Liveblog

112-nieuws: breuken bij arbeidsongeval • auto's botsen hard op elkaar

16 oktober 2023 om 16:32 • Aangepast 27 oktober 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

17.40

Trucker moet flink boeten

Een vrachtwagenchauffeur is vanmorgen op de snelweg A58 bij knooppunt Batadorp tegen de lamp gelopen. Hij kreeg een bekeuring van 750 euro, omdat een stapel containers op zijn aanhangwagen 4,13 meter hoog bleek te zijn. De maximale hoogte is 4 meter. De bestuurder kreeg niet alleen een bon. Hij mocht ook niet meer verder rijden, meldt de politie.

17.00

Tweede verdachte aangehouden na fatale steekpartij

Vanwege de dodelijke steekpartij, zondagavond in Sint Willebrord, zitten nu twee mensen vast. Het gaat om een vrouw van 38 uit dit dorp en een man van 40 uit Roosendaal. Bij de steekpartij kwam een man van 41 uit Sint Willebrord om het leven.

16.40

Man overreden door verreiker

Een bouwvakker heeft vanmiddag diverse breuken opgelopen bij een arbeidsongeval in Rosmalen. Volgens een wijkagent werd hij overreden door een verreiker, een voertuig dat gebouwd is om zware lasten te tillen en te verplaatsen. Dit had zomaar heel anders kunnen aflopen, meldt de agent op Instagram. Arbeidsinspectie neemt het onderzoek over. Het ongeluk gebeurde bij Het Frontier in de Groote Wielen, een grote nieuwbouwwijk tussen Den Bosch en Rosmalen.

16.25

Frontale botsing met één gewonde

Op de Rijksweg tussen Dorst en Rijen, de N282, zijn vanmiddag rond half vier twee auto's frontaal op elkaar gebotst. Door de klap kwamen de wagens zeker 100 meter van elkaar af tot stilstand. Een van de inzittenden raakte gewond en is naar een ziekenhuis gebracht. De weg is in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. De politie onderzoekt hoe het ongeval kon gebeuren.

De klap van de botsing op de N282 was enorm (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De klap van de botsing op de N282 was enorm (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De weg lag bezaaid met brokstukken (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De weg lag bezaaid met brokstukken (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De klap was enorm (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De klap was enorm (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Eén van de twee wagens die bij het ongeluk betrokken waren (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Eén van de twee wagens die bij het ongeluk betrokken waren (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De weg werd na de botsing afgezet (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De weg werd na de botsing afgezet (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Eén van de auto's die op de N282 zwaar werden beschadigd (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Eén van de auto's die op de N282 zwaar werden beschadigd (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
16.00

Motorrijder ten val

Rond drie uur is een motorrijder in Breda, bij de afrit op de snelweg A16, in de berm terecht gekomen en daarna omgevallen. De bestuurder is gewond naar een ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf heeft de motor afgevoerd. Het verkeer had bij de Graaf Engelbertlaan even last van het ongeval, omdat de oprit geblokkeerd was. De oorzaak van het ongeluk is onbekend, er was geen ander verkeer bij betrokken.

De motor die bij een afrit op de snelweg A16 van de weg raakte (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
De motor die bij een afrit op de snelweg A16 van de weg raakte (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Politie en ambulance werden gealarmeerd (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Politie en ambulance werden gealarmeerd (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
15.50

Aangehouden wegens explosie

Een 19-jarige vrouw en een 20-jarige man uit Tilburg zijn aangehouden in het onderzoek naar een explosie op 16 september in Winschoten in de provincie Groningen. De politie arresteerde vorige week dinsdag ook al twee 19-jarige Tilburgers voor het veroorzaken van deze explosie. Hun voorarrest is afgelopen vrijdag met twee weken verlengd. Alle vier de verdachten zitten in volledige beperkingen. Dat betekent dat ze alleen maar contact mogen hebben met hun advocaat en dat de politie ook niet meer informatie deelt over de zaak.

De ontploffing was bij een bedrijfspand in de Langestraat in Winschoten. Op camerabeelden was te zien dat een verdachte een tas voor het gebouw neerzette, die even later explodeerde. De explosie houdt mogelijk verband met een reeks geweldsmisdrijven in Winschoten, Oude Pekela en Groningen, waarvoor ook al verdachten zijn opgepakt.

15.45

Getuigenoproep na vernieling auto's

De politie zoekt getuigen en bruikbare camerabeelden die haar kunnen helpen bij een onderzoek naar vernielde auto's in Den Bosch en Rosmalen. In de nacht van 5 op 6 oktober werd vooral op de Rompert in Den Bosch veel schade aangericht aan wagens.

De man liet al fietsend een spoor van vernieling achter (privéfoto).
De man liet al fietsend een spoor van vernieling achter (privéfoto).

Bij deze autodealer sloeg de man ook binnen toe:

14.50

Ongeluk op de A58

Een ongeluk met in ieder geval één auto op de snelweg A58 bij Oirschot zorgt voor een file. Wanneer je van Breda richting Eindhoven rijdt, moet je rekening houden met zo'n twintig minuten vertraging. De linkerrijstrook is dicht. Het ongeluk gebeurde rond half drie.

14.30

Slachtoffer (15) schietpartij is vluchteling

De 15-jarige jongen die zaterdag in Oss werd beschoten, is een bewoner van de vluchtelingenopvang aan de Raadhuislaan in die stad. Dat bevestigt Angelo Schuurmans van hulporganisatie Thuis in Oss na vragen hierover van Dtv Nieuws.

In Oss ging al rond dat het zou gaan om een jongen uit de opvang. “Het slachtoffer woont inderdaad bij ons in de opvang", reageert Schuurmans nu. Het nieuws dat hij is beschoten, heeft veel bewoners volgens hem 'diep geraakt'.

13.07

Gaslek in Oss

Aan de Vilderdijk in Oss is een gaslek ontstaan bij werkzaamheden. Er wordt glasvezel aangelegd. De brandweer en Enexis zijn ermee bezig.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
12.10

Met geweld van fiets getrokken en beroofd

Een 25-jarige Tilburger is gisteravond laat het slachtoffer geworden van een gewelddadige beroving. Een en ander gebeurde toen hij vlak voor middernacht op de Enschotsestraat fietste. Het slachtoffer werd door twee belagers van zijn fiets getrokken. Ook kreeg hij enkele klappen waarna hij even buiten bewustzijn raakte.

Uiteindelijk gingen zijn belagers er met zijn telefoon en fiets vandoor. Het slachtoffer hield aan de beroving verwondingen aan zijn kaak en mogelijk een hersenschudding over. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

10.10

Man uit Ossendrecht overleden nadat hij te water raakte

Een man uit Ossendrecht is gisteravond in het Zeeuwse Rilland overleden nadat hij daar te water was geraakt. De politie laat vanochtend weten dat het gaat om een natuurlijke dood. Over hoe de man te water is geraakt, doet de politie daarom geen uitspraken.

De politie en ambulancediensten kwamen gisteravond rond kwart over acht nog naar de plek waar de man in het water belandde, maar hulp mocht niet meer baten. Uitgebreid onderzoek door rechercheurs en forensische specialisten werd vannacht rond twee uur afgerond.

09.10

Aanhouding voor mishandeling

In een restaurant aan de Kanaaldijk in Eindhoven is een man van 23 uit die stad gistermiddag mishandeld. De man werd in zijn buik geschopt. Even later hield de politie in de Kalverstraat in Eindhoven een verdachte aan. Dat gebeurde volgens een omstander na een achtervolging waarbij nogal wat agenten betrokken waren. Hij zag meerdere politiewagens en ook agenten die rennend de achtervolging op de verdachte inzetten. Ze hadden onder meer een politiehond bij zich. Uiteindelijk werd de man getaserd waarna hij kon worden aangehouden.

Het gaat volgens de politie om een man van 31 zonder vaste woon- of verblijfplaats. "Een persoon met onbegrepen gedrag", zo omschrijft een woordvoerder. Tijdens zijn vlucht richtte hij volgens haar meerdere vernielingen aan. Het slachtoffer is geen medewerker van de horecazaak. Het ging dan ook niet om een ruzie met een klant.

08.50

Kop-staartbotsing

Verschillende hulpdiensten werden vanochtend rond acht uur opgeroepen voor een kop-staartbotsing op de Graaf Engelbertlaan in Breda. Voor zover bekend raakte bij het ongeluk niemand gewond. Wel werd een van de betrokken bestuurders voor de zekerheid door medewerkers van de ambulance nagekeken. Het ongeluk gebeurde vlak voor de tunnelbak.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
08.40

Aanhouding voor fatale steekpartij

Voor de dodelijke steekpartij gisteravond in Sint Willebrord is een man van 40 uit Roosendaal gearresteerd. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt. De verdachte werd vannacht in Wernhout aangehouden. Bij de steekpartij kwam een man van 41 uit Sint Willebrord om het leven. Wat zich precies heeft afgespeeld wordt onderzocht.

LEES OOK: Man (41) overlijdt nadat hij op straat wordt neergestoken

03.51

Bakwagen kringloopwinkel uitgebrand

De bakwagen van een kringloopwinkel is afgelopen nacht uitgebrand aan de Nieuwendijk in Budel, op de parkeerplaats van die kringloopwinkel. Rond kwart voor twee werd de brand door voorbijgangers ontdekt. De brandweer was snel aanwezig en kon voorkomen dat het vuur zou overslaan naar de winkel. Die liep wel roetschade op. Volgens een 112-correspondent heeft de brand vervelende gevolgen voor de kringloopwinkel, omdat de vrachtwagen werd gebruikt voor het ophalen en bezorgen van spullen.

De politie doet onderzoek naar de brand bij de kringloopwinkel in Budel (foto: WdG/SQ Vision).
De politie doet onderzoek naar de brand bij de kringloopwinkel in Budel (foto: WdG/SQ Vision).
02.12

Auto crasht bij oprit A59 Oss

Een automobilist is afgelopen nacht gewond geraakt bij een ongeluk in de Cereslaan in Oss. De man raakte rond halfeen bij de oprit naar de A59 met zijn auto van de weg en kwam met een harde klap tegen een boom tot stilstand. Diverse hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder een traumahelikopter. Die laatste bleek echter niet nodig. Volgens de politie leek de automobilist onder invloed. Hij is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Er was geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken.

Vanwege het ongeluk bij de oprit naar de A59 werden diverse hulpverleners opgeroepen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Vanwege het ongeluk bij de oprit naar de A59 werden diverse hulpverleners opgeroepen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
01.57

Wiel breekt af van auto A2

Een achterwiel is afgelopen nacht afgebroken van een auto die reed op de A2 bij Boxtel. Dit gebeurde tijdens het rijden. De auto kwam schuin op twee rijbanen terecht. Een bergingsbedrijf heeft de auto meegenomen.

Wachten op privacy instellingen...
00.01

Lachgascilinders in Waalwijk

In de wijk Baardwijk in Waalwijk vond de politie gisteren vijftien cilinders lachgas. "Leuk feestje gehad afgelopen nacht?", vraagt de politie zich af op Facebook. "Denk gewoon na! Lachgas kan leiden tot zuurstoftekort in de hersenen. Daarbij kun je concentratiestoornissen of hoofdpijn krijgen, duizelig worden, je evenwicht verliezen, verward zijn, misselijk worden, last hebben van gevoelloosheid of tintelingen of flauwvallen. Leuk hè!"

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!