Video

Politie deelt foto's van ruim twintig rellende voetbalsupporters

5 oktober 2023 om 10:02 • Aangepast 13 oktober 2023 om 02:06
nl
De politie heeft foto's gedeeld van meer dan twintig voetbalsupporters die zich begin september misdroegen tijdens en na de wedstrijd Willem II - NAC Breda. Een groep aanhangers van Willem II gooide toen spullen naar de politie en verwondde daarbij een agent. Als de relschoppers zich binnen een week niet melden bij de politie, worden hun gezichten op de foto's herkenbaar gemaakt. Twee verdachten hebben zichzelf gemeld, vlak nadat de foto's online werden gezet.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De derby in het Koning Willem II Stadion in Tilburg werd op 3 september na 52 minuten spelen gestaakt, omdat er voorwerpen en vuurwerk op het veld werden gegooid. Daarna richtten supporters van de thuisclub zich tegen de Mobiele Eenheid. Ze gooiden bierblikjes, stokken, prullenbakken, containers en hekken naar agenten. Een van de agenten raakte lichtgewond aan zijn hoofd.

Op de dag zelf werd een 23-jarige man uit Oisterwijk opgepakt voor belediging. Op basis van camerabeelden heeft de politie nog acht andere relschoppers kunnen identificeren. Vier van hen staan volgende week donderdag voor de politierechter. Drie verdachten komen uit Tilburg, de vierde uit Goirle.

Een grote groep supporters wordt nog gezocht. De politie heeft daarom meerdere foto's online gezet van 23 mensen. Hun gezichten zijn op die foto's nog onherkenbaar gemaakt. Als de fans zich binnen een week nog niet hebben gemeld, worden ze herkenbaar in beeld gebracht.

Een fakkel werd op het veld gegooid tijdens de derby:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.