Video

Stille tocht toch niet zo stil met leuzen tegen Israël: 'Free Palestine'

29 oktober 2023 om 21:18 • Aangepast 10 november 2023 om 02:01
nl
Een stille tocht in Eindhoven, die was bedoeld ter nagedachtenis van alle slachtoffers in het conflict tussen Israël en Palestina, is uitgelopen op een tocht die vooral tegen Israël was gericht. Hoewel de organisatoren van Our Children Our Voice benadrukten dat het een stille tocht moest zijn, werden er toch leuzen geroepen zoals ‘Free Palestine’ en 'Israël terrorists'.
Profielfoto van Arnold TankusProfielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

Bij de tocht waren zondagavond ongeveer vijfhonderd mensen aanwezig. De organisatie probeerde de menigte nog stil te krijgen, maar dat lukte niet. Veel mensen bleven leuzen roepen.

De stille tocht begon bij het 18 septemberplein, waarna de deelnemers via een omweg naar het Stadhuisplein trokken. Daar werden er toespraken gehouden en werden de namen van slachtoffers voorgelezen.

"Het is een tocht voor alle slachtoffers, voor Palestijnse en Israëlische."

Mensen die meeliepen waren opgeroepen een waxine- of ledlichtje mee te nemen en veel deelnemers gaven daar gehoor aan. Ook kwamen ze in donkere kleding, zoals dat door de organisatie werd gevraagd. "Het is een tocht voor alle slachtoffers, voor Palestijnse en Israëlische", zegt de half-Palestijnse Tanya Sanderink uit Hilvarenbeek die optocht mede heeft georganiseerd. Dat het geen stille tocht is geworden, vindt ze wel te begrijpen. "Gezien alle emoties die er spelen, snap ik dat wel."

De tocht verliep verder vreedzaam en zonder incidenten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!