluk bij Moergestel. Bij dat ongeluk waren drie auto's betrokken. De afsluiting leidde rond half acht 's ochtends tot een negen kilometer lange file vanaf Tilburg-Centrum Oost, goed voor ruim een halfuur vertraging. Omrijden kan via Vught over de A65, de N65 en de A2.

Update: de weg is sinds vijf voor acht weer vrij.

File op de A58.
File op de A58.
06.06

Auto in greppel, bestuurder spoorloos

Een automobilist is met zijn gehuurde auto in een greppel beland bij een tankstation aan de A73 bij Haps. Toen de gewaarschuwde brandweer aankwam, was de bestuurder verdwenen. De politie heeft daarop camerabeelden bekeken bij het tankstation. Daaruit blijkt dat de auto hier al enige tijd ligt. De politie is een onderzoek gestart naar de bestuurder van de auto.

De bestuurder van de auto is spoorloos (foto: SK-Media).
De bestuurder van de auto is spoorloos (foto: SK-Media).
De auto zal al een tijdje in de greppel naast de A73 bij Haps hebben gelegen (foto: SK-Media).
De auto zal al een tijdje in de greppel naast de A73 bij Haps hebben gelegen (foto: SK-Media).
05.07

Opnieuw brandstichting op adres Nuland

Er is afgelopen nacht geprobeerd brand te stichten bij drie auto's aan de Akkerpolei in Nuland. Rond kwart over drie 's nachts werd dit ontdekt en werd de brandweer gewaarschuwd. De beginnende brandjes waren snel gedoofd. De schade aan de auto's viel door de snelle ontdekking mee. Op 1 september werd er ook al brand gesticht aan de Akkerpolei. Toen werden meerdere molotovcocktails naar een huis en geparkeerde auto's gegooid. Een auto brandde toen uit. De andere molotovcocktails doofden vanzelf. Op 22 juli ging ook al een auto in vlammen op.

LEES OOK: Eerst molotovcocktails, nu brandstichting bij auto's aan dezelfde straat

De politie doet onderzoek na de nieuwe brandstichtingen aan de Akkerpolei in Nuland (foto: Bart Meesters).
De politie doet onderzoek na de nieuwe brandstichtingen aan de Akkerpolei in Nuland (foto: Bart Meesters).
23.23

Brand op fietspad in Oirschot

Op het fietspad langs het Wilhelminakanaal in het buitengebied van Oirschot woedde gisteravond brand. Twee meisjes zagen dit en waarschuwden de brandweer. Er bleek afval in brand te zijn gestoken vlakbij de Miekoeksebrug. Toen de brandweer aankwam, was het vuur grotendeels gedoofd. Wat nog nagloeide, werd uitgetrapt. Vervolgens werd met een gieter water over de verbrande restanten gesprenkeld waarna de natte restanten in de berm werden geveegd.

Het vuur woedde vlakbij de Miekoeksebrug in Oirschot (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Het vuur woedde vlakbij de Miekoeksebrug in Oirschot (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brand op het fietspad in Oirschot werd vakkundig gedoofd (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brand op het fietspad in Oirschot werd vakkundig gedoofd (foto: Sander van Gils/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!