Liveblog

112-nieuws: jerrycans met drugsafval gevonden • schietpartij met luchtbuks

1 oktober 2023 om 17:31 • Aangepast 13 oktober 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

21.20

Woningoverval in Dongen

Bij een woningoverval in Dongen is zondagavond de bewoner van een huis aan de Jan Mertenslaan gewond geraakt. Twee daders zijn op de vlucht geslagen.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
20.09

Weg besmeurd na ongeluk

Op de Amerikalaan in Son heeft een automobiliste een paaltje van een wegversmalling geraakt. Haar auto raakte daarbij flink beschadigd aan de onderkant. Daardoor belandde er flink wat olie op het wegdek en werd de brandweer opgeroepen om het schoon te spuiten. Er raakte niemand gewond, de auto is door een berger weggesleept.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
18.17

Grote brand in Bossche Broek

Een heel grote stapel maaisel staat in brand bij de Bossche Broek bij Den Bosch. Dat zorgt voor grote stinkende rookwolken, die richting de stad trekken.

Enorme witte rookwolk komt vrij bij de brand (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
Enorme witte rookwolk komt vrij bij de brand (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
17.27

Vaten met vermoedelijk drugsafval gevonden in buitengebied

De brandweer van Rosmalen is zondagmiddag in actie gekomen voor vier gevonden vaten met waarschijnlijk drugsafval, in het buitengebied van Maliskamp/Rosmalen. Het waren vier jerrycans van zo'n 25 liter per stuk. De vaten zijn gecontroleerd maar bleken niet te lekken. De gemeente zorgt voor het opruimen ervan.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
16.56

Man schiet met luchtbuks op zijn eigen schuur

De politie is zondagmiddag in actie gekomen omdat er meerdere keren geschoten zou zijn op een huis aan de President Steynstraat in Eindhoven. Verschillende eenheden gingen op de melding af, maar eenmaal bij het huis bleek de situatie toch anders in elkaar te steken: een man had met een luchtbuks op zijn eigen schuur geschoten.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
16.43

Sporthal staat blank na lekkage

Een sporthal aan de Bernadettestraat in Spoordonk is zondagmiddag helemaal onder water gelopen. Dat kwam door een kapotte waterleiding. Het water stond zo'n dertig centimeter hoog. De brandweer kwam met twee wagens langs om het water uit de hal te pompen.

Heel de zaal was ondergelopen (foto: Sander van Gils).
Heel de zaal was ondergelopen (foto: Sander van Gils).
15.56

Veel te hard door de stad: rijbewijzen ingenomen

De politie heeft zondagochtend van twee automobilisten het rijbewijs ingenomen omdat ze veel te hard door de bebouwde kom scheurden in Tilburg. De twee werden binnen een half uur na elkaar betrapt. De een reed 114 kilometer per uur en de ander haalde de 119 kilometer per uur.

LEES OOK: Met bijna 120 kilometer per uur door de bebouwde kom: rijbewijs afgepakt

15.15

Dronken en zonder rijbewijs van snelweg gehaald

Een automobiliste is vannacht dronken van de A58 bij Etten-Leur gehaald. De politie werd gewaarschuwd door een weginspecteur van Rijkswaterstaat die de vrouw slingerend over de A58 zag rijden. Op het bureau bleek de vrouw geen rijbewijs te hebben. Ook blies ze 565 ug/l, ruim zes keer meer dan toegestaan.

13.02

Onwelwording op A27

De rechterrijstrook van de A27 van Gorinchem richting Breda is sinds een uur vanmiddag afgesloten bij Breda-Noord vanwege een onwelwording. De afsluiting leidde rond kwart voor twee 's middags tot een vier kilometer lange file vanaf Oosterhout-Oost. De vertraging bleef beperkt tot een minuut of tien.

12.51

Politieonderzoek na moord

In het onderzoek naar de moord op Peter van Dongen (68) uit Breda doet de politie onderzoek rond landgebouwgebied de Margriet in Helvoirt en een roeivijver in Drunen. Dit gebeurt vier dagen na de aanhouding van een vierde verdachte (18) in deze zaak.

Deze op woensdag aangehouden verdachte is de afgelopen dagen meerdere keren verhoord door de recherche. Die zoekt op dit moment met een team forensisch specialisten naar sporen die met de zaak in verband kunnen worden gebracht.

In het opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant wordt maandag aandacht besteed aan de moord op Peter van Dongen.

Het onderzoek in Helvoirt houdt verband met de moord op Peter van Dongen (68) uit Breda (foto: Bart Meesters).
Het onderzoek in Helvoirt houdt verband met de moord op Peter van Dongen (68) uit Breda (foto: Bart Meesters).
De politie doet onderzoek rond De Margriet in Helvoirt en een vijver (foto: Bart Meesters).
De politie doet onderzoek rond De Margriet in Helvoirt en een vijver (foto: Bart Meesters).
12.24

Kapotte auto op A2

De linkerrijstrook van de A2 was vanmiddag korte tijd in noordelijke richting afgesloten bij knooppunt Batadorp bij Eindhoven. Dat kwam door een kapotte auto die daar op de weg stond. De afsluiting leidde rond halfeen 's middags tot een vier kilometer lange file vanaf knooppunt Leenderheide. De vertraging bleef beperkt tot een kleine tien minuten.

11.18

Dronken automobilist is rijbewijs kwijt

Een dronken automobilist (36) is gisteravond aangehouden na een frontale aanrijding van twee auto's in Tilburg. De man had een alcoholpromillage van 2,64. Het toegestane maximum is 0,5. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

10.58

Banden van auto's lekgeprikt

De banden van zeker twaalf auto’s die geparkeerd waren in de Mendelssohnlaan in Eindhoven zijn afgelopen nacht lekgestoken. Bij de meeste auto’s sneuvelden twee banden. "Maar er zijn ook auto’s met vier lekke banden", laten buurtbewoners weten.

De politie zou afgelopen nacht al een verdachte hebben aangehouden, omdat een oplettende buurtbewoner achter diegene aanging. De politie is bezig met een wijkonderzoek en laat brieven achter bij auto’s waarvan ze de eigenaar op dit moment niet kunnen bereiken.

De politie liet brieven achter bij de getroffen auto's waarvan ze de eigenaar niet konden bereiken (foto: SQ Vision).
De politie liet brieven achter bij de getroffen auto's waarvan ze de eigenaar niet konden bereiken (foto: SQ Vision).
Een verdachte is aangehouden na het leksteken van de autobanden in Eindhoven (foto: SQ Vision).
Een verdachte is aangehouden na het leksteken van de autobanden in Eindhoven (foto: SQ Vision).
10.45

Harddrugs in auto, bestuurder aangehouden

Een 19-jarige Bredanaar is afgelopen nacht aangehouden op de Vierwindenstraat in zijn woonplaats nadat er in de auto waarin hij reed harddrugs werden gevonden. Het ging om 28 ponypacks met cocaïne, 37 bolletjes crack en vijf bruine bolletjes. De automobilist werd aan de kant gezet omdat hij zonder verlichting door de Kloosterlaan reed. De bestuurder probeerde er nadat hij een stopteken van de agenten kreeg eerst nog vandoor te gaan, maar bedacht zich korte tijd later. De auto waarin hij reed, bleek niet verzekerd te zijn.

10.01

Wielrenners gewond in Schijndel

Op de kruising van de Dakotaweg met de Vlagheide in Schijndel zijn rond kwart over negen vanochtend wielrenners gewond geraakt. Ze kwamen in botsing met een auto. Vanwege de ernst van de situatie kwamen twee ambulances en een traumaheli naar de plaats van het ongeluk. Ook de politie was aanwezig. De weg was geruime tijd afgesloten voor het verkeer. Twee gewonden zijn in de ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De trauma-arts ging niet mee naar het ziekenhuis. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Wellicht speelde de laagstaande zon hierbij een rol.

Hoe het ongeluk in Schijndel kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Hoe het ongeluk in Schijndel kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
09.40

Automobilist gaat ervandoor na ongeluk

Een auto is vanochtend vroeg van de weg geraakt op de Bredaseweg in Tilburg. De Audi raakte vervolgens twee lichtmasten langs de weg en eindigde in een sloot. Het ongeluk gebeurde rond halfzeven, vlakbij zorginstantie Amarant. Toen de hulpdiensten aankwamen, was de bestuurder verdwenen. De politie doet onderzoek.

09.37

Gladheidseizoen kan beginnen

Het gladheidseizoen kan beginnen: het strooizout is binnen en de strooiwagens zijn geïnspecteerd, laat Rijkswaterstaat weten. "Vanaf deze zondag staan onze gladheidbestrijders 24/7 paraat om zodra het nodig is een strooiactie te starten."

Wachten op privacy instellingen...
09.26

Dode gevonden in Eindhoven

In de John F. Kennedylaan in Eindhoven is vanochtend een dode gevonden. Er zou geen sprake zijn van een misdrijf.

Politieonderzoek aan de John F. Kennedylaan in Eindhoven (foto: SQ Vision).
Politieonderzoek aan de John F. Kennedylaan in Eindhoven (foto: SQ Vision).
08.46

Schaap ontdekt in kofferbak auto

Op de A2 bij Boxtel heeft de politie afgelopen nacht een levend schaap gevonden in de kofferbak van een auto met een Duits kenteken. De agenten ontdekten het schaap tijdens een controle. Daarop werd de dierenambulance gewaarschuwd. Het schaap is uit de kofferbak gehaald en bleek ongedeerd. Omdat het schaap een geregistreerd Nederlands oormerk in haar oren had met een duidelijk nummer, kon achterhaald worden waar het dier vandaan kwam: van een Eindhovense kinderboerderij.

LEES OOK: Levend schaap in kofferbak auto: 'Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt'

Het schaap bleek afkomstig van een kinderboerderij in Eindhoven (foto: Facebook Dierenambulance Brabant-Noordoost).
Het schaap bleek afkomstig van een kinderboerderij in Eindhoven (foto: Facebook Dierenambulance Brabant-Noordoost).
08.13

Aanrijding fietsster: automobilist onder invloed

De 42-jarige automobilist die gistermiddag een 19-jarge fietsster aanreed op de Schietbaan in Bergen op Zoom wordt verdacht van het autorijden onder invloed van drugs. Dat maakte de politie vanochtend bekend. Nader onderzoek moet uitwijzen of hij daadwerkelijk drugs had gebruikt. De aanrijding vond rond kwart voor twee plaats. De fietsster is naar een ziekenhuis gebracht.

07.55

Man betrapt bij nachtelijke klim op steigers Sint-Jan

Een man beklom afgelopen nacht de steigers bij de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Die staan daar als attractie. Omdat iemand al het vermoeden had dat er iemand over het bouwterrein liep, werden meerdere politie eenheden en medewerkers van stadstoezicht gewaarschuwd. Na enig zoekwerk vonden zij de man op de steigers. Ze eisten dat hij naar beneden kwam. Dit deed hij. Beneden aangekomen verklaarde hij dat hij weleens wilde ervaren hoe het was bovenop de steigers en dat hij zeker niet van plan was iets te vernielen of te stelen. De man kreeg een proces-verbaal.

07.37

Scooter in vlammen op

Aan de straat De Waternimf in Den Bosch is gisteravond laat een scooter in vlammen opgegaan. Toen de brandweer aankwam, stond de scooter, die midden op de stoep stond, al volledig in lichterlaaie. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de scooter verloren ging. De gemeente zal de scooter opruimen.

Van de scooter in Den Bosch bleef slechts een geraamte over (foto: Bart Meesters)
Van de scooter in Den Bosch bleef slechts een geraamte over (foto: Bart Meesters)
05.20

Twee doden in Drunen

De politie doet sinds afgelopen nacht onderzoek in een huis in Drunen. Daar zijn twee overleden mensen gevonden, laat de politie weten. De politie gaat niet direct uit van een misdrijf.

LEES OOK: Twee doden in Drunen, politie doet onderzoek

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!