Liveblog

112-nieuws: auto ramt leegstaande boerderij • ondergrondse hennepkwekerij

19 oktober 2023 om 18:38 • Aangepast 1 november 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog hebben we je deze donderdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

23.00 - Liveblog is gesloten

20.00 - Meisje van 12 urenlang vermist

Een meisje van 12 is vandaag urenlang vermist geweest in Helmond. Ze was voor het laatst gezien in de Spitsmuisstraat, zo meldde Burgernet rond acht uur vanavond. Maar nog geen twee minuten later werd bekend dat het meisje alweer terecht was.

Liveblog

19.30

Weginspecteur je beste vriend

'Weginspecteur Robert' werkt voor Rijkswaterstaat. Geregeld maakt hij op X melding van wat hij zoal meemaakt. Vanavond liet hij zien dat medewerkers van Rijkswaterstaat je beste vriend kunnen zijn. Robert hielp een handje nadat een vrachtwagenchauffeur een lekke band kreeg. Robert dirigeerde de combinatie naar de berm van de snelweg A58 bij Tilburg en daar werd vervolgens de band verwisseld.

Wachten op privacy instellingen...
19.20

'Twee boeven minder op straat'

Je staat er als burger niet bij stil, maar er komt heel wat bij kijken voordat de politie iemand aanhoudt. Een medewerkster van het team Weerijs (een wijk in Etten-Leur) beschrijft op Facebook hoe collega's van haar verdachten van pinpasfraude opsporen. En wat haar rol hierin is geweest.

"Een aantal weken geleden kregen wij via ons systeem een seintje dat er een auto op de snelweg reed die gezocht werd voor pinpausfraude. Vanuit de meldkamer hebben we meteen twee politie-eenheden gevraagd een post te pakken langs deze snelweg om uit te kijken naar dit voertuig. Tijdens deze dienst ben ik aan het werk als regiecentralist. Dat houdt in dat ik de politie agenten op straat aan stuur naar aanleiding van de melding die het systeem of de intake centralist aanmaakt (na het opnemen van de 112-telefoon).

10 minuten nadat ons systeem aangeeft dat het voertuig op de snelweg rijdt, krijg ik een melding op mijn scherm van de intake centralist waarin een melder aangeeft dat een zogenaamde bankmedewerker heeft gebeld en over een half uur zijn bankpas op komt halen. Als ik mijn navigatiekaart iets uitzoom, zie ik dat deze melding precies op de route ligt waar eerder de verdachte auto was gezien. De kans is dus aanwezig dat het gespotte voertuig op weg is om een nieuwe bankpas op te halen.

Omdat we een sterk vermoeden hebben dat deze twee meldingen met elkaar te maken hebben, hebben we meteen drie extra eenheden gekoppeld aan deze melding. Een aantal collega's checken de snelweg en een aantal collega's gaan onopvallend surveilleren in het gebied. Daarnaast zetten we de hoofdwegen 'dicht' zodat we het voertuig hoe dan ook kunnen pakken.

We moeten even geduld hebben, maar op een gegeven moment roept een van de politieagenten op straat dat de auto het dorp binnen rijdt. De overige collega’s staan klaar om in actie te komen. Twee personen lopen het tuinpad op en bellen aan bij de melder. De deur wordt geopend en dan worden beide verdachten in de boeien geslagen. De overige eenheden snellen zich de straat in om ondersteuning te bieden. In de auto van de verdachte worden vervolgens meerdere telefoons en diverse pinpassen aangetroffen. Door de goede samenwerking tussen de meldkamer en de agenten op straat, hebben we twee aanhoudingen kunnen verrichten. Dat zijn weer twee boeven minder op straat!

Let op: de bank komt nooit een pinpas ophalen en zal nooit vragen een pincode door te geven. Als dit wel wordt gevraagd, hang dan meteen op en bel zo snel mogelijk met de politie op 0900-8844. Staat er iemand aan de deur om je pas op te halen, dan is er sprake van een heterdaadsituatie. Bel dan altijd met 112."

17.30

Auto ramt leegstaande boerderij

Een vrouw is vanmiddag met haar wagen in Bergeijk tegen een leegstaande boerderij gebotst. Het pand werd juist verbouwd en er zal nu dus extra werk nodig zijn. Het ongeluk gebeurde rond half zes op het Eykereind.

Volgens de brandweer had de automobiliste een black-out. Daarna kwam ze plotseling op de verkeerde weghelft terecht, zo verklaarden mensen die achter haar reden. Vervolgens reed ze door de tuin van het huis tegen het pand. De vrouw kon zelfstandig de auto verlaten en is in een ambulance nagekeken. Het ongeluk gebeurde vlakbij de brandweerkazerne. De weg werd na het ongeluk afgesloten en het autowrak moest worden afgevoerd.

De vrouw kon zelf haar auto verlaten (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De vrouw kon zelf haar auto verlaten (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Een deel van de inventaris van de boerderij lag buiten toen het ongeluk gebeurde (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Een deel van de inventaris van de boerderij lag buiten toen het ongeluk gebeurde (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
De brandweer was er snel bij (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De brandweer was er snel bij (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
16.30

Ondergrondse hennepkwekerij

In Boekel zijn ruim zeshonderd planten gevonden in een ondergrondse hennepkwekerij. De kwekerij werd ontdekt bij een schuur die los staat van een huis aan het Rietven. Er is een man van 37 aangehouden. Politie en netwerkbeheerder Enexis zijn er de hele dag mee bezig geweest. Het spul is met twee vrachtwagens afgevoerd.

15.30

Verkeerde brandstof

Een automobilist is vanmiddag op de snelweg A50 bij Son en Breugel in de problemen gekomen. Volgens een weginspecteur van Rijkswaterstaat was er een verkeerde brandstof getankt. Samen met Rijkswaterstaat en een bergingsbedrijf is ervoor gezorgd dat de auto naar een plek werd vervoerd waar de juiste hulp kon worden geboden.

Wachten op privacy instellingen...
14.25

Vrouw blijft vast in moordzaak Sint Willebrord

De enige verdachte in de moordzaak van Sint Willebrord blijft in de cel. De vrouw van 38 jaar is vanochtend voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda. Die heeft besloten dat er voldoende redenen zijn om haar langer in voorarrest te houden. Ze wordt verdacht van moord of doodslag. Meer details hebben OM en rechtbank niet gegeven. Ook haar advocaat wil niet verder op de zaak ingaan.

Zondagavond werd een man doodgestoken in het dorp. De politie pakte een man op en daarna een vrouw. De man werd gisteren vrijgelaten en is geen verdachte meer in de zaak.

LEES OOK: Verdachte (40) steekpartij vrijgelaten, vrouw (38) wordt voorgeleid

14.04

Politie schiet op gewapende tbs'er bij aanhouding

Een gewapende tbs'er is vanmiddag bij Hulten gewond geraakt door politieschoten tijdens een achtervolging. De 27-jarige man keerde eerder vandaag niet terug bij de GGZ-instelling op Landgoed Vrederust in Halsteren. De politie zette een politiehelikopter in en hield de man na een lange achtervolging aan. Bij de aanhouding zijn meerdere schoten gelost. de verdachte is hierbij gewond geraakt.

13.28

Man gezocht voor helpdeskfraude

Een man van 83 uit Helmond is op 13 september het slachtoffer geworden van helpdeskfraude. Een jongeman komt die dag de bankpas ophalen bij de man. De oplichter deed zich voor als bankmedewerker. Even eerder was het slachtoffer gebeld door iemand die zich voordeed als een bankmedewerker.

Eén geluk: het slachtoffer vertrouwde het toch niet helemaal en belde nadat zijn pas was opgehaald met zijn zoon. Die heeft de rekening van zijn vader op tijd kunnen blokkeren. De oplichters hebben dus geen geld kunnen pinnen.

De politie heeft vandaag een herkenbare foto naar buiten gebracht van degene die de pas van de man kwam ophalen. De politie hoopt via hem ook de beller te achterhalen en de criminele organisatie achter de fraude.

Foto: politie.nl.
Foto: politie.nl.
13.10

De A58 bij Best is weer vrij

12.15

Ongeluk op A58 bij Best

Op de A58 van Tilburg naar Eindhoven is bij Best een ongeluk gebeurd. De linkerrijstrook is er dicht. Dit zorgt voor een vertraging van zo'n drie kwartier. Het is aansluiten in de file vanaf Moergestel, zo laat Rijkswaterstaat weten.

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
11.15

Vernielingen door mogelijk explosief

De politie is een onderzoek gestart na vernielingen die zijn aangericht bij een bruidsmodewinkel aan het Julianapark in Tilburg. De politie heeft het over een mogelijk explosief dat de schade heeft veroorzaakt. Op foto's is te zien dat de voordeur van de winkel ontwricht is. Ook zijn brandplekken te zien.

Een en ander is mogelijk vannacht al gebeurd. Iemand in de buurt zou volgens een politiewoordvoerder een knal hebben gehoord. De melding van de vernieling werd vanochtend door omwonende Hans bij de politie gedaan. Hij hoorde een enorme knal, vertelt hij aan Omroep Brabant.

LEES OOK: Hans hoorde enorme explosie bij bruidswinkel: 'Alsof ik omhoogging'

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
10.40

Inbreker gepakt dankzij camerabeelden

Een inbreker is woensdag aangehouden kort nadat hij toesloeg in een huis aan de Maarten Trompstraat in Bergen op Zoom. Hij stond op camerabeelden.

Buurtbewoners zagen woensdagmiddag in het huis twee mannen die er niet thuishoorden. Ze belden de bewoonster. Toen ze thuiskwam, ontdekte ze dat er inderdaad was ingebroken. Een tas was gestolen. Er bleken beelden te zijn van de inbrekers. Nog toen de agenten bezig waren met het opnemen van de aangifte kwam een man de straat inlopen. Hij leek precies op een van de inbrekers. De verdachte, een man van 32 uit Halsteren, werd aangehouden en naar het bureau gebracht.

10.30

Ongeluk op de A58

Op de A58 bij Oirschot is een ongeluk gebeurd. Wil je vanuit Tilburg naar Eindhoven dan moet je rekening houden met zo'n twintig minuten vertraging. Het staat vast tussen Moergestel en Oirschot. Het ongeluk gebeurde om tien voor half elf. Onduidelijk is wat er precies is gebeurd en of er iemand gewond is geraakt.

09.40

Pinner met gestolen pas nu nog onherkenbaar in beeld

Een vrouw van 82 is op 24 juli in winkelcentrum Woensel in Eindhoven het slachtoffer geworden van een babbeltruc waarbij haar portemonnee met daarin onder meer haar bankpas werd gestolen. Met de pas werd even later in het winkelcentrum gepind. Het gaat volgens de politie om veel geld. Ook zat in de portemonnee van het slachtoffer een foto van de overleden man van het slachtoffer. Uiteraard een waardevol bezit voor haar.

De politie heeft vandaag een foto naar buiten gebracht van degene die met de pas van het slachtoffer heeft gepind. De verdachte is nu nog onherkenbaar gemaakt omdat ze volgens de politie nog minderjarig is. Wanneer de verdachte zich niet binnen twee weken meldt, zal ze herkenbaar in beeld worden gebracht, zo waarschuwt de politie.

Deze jonge vrouw pinde met een gestolen pas (beeld: Instagram Bureau Brabant).
Deze jonge vrouw pinde met een gestolen pas (beeld: Instagram Bureau Brabant).
09.10

Vrouw overleden na botsing tegen boom

Bij het ongeluk gisteravond in Steenbergen waarbij een auto tegen een boom botste is de bestuurder van de auto om het leven gekomen. Dat meldt de politie vanochtend. Het slachtoffer is een vrouw van 78 uit Steenbergen.

Het ongeluk gebeurde rond tien uur gisteravond op de Halsterseweg. De vrouw overleed op de plek van het ongeluk. Hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer zat alleen in de auto. De politie houdt er rekening mee dat de vrouw door het slechte weer van de weg is geraakt waarna ze met haar auto tegen de boom belandde. De weg was na het ongeluk uren dicht voor onderzoek.

08.30

De A2 bij Empel is weer vrij: de vertraging neemt af

08.00

Enorme vertraging na ongeluk op de A2

Een ongeluk op de A2 bij Empel zorgt voor een enorme vertraging wanneer je richting Eindhoven wilt. Bij het ongeluk zijn in elk geval een bestelauto en een touringcar betrokken. Je moet vanaf Waardenburg in de richting Den Bosch rekening houden met een uur vertraging. Eén rijstrook is er afgesloten.

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
07.55

Vuurwerk in beslag genomen

Het team van de politie Markdal heeft bij een controle in het buitengebied van Baarle-Nassau dertig kilo vuurwerk in beslag genomen. De verdachte heeft een bekeuring gekregen en is zijn vuurwerk kwijt. Het team werkt in het gebied Breda, Alphen-Chaam en Baarle-Nassau.

Foto: Instagram Politie Markdal.
Foto: Instagram Politie Markdal.
05.45

14-jarige jongen vermist

Een 14-jarige jongen wordt sinds 10 oktober 2023 vermist uit Deurne, dat meldt de politie. De jongen is het laatst gezien aan de Meester de Jonghlaan. Mogelijk is hij te voet vertrokken in de richting van Eindhoven. "Elke tip die we binnen krijgen, trekken we uiteraard na om uit te vinden waar hij is", zo laat de politie weten.

03.00

Automobilist gepakt zonder rijbewijs

Een bestuurder is vannacht opgepakt nadat bleek dat hij geen rijbewijs had. Wijkagenten van Geertruidenberg hielden de man aan in Hooge Zwaluwe. De bestuurder gaf een valse naam op maar een van de wijkagenten herkende de man en wist zijn echte naam. De man krijgt een boete voor het opgeven van een valse naam en rijden zonder rijbewijs.

00.41

Automobilist raakt van de weg en botst op boom

Een automobilist is afgelopen nacht door nog onbekende oorzaak met de auto van de weg geraakt en tegen een boom gereden aan de Halsterseweg in Steenbergen. Het ongeluk gebeurde rond tien uur. De brandweer en een traumateam rukten uit om hulp te bieden.

De weg is uren afgesloten geweest voor onderzoek. Over de toestand van het slachtoffer is niets bekendgemaakt.

Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
16.25

Duizenden xtc-pillen gevonden in bedrijf in Eindhoven

In een bedrijf aan de Verdunlaan in Eindhoven heeft de politie dinsdagmiddag duizenden xtc-pillen gevonden. Daarnaast zijn ook honderden liters grondstoffen en chemicaliën voor het maken xtc aangetroffen. Een 51-jarige man uit Eindhoven is aangehouden. De man zit nog vast voor verder onderzoek. Agenten doorzochten gisteren verschillende bedrijven. Dat gebeurde onder meer met drugshonden.

14.50

Gewonden bij steekpartij in azc

Bij een steekpartij in het azc in Budel zijn vanmiddag twee mannen (28 en 34 jaar) gewond geraakt. De 28-jarige bewoner liep in de woorden van de politie 'een niet-levensbedreigende snijwond' op. Vermoedelijk is een ruzie tussen twee bewoners uitgemond in een steekpartij. De bewoners zijn aangehouden. De verdachten wonen op het AZC.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!