Liveblog

112-nieuws: ravage op kruispunt na botsing • steekpartij op schoolplein

6 oktober 2023 om 14:13 • Aangepast 26 oktober 2023 om 19:39
nl
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

20.40

Steekpartij op schoolplein

Op het schoolplein van een basisschool aan de Domineestraat in Bergeijk is iemand gewond geraakt na een steekpartij. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Er is iemand aangehouden. Verdere details ontbreken vooralsnog.

Foto: SQ Vision Mediaproductions
Foto: SQ Vision Mediaproductions
20.21

Steekpartij in Bergen op Zoom

Op de Karel Doormanstraat in Bergen op Zoom is eerder op de avond op een vrouw gewond geraakt bij een steekpartij. Ze raakte lichtgewond en is behandeld door het ambulancepersoneel. Ze hoefde niet naar het ziekenhuis. Een man is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Foto: SQ Vision Mediaproductions
Foto: SQ Vision Mediaproductions
19.36

Brand bij Heineken

In een loods van een Heineken-brouwerij aan de Rietveldenweg in Den Bosch woedt vrijdagavond een brand. Er zijn veel hulpdiensten ter plaatse, al lijkt de situatie inmiddels onder controle. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

19.28

Taxi botst met auto

LEES OOK: Brand bij brouwerij van Heineken in Den BoschOp de Ettensebaan in Breda zijn twee auto's op elkaar gebotst. Een van de wagens is een taxi. De weg ligt bezaaid met brokstukken en de kruising werd afgezet. Er vielen geen gewonden, wonder boven wonder - de auto's zijn zo goed als helemaal verwoest.

18.31 – Botsing op snelweg zorgt voor file
Op de A2 bij Leende zijn richting Weert drie auto’s op elkaar gebotst. Er raakte niemand gewond. Twee van de betrokken auto's konden zelfstandig verder rijden. De derde auto was zwaar beschadigd en moest door een bergingsdienst worden weggesleept.

Achter het ongeval stond een lange file richting het zuiden, maar in de tegenovergestelde richting stonden mensen stil.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
17.09

Veulen belandt in sloot

Op de Brugseheide in Valkenswaard is vanmiddag een veulen in een sloot beland. Het dier van drie maanden jong liep nog een meter of vijftig door het water, maar kon daarna niet meer verder. De brandweer heeft het dier redelijk snel aan de kant gehaald. Naar alle waarschijnlijkheid komt het helemaal goed met het veulen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
16.14

Jongen oog in oog met inbreker

Een 14-jarige jongen die donderdagmiddag alleen thuis was in een huis aan de Langestraat in Tilburg, stond opeens oog in oog met een inbreker. De jongen zat op dat moment in zijn zolderkamer toen er een vreemde man kwam binnenlopen.

De jongen belden zijn ouders, die direct 112 belden. Later bleek dat er verschillende spullen waren gestolen uit het huis. Het ging uiteindelijk om twee inbrekers. Zij konden later samen worden aangehouden in de omgeving Utrecht.

13.50

Slagboom van spoorwegovergang vernield

Een vrachtwagenchauffeur heeft vanmiddag rond het middaguur een slagboom bij een spoorwegovergang eruit gereden. Dat gebeurde bij een overgang aan de Euvelwegen in Heeze.

De slagboom belandde op het spoor. Een omstander heeft nog geprobeerd om de slagboom weg te halen maar dat lukte niet. Een trein heeft de slagboom vervolgens geraakt.

Er raakte niemand gewond. De trein is gecontroleerd door ProRail en kon vervolgens weer doorrijden. Het treinverkeer werd wel even stilgelegd. De vrachtwagenchauffeur is doorgereden maar zijn kenteken bleef wel achter bij het spoor. De kans is dan ook groot dat de chauffeur nog achterhaald wordt.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
13.45

Auto's maken teveel herrie

Twee bestuursters hebben allebei een boete gekregen van 450 euro omdat ze met een auto reden die te veel geluid maakte. Dat gebeurde aan de Deltaweg in Helmond.

13.33

Tientallen bekeuringen en groot geldbedrag bij controle

Bij een controle in Hoogerheide heeft de politie tientallen bekeuringen uitgeschreven voor verschillende verkeersovertredingen zoals rijden zonder gordel, bellen met telefoon in de hand en rijden door rood licht. De actie was opgezet samen met de Belastingdienst, de gemeente Woensdrecht en de Koninklijke Marechaussee.

Met behulp van automatische kentekenherkenning zijn zo'n 4800 voertuigen gescand. De bestuurders die nog wat op hun kerfstok hadden, zijn van de straat gehaald. De Belastingdienst kon op die manier 48.000 euro aan achterstallige betalingen innen.

Ook een 39-jarige man uit Roosendaal is opgepakt voor rijden onder invloed van drugs. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en bleek voor de vierde keer te zijn betrapt achter het stuur. Zijn auto is in beslag genomen.

12.37

Verdachte meldt zich na rellen Willem II - NAC

Opnieuw heeft zich een verdachte gemeld na de rellen bij de wedstrijd Willem II - NAC Breda van begin september, dat meldt de politie. Zij heeft gisteren foto's gedeeld van meer dan twintig voetbalsupporters die zich misdragen zouden hebben. Als de relschoppers zich binnen een week niet melden, worden hun gezichten op de foto's herkenbaar gemaakt.

Tot dusver hebben drie verdachten zich gemeld bij de politie. Vier verdachten die al waren opgespoord, staan donderdag voor de politierechter.

De politie is op zoek naar supporters die zich agressief gedroegen (foto: Politie).
De politie is op zoek naar supporters die zich agressief gedroegen (foto: Politie).
11.30

Inbrekers opgepakt na achtervolging

De politie heeft gisteravond twee verdachten van een woninginbraak in Tilburg aangehouden in Utrecht. Dat gebeurde na een lange achtervolging. Dat meldt RTV Utrecht.

Agenten kregen rond kwart voor acht een melding dat op camera's in de provincie Utrecht een auto gezien was die betrokken zou zijn bij een woninginbraak in Tilburg.

LEES OOK: Twee inbrekers slaan toe in Tilburg, na achtervolging opgepakt in Utrecht

10.50

Sporenonderzoek na moord Peter van Dongen

Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) doet op dit moment onderzoek in het kanaal ter hoogte van de Margriet in Helvoirt. Er wordt gezocht naar sporen die te maken hebben met de moord op Peter van Dongen. Waar de politie naar op zoek is en waarom ze in en rond het kanaal aan het zoeken is, houdt de politie liever voor zich.

De man van 68 uit Breda werd vorig jaar mei zwaargewond gevonden in Helvoirt. Een kleine week later overleed hij. Inmiddels zijn vier verdachten opgepakt, maar de zaak zelf is nog niet opgehelderd. Drie van hen zijn op vrije voeten, maar nog wel verdacht.

Justitie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot oplossing van de moord.

Zoektocht naar sporen (foto: Bart Meesters / SQ Vision).
Zoektocht naar sporen (foto: Bart Meesters / SQ Vision).
10.20

Ruim 130 bestuurders betrapt met mobieltje

De politie Oost-Brabant heeft gisteren 131 bestuurders betrapt op rijden met een mobiele telefoon in de hand. Ze voerden de actie uit met tien politievoertuigen en een motor. De bestuurders krijgen binnenkort een boete in de brievenbus.

06.49

Spoor van vernieling in Den Bosch

Er zijn vannacht op grote schaal vernielingen aangericht in de gemeente Den Bosch. Onder meer geldautomaten, auto's, scooters en tankstations moesten het ontgelden. Er is een verdachte aangehouden, zo laat de politie vanmorgen vroeg weten. De eerste melding kwam gisteravond om half twaalf bij de politie binnen. Dat ging over vernielingen bij de Gamma-bouwmarkt in Rosmalen.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
05.50

Bestelwagen in vlammen op

Een bestelwagen die geparkeerd stond aan de Irenelaan in Vlijmen is vannacht compleet uitgebrand. Een auto die voor de bestelwagen geparkeerd stond, liep door het vuur ook flinke schade op. De oorzaak van de brand die iets voor half twee werd gemeld, is niet bekend.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
05.45

Auto in brand bij sportschool

Op het parkeerterrein van Sportschool Club Pelikaan aan de Rueckertbaan in Tilburg is gisteravond laat een auto in brand gevlogen. De eigenaresse van de auto had de wagen geparkeerd om te gaan sporten. De Tilburgse brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het voertuig deels uitbrandde.

Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision.
05.30

Berg maaisel in brand

Aan het zandpad aan de Nicolaas van Eschstraat in Oisterwijk is gisteravond een grote berg met maaisel in brand gevlogen. Volgens onze 112-correspondent rook het naar benzine op de plek waar de brand woedde. De brandweer wist het vuur te blussen. De politie onderzoekt de zaak.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!