Video

BCC's dicht: personeel voelt zich niet veilig door agressieve koopjesjagers

17 oktober 2023 om 18:21 • Aangepast 27 oktober 2023 om 02:00
nl
BCC heeft dinsdag alle vestigingen gesloten in verband met de veiligheid van het personeel. De faillissementsuitverkoop van de elektronicaketen zorgde voor ongeduldige, boze en zelfs agressieve klanten, binnen en buiten de winkel. Ook de BCC in Breda sloot maandagmiddag eerder de deuren en was dinsdag maar eventjes open.

De BCC in Breda is gesloten, maar met grote regelmaat komen er mensen langs, kijken naar binnen en lopen weer door. De 23-jarige Daphne uit Breda komt net aanrijden. “Ik heb een nieuw appartement, daar kan ik wel wat goedkopere spullen voor gebruiken. Alles is zo duur tegenwoordig”, geeft ze als reden waarom ze komt koopjesjagen. “Ik denk niet dat het nog open gaat. Jammer.”

Beppie uit Breda wilde een afgeprijsde e-reader kopen, maar snapt dat de winkel dicht is. “Dat mensen zo doen, dat hoort gewoon niet. Maar wel jammer dat ik er niet meer terechtkan.” Dat vindt ook Bianca. Zij wilde iets van Apple ‘scoren’ met tien procent korting. “Dat is niet veel, maar toch mooi meegenomen.” Bianca vindt het ook jammer dat de BCC dichtgaat. “Het was onze vaste winkel voor elektronica met fijn personeel.”

"Vierhonderd euro korting, dat is de moeite."

Bij de dichte BCC wacht Jeanine op een wasmachine die geleverd zou worden. “Ik kreeg vierhonderd euro korting, dat is wel de moeite. Ik wilde eerst een goedkoper model kopen, maar nu heb ik er voor dezelfde prijs één met meer mogelijkheden.” Ze heeft ook nog een wasdroger besteld. “Ze zeiden zaterdag nog dat alles nog geleverd zou worden.” Gelukkig heeft Jeanine nog niet voor het witgoed betaald. “Alleen nog een beetje geduld”, hoopt ze.

Marcel was maandag en dinsdag bij de BCC in Breda aan het werk als project architect om het pand op te meten. Hij werkt zelf niet bij de BCC. “Ik heb er flarden van meegekregen en ook mijn collega’s hebben het nodige verteld”, zegt hij. “Binnen waren mensen ongeduldig, buiten stonden mensen die niet wilden wachten. De sfeer was onbeleefd tot bedreigend. Het ging veel verder dan een scheldwoordje.”

"We zitten in een ik-maatschappij."

Hij begrijpt niet dat mensen zo reageren. “Het personeel raakt binnenkort hun baan kwijt. Ze hebben veel meer werk dan normaal, zijn superaardig en helpen je toch. Blijkbaar doet dat er niet toe.” Volgens Marcel hebben de mensen veel te korte lontjes. “We zitten in een ik-maatschappij. Ik maak het in mijn werk ook mee. Maar als je respectvol geholpen wilt worden, moet je je zelf ook respectvol gedragen. Respect is een weg die twee kanten op gaat”, is zijn advies.

BCC ging eind vorige maand failliet. De curatoren begonnen een faillissementsuitverkoop om nog zoveel mogelijk geld te krijgen voor de voorraden die het bedrijf nog heeft. Vorige week zorgde dat al voor drukte, maar leidde dat nog niet tot problemen.

Volgens RTL Z werken de curatoren en het management van BCC momenteel aan een oplossing. Zo wordt er mogelijk bewakingspersoneel ingehuurd om de winkelmedewerkers te beschermen. Dan zouden de winkels weer open kunnen. Dat zou op zijn vroegst voor donderdag zijn gepland.

LEES OOK:

Dichte deuren en ijsberend personeel bij BCC: ‘Ben al aan het solliciteren’

BCC neemt Harense Smid, Micro-Elektro en It's Electronics uit Oss over, 50 tot 150 banen verloren

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!