Liveblog

112-nieuws: vrouw crasht tegen paal • oude Ford Mustang uitgebrand

27 september om 18:06 • Aangepast 6 oktober om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Het liveblog is gesloten

22.45

4 supporters vast na Willem II-NAC

Vier voetbalsupporters zijn opgepakt, omdat ze begin september hebben gereld na de wedstrijd Willem II-NAC. De derby in Tilburg werd na 52 minuten spelen gestaakt, nadat er vuurwerk op het veld werd gegooid. De aanhouding van de vier relschoppers werd woensdag door de politie bekendgemaakt.

LEES OOK: 4 supporters vast na Willem II-NAC, politie waarschuwt andere relschoppers

De Mobiele Eenheid voor het stadion van Willem II.
De Mobiele Eenheid voor het stadion van Willem II.
20.39

Oude Ford Mustang uitgebrand

In Bergen op Zoom is een oude Ford Mustang uit 1969 uitgebrand. Dat gebeurde rond acht uur op de kruising van de Halsterseweg met de Burgerhout. Waardoor de auto vlam vatte, is nog onduidelijk. De wagen viel al gauw niet meer te redden.

Foto: Thom Hesterman
Foto: Thom Hesterman
20.29

Vrouw botst op paal

Een vrouw is woensdagavond met de schrik vrijgekomen, toen ze op de Graaf Engelbertlaan in Breda met haar auto tegen een paal reed. Door de klap sloeg de auto om, waarna hij op de andere rijbaan terecht kwam. De vrouw raakte slechts lichtgewond en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Waardoor de vrouw tegen de paal reed, is nog niet bekend.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
18.10

Motorrijder overleden na botsing met taxibusje

Een motorrijder uit Bergeijk is woensdagavond verongelukt in Eersel na een botsing met een taxibusje. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Steenovens en de Venco Campus.

LEES OOK: Motorrijder overleden na botsing met taxibusje

18.03

Auto belandt op z'n kop na botsing

Twee auto's zijn gebotst op de Rijksweg-Zuid in Rucphen. Een daarvan belandde vervolgens op z'n kop. De bestuurder is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een van de bestuurders zou geen voorrang hebben verleend.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
15.56

Scooterrijder rijdt door na ongeluk

Een man en een kind zijn gewond geraakt, toen ze op de Wethouder Ebbenlaan werden aangereden door een scooter. De man reed met het kind achterop de fiets, toen hij de scooter aan hoorde komen. Hij wilde aan de kant gaan, maar werd daarbij geraakt door de scooter. Daardoor vielen de twee.

De scooterrijder reed door en wordt nog gezocht door de politie. De man en het kind zijn even later nagekeken in de ambulance, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Het kindje heeft als troost nog een knuffel gekregen van een agente.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
17.04

Jongen op scooter geschept in Nuenen

Een jongen is aan het eind van de middag op zijn scooter geschept door een auto op de kruising van de Smits van Oyenlaan en de Laan van Nuenhem in Nuenen, naast het busstation. De geschepte scooterrijder kwam door de klap een flink eind verder op het asfalt terecht.

Omstanders schoten meteen te hulp. De jongen zou zijn bovenbeen hebben gebroken, laat een 112-correspondent weten. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
16.49

Twee mannen gewond na botsing met bestelbusje

Twee mannen op een scooter zijn woensdagmiddag in Den Bosch zwaargewond geraakt, nadat ze in botsing kwamen met een bestelbusje. Dat gebeurde op de kruising van het Sterrenbeeld en de Boogschutter. Al snel waren er onder meer drie ambulances en een traumahelikopter aanwezig. De jonge mannen zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens een woordvoerder van de politie lijkt het erop dat een van de bestuurders geen voorrang heeft verleen. "Verder onderzoek moet dat uitwijzen."

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
16.12

Lange files aan het begin van de avondspits

De avondspits op deze woensdag begint 'best pittig', volgens Rijkswaterstaat. In Brabant zijn de grootste vertragingen op de A50 bij Ravenstein richting Gelderland. Daar is een ongeluk gebeurd en is de extra reistijd drie kwartier, de linkerrijstrook is dicht.

Op de A58 staat vanaf Tilburg richting Eindhoven een kapotte vrachtwagen bij Oirschot, waardoor er een uur file staat. Rijkswaterstaat verwacht dat de problemen op de A58 rond halfvijf zijn opgelost.

Foto: Rijkswaterstaat.
Foto: Rijkswaterstaat.
15.33

Vrouw ernstig gewond bij ongeluk in Nispen

Bij een ongeluk op de kruising van de Kerkweg en de Boswachtersdreef in Nispen is een vrouw ernstig gewond geraakt. Bij het ongeluk reden een auto en een busje de sloot in. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, rukten uit naar de plaats van het ongeluk. De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De auto en het busje zijn flink beschadigd. Een straatlantaarn werd uit de grond gereden, die kwam in een weiland terecht.

14.44

Drie dieven aangehouden

De zeehavenpolitie heeft vanochtend drie dieven aangehouden. Ze worden verdacht van meerdere ladingdiefstallen in het havengebied van Moerdijk.

Afgelopen maanden werd meerdere keren aangifte gedaan van diefstal van vrachtwagentrailers met inhoud. Na een onderzoek van de politie kwamen de drie mannen in beeld. Het gaat om twee mannen uit Rucphen van 49 en 78 jaar oud en een 60-jarige man die in Moerdijk verbleef. Bij het doorzoeken van hun huizen vond de politie hennep, twee gestolen elektrische fietsen en een scooter die op niemands naam geregistreerd stond.

De vrachtwagen die bij de diefstallen werd gebruikt, is in het havengebied van Moerdijk gevonden. Daar lagen valse kentekenplaten in. De vrachtwagen en de kentekenplaten zijn in beslag genomen. Ook een auto die bij de diefstallen werd gebruikt, is in beslag genomen. De verdachten zitten nog vast.

13.38

A59 dicht door ongeluk

Op de A59 van Den Bosch naar knooppunt Zonzeel is een ongeluk gebeurd. Tweeauto's botsten op elkaar. In de voorste auto zaten een moeder en kind, die zijn in de ambulance nagekeken en hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Ook de andere bestuurders raakten niet gewond. De auto's raakten beschadigd en zijn weggesleept.

De weg was zo'n anderhalf uur lang dicht. Rond drie uur was één rijstrook weer vrij. Er staat zo'n vijfkilometer file. Verkeer wordt via de op- en afrit geleid.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
12.34

Drugsdealer opgepakt

Een 23-jarige man uit Roosendaal is aangehouden nadat agenten hem gisteren vermoedelijk drugs zagen verkopen. Dat deed hij vanuit een auto op de Rubenslaan in zijn woonplaats. De agenten besloten zijn huis aan de Eikenlaan te onderzoeken. Daar vonden ze ruim anderhalve kilo cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen. De man zit vast voor verhoor.

12.14

Motorrijder gewond na botsing

Een motorrijder en automobilist zijn vanochtend tegen elkaar gebotst op de Leenderweg in Valkenswaard. De motorrijder botste daarna tegen een lantaarnpaal en viel in de berm. Een traumahelikopter was aanwezig om het slachtoffer te helpen. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De weg is afgesloten en de politie doet onderzoek.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
11.48

Jongen (17) betrapt op rijden zonder rijbewijs

Op de N324 bij Reek zag de politie vanochtend een auto met groene kentekenplaten rijden. Met zo'n handelaarskenteken mag een auto van een garage op de weg rijden voor bijvoorbeeld een proefrit. De politie vertrouwde het niet besloot de auto te controleren. Toen de bestuurder van de auto dat zag, wisselde hij nog snel van plek met de bijrijder. De bestuurder was een 17-jarige jongen. De bijrijder was garagehouder van waar de auto vandaan kwam.

De jongen kreeg een proces verbaal, omdat hij geen rijbewijs had. De garagehouder kreeg een boete van 420 euro, omdat de handelaarsplaten onterecht werden gebruikt.

11.11

Brand in opslag met veevoer

In een tank waar veevoer opgeslagen zit, woedt vanmiddag een brand. De silo staat op een industrieterrein aan de Bestseweg in Oirschot. De brandweer is aanwezig met twee blusvoertuigen, een hoogwerker en watertransportsysteem. "Alle mensen zijn veilig buiten", meldt de brandweer. "We gaan de silo leegdraaien en afblussen. Dit kan nog enige tijd duren."

Wachten op privacy instellingen...
10.56

Gewonde na botsing

Op de Maarheezerweg in Budel zijn twee auto's op elkaar gebotst. Een van de auto's botste daarna tegen een lantaarnpaal. De bestuurder van die auto is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De auto wordt weggesleept. De andere bestuurder kwam met de schrik vrij.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
10.48

Voortvluchtige Bredanaar overgeleverd

De Bredase witwasser Mirza G. (44) is gisteren overgeleverd uit Spanje. Hij werd eind vorig jaar veroordeeld tot vier jaar cel voor witwassen, maar dook onder. In juli werd hij opgepakt in Spanje. Verschillende politiediensten denken dat de Bredanaar, geboren in Bosnië, lid was van een drugskartel op de Balkan.

Zijn vrouw Rosa is vorig jaar ook veroordeeld voor witwassen. Zij kreeg anderhalf jaar cel.

LEES OOK: Voortvluchtige Bredase witwasser van drugskartel is opgepakt in Spanje

08.44

Politie zoekt beelden van vuurwerkbom

De politie is op zoek naar camerabeelden van de daders die afgelopen zondag een vuurwerkbom tegen het huis van een politieman gooiden in Breda. Het huis raakte daarbij flink beschadigd. Er was niemand thuis toen dat gebeurde.

LEES OOK: Aanslag met zwaar vuurwerk was bij huis van politieman

08.06

A58 dicht

De A58 van Breda naar Bergen op Zoom is dicht tussen knooppunt De Stok en Heerle. Daar is een ongeluk gebeurd. Verkeer wordt over de vluchtstrook geleid en moet rekening houden met een uur vertraging.

07.24

Drugs in auto

Een automobilist is aangehouden tijdens een politiecontrole in Dongen. Een agent besloot de auto te doorzoeken na het ruiken van een zeer sterke hennepgeur. In de auto werd een flink aantal zakjes hennep en hasj ontdekt. De bestuurder zat onder invloed achter het stuur.

07.20

Vernieling winkelruit

In Dongen is iemand op heterdaad aangehouden na het vernielen van een winkelruit. De verdachte is naar een politiecellencomplex gebracht.

07.14

Dealer aangehouden

Een 34-jarige vrouw is afgelopen nacht aangehouden in Uden op verdenking van het dealen van harddrugs. Ze werd rond kwart voor drie 's nachts betrapt door een surveillanceteam van de politie. Ze was ook zelf onder invloed.

03.50

Autobrand in Bergen op Zoom

Een auto is afgelopen nacht uitgebrand op de parkeerplaats aan het Groeshof in Bergen op Zoom. De brand werd rond drie uur 's nachts gemeld bij de brandweer. Die heeft de auto geblust. Volgens de brandweer zou de oorzaak van technische aard zijn. De auto is door een bergingsbedrijf meegenomen.

De autobrand werd waarschijnlijk veroorzaakt door een technisch defect (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De autobrand werd waarschijnlijk veroorzaakt door een technisch defect (foto: Christian Traets/SQ Vision).
02.00

Ongeluk tussen twee auto's

Op de Bosschebaan (N617) in Sint-Michielsgestel is gisteravond een ongeluk gebeurd tussen twee auto's. Een van de auto's botste achterop de andere, waardoor de voorste auto tegen een lantaarnpaal botste en in de berm eindigde. De weg was daardoor tijdelijk afgesloten. Niemand is gewond geraakt. De auto's zijn door een bergingsbedrijf weggesleept.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
23.33

Brand bij industriebedrijf Waalwijk

Bij een industriebedrijf aan de Elzenweg in Waalwijk woedde gisteravond brand. Rond halftien werd de brandweer gebeld. Toen die aankwam, bleek het te gaan om een berg afval, hout en een aanhanger die aan de achterkant van het bedrijf in brand stonden. Een paar mensen hadden de spullen aangestoken en waren zeer verbaasd dat dit niet mocht. Ze vroegen zich af of de brandweer niets beters te doen had. De brandweer heeft in overleg met de politie het vuur geblust. De eigenaar van het terrein was volgens een 112-correspondent not amused. Er komt een strafrechtelijk onderzoek naar de stokers.

De brandweer bluste het vuur achter het industriebedrijf in Waalwijk (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De brandweer bluste het vuur achter het industriebedrijf in Waalwijk (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!