Video

Man (18) door arrestatieteam opgepakt in onderzoek naar moord

28 september om 00:23 • Aangepast 6 oktober om 02:01
nl
Een achttienjarige man uit Drunen is woensdagavond door een arrestatieteam opgepakt in het onderzoek naar de moord op Peter van Dongen uit Breda. Donderdag wordt er in Drunen nog altijd sporenonderzoek gedaan door agenten. De 68-jarige Van Dongen werd vorig jaar in Helvoirt zwaargewond gevonden op een bospad. Later overleed hij.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Een arrestatieteam viel het huis van de verdachte aan de Hoge Schijf in Drunen woensdagavond binnen. Bij de arrestatie werden tientallen agenten en een politiehelikopter ingezet.

Donderdagmiddag wordt er nog steeds door agenten forensisch onderzoek gedaan in het dorp. Onder meer bij de Duinweg, niet ver van het huis van de 18-jarige verdachte. De politie geeft geen details over dat onderzoek.

Neergeschoten
De achttienjarige kwam in de loop van het onderzoek in beeld bij de recherche. De man wordt verhoord. Waarvan hij precies wordt verdacht, is niet bekendgemaakt.

De 68-jarige Bredanaar werd op 20 mei 2022 met ernstige verwondingen gevonden in het buitengebied van Helvoirt. Hij bleek te zijn neergeschoten. Een kleine week later overleed hij aan zijn verwondingen.

Eerder werden in de zaak al twee mannen (20 en 24) uit Waalwijk en een man van 37 uit Waspik opgepakt. Zij zitten niet meer vast, maar zijn nog wel verdachten.

'Meld je alsnog'
Wat er aan de moord op Peter van Dongen vooraf ging, is nog een raadsel. De politie roept getuigen op zich te melden. "Het kan zijn dat je die dag in de omgeving iets hebt gezien en dat nog niet met ons hebt gedeeld. Heb je informatie over de achtergrond van deze zaak of weet je wie bij deze zaak betrokken zijn? Meld dat dan alsnog", laat de politie weten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!