Wat staat er in afscheidsbrief Yvon K? 'Geen antwoord voor familie Grinwis'

1 oktober 2023 om 14:34 • Aangepast 13 oktober 2023 om 02:03
nl
De nabestaanden van Chris Grinwis weten niet wat er in de afscheidsbrief van gifmoordverdachte Yvon K. staat. Advocaat Mark van Raak staat de nabestaanden bij en was zondag te gast in de talkshow KRAAK van Omroep Brabant. "De inhoud is onbekend voor ons. En dat blijft mogelijk zo." Ook zegt hij dat hij niet verwacht dat in de brief hét antwoord staat op de vraag die iedereen bezighoudt: heeft Yvon K. supermarkteigenaar Chris Grinwis vergiftigd of niet?
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Door de zelfgekozen dood van verdachte Yvon K. werd het proces in de zaak maandag vlak voor de finish stilgezet en beëindigd. Wrang voor de nabestaanden, zo geeft Van Raak zondag nogmaals aan.

"Ik kan me voorstellen dat de rechtbank op de delete-knop gaat drukken."

"We gaan er niet meer achter komen wat er in de uitspraak van de rechter heeft gestaan", zegt hij. "Ik kan me voorstellen dat de rechtbank op de delete-knop gaat drukken. Hoe spijtig ook", antwoordt hij op de vraag of de uitspraak nu ergens in de la zal blijven liggen of in de papierversnipperaar zal belanden.

Want dat er een uitspraak is, daarvan is de advocaat overtuigd. Hij kan zich niet voorstellen dat het vonnis in zo'n grote zaak waarin op woensdag uitspraak zou worden gedaan op maandagmiddag nog geschreven moest worden.

"We hoopten dat de rechter een tipje van de sluier zou oplichten."

Over de andere kwestie die veel mensen in deze zaak bezighoudt, die van de erfenis, doet Van Raak zondag geen enkele uitspraak. "Het is een civiele kwestie waar ik nu echt niks over ga zeggen", zegt hij stellig.

Van Raak stond de drie zussen van Chris Grinwis, de kinderen van de zussen en de stiefkleindochter van Grinwis bij in het strafproces dat voor hen uiteindelijk uitliep op een grote teleurstelling. "We hoopten dat de rechter een tipje van de sluier zou oplichten. De zitting was al afgerond. Yvon K. had laatste woord uitgesproken. Dan hoop je meer antwoorden te krijgen."

Praten over gedachten aan zelfdoding helpt. Je kunt 24 uur per dag bellen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0800 0113 of chatten via en 113.nl.

Het hele verhaal van de 'gifmoord' zie je hier:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!