Video

Inwoners Halsteren geschrokken door vondst vermoorde vrouw: 'Heel eng idee'

14 oktober 2023 om 16:33 • Aangepast 27 oktober 2023 om 02:03
nl
Nadat vrijdag bekend werd dat de dode vrouw die dinsdagnacht werd gevonden in Halsteren door een misdrijf om het leven is gekomen, heerst er veel onrust bij omwonenden. "Het is een nare gedachte dat ze hier zo dichtbij gevonden is. Vooral omdat we niet weten wat de aanleiding is", vertelt een bewoonster.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

"Dat het een moord is, grijpt je wel erg aan," aldus de Steenbergse Corina. Ze wandelt samen met haar man vaak in het gebied, zo ook deze zaterdagmiddag.

"Normaal hoor je hier via via altijd wel iets, maar nu is het stil."

"Het is een eng idee. Vooral omdat we nog niet weten wat er gebeurd is en uit welke hoek het komt. Normaal hoor je hier via via altijd wel iets, maar nu is het stil."

"Niemand heeft haar gezien," vertelt een geschrokken omwonende. "Het is een nare gedachte dat ze hier zo dichtbij gevonden. Vooral omdat we niet weten wat de aanleiding is."

Het 75-jarige slachtoffer was dinsdagavond als vermist opgegeven. Dinsdagnacht werd het lichaam van de vrouw in de bossen bij 't Wasven gevonden. Over de exacte doodsoorzaak doet de politie nog geen uitspraken, maar na een sectie werd vrijdag bekend dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen.

Onderzoek in het bosgebied (foto: SQ Vision).
Onderzoek in het bosgebied (foto: SQ Vision).

De politie is nog volop bezig met het onderzoek en heeft de afgelopen dagen onder meer camerabeelden opgevraagd bij buurtbewoners. Een woordvoerder laat weten dat de vrouw een inwoonster van Halsteren was en niet verbleef bij een van de (psychiatrische)zorginstanties op Landgoed Vrederust.

Volgens de buurtbewoonster wonen er vooral zeventigplussers in de directe omgeving van de vindplaats. "Die zijn angstig nu. Ze doen hun poortjes en deuren op slot en zeggen dat ze 's avonds hun hond niet meer gaan uitlaten."

"Dinsdagmiddag hoorde we allebei een heel hard geluid."

's Morgens is het normaal gesproken een komen en gaan van ouderen die gaan rennen in het bos, vertelt de vrouw. "Je hoort hier ook altijd allerlei vogelgeluiden. Dinsdagmiddag zat ik met mijn dochter te bellen in de tuin, toen we allebei een heel hard geluid hoorden. Het klonk als een paar schreeuwen. Daarna niets meer."

Ze vervolgt: "Mijn dochter vroeg of ik een pauw had aangeschaft, omdat ze het geschreeuw door de telefoon hoorde. We maakten er wat grapjes over." Een dag later belde de politie aan voor buurtonderzoek. “Nu vragen mijn dochter en ik ons af of het die vrouw is geweest die we hebben gehoord."

In een bosgebied werd de dode vrouw gevonden:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!