Video

Derde en laatste dode visser gevonden bij zoekactie op het Volkerak

4 oktober om 17:17 • Aangepast 13 oktober om 02:04
nl
Duikers hebben een derde, en laatste, visser gevonden die dinsdagavond is verdronken op het Volkerak bij Dinteloord. Ze hebben het lichaam naar boven gehaald en aan de kant gebracht, zo meldt de politie woensdagavond. Eerder op woensdagmiddag werd een tweede vermiste visser al geborgen. Op dinsdag sloeg hun bootje om. In het vaartuig zaten in totaal vier opvarenden. Met de vondst van het laatste slachtoffer is de zoektocht ten einde.

De politie was al sinds dinsdagavond bezig met de bergingsactie, nadat een vissersbootje op het Volkerak omsloeg. In het bootje zaten vier Duitse mannen. Een van hen werd levend uit het water gehaald. De drie andere mannen raakten vermist. De politie ging er dinsdagavond al vanuit vanuit dat die verdronken waren.

Eén dode visser werd dinsdagavond gevonden. Woensdagmiddag vond de politie de tweede. Met de berging van de derde en laatste vermiste visser zijn alle slachtoffers terecht.

In shock
De man die het ongeluk overleefde, kon mede dankzij een schipper levend uit het water worden gehaald. "Hij is nagekeken en was lichamelijk in orde", meldt een politiewoordvoerder. "Die man was gisteren erg in shock en niet goed aanspreekbaar. Hij verblijft nu in een hotel en heeft psychische hulp aangeboden gekregen.”

Het is nog onduidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. Om dat te kunnen onderzoeken is ook het bootje nodig. Daar is de politie nog naar aan het zoeken. “We hebben één overlevende en getuigen op het water. Die moeten we nog ondervragen om uit te vinden wat er is gebeurd”, zegt de woordvoerder.

LEES OOK:

Vissers verdronken op het Volkerak: 'Bij windkracht 5 vraag je om ellende'

Zoekactie naar twee vermiste vissers op het Volkerak gaat door in het donker

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!