Video

Joffrey's oliebollenkraam ging in vlammen op, maar nu staat hij er alweer

17 november 2023 om 21:00 • Aangepast 1 december 2023 om 02:05
nl
Een week geleden werd de oliebollenkraam van Joffrey Bierens in brand gestoken. Nu staat hij alweer met een nieuwe kraam op het Wagnerplein in Tilburg. “Vorige week zaten we nog compleet in zak en as, maar ja: daar kunnen we de rekeningen niet van betalen.”

Zijn oliebollenkraam brandde vorige week in de nacht van woensdag op donderdag helemaal af. De politie bevestigde het vermoeden van brandstichting.

Joffrey had toch al een zwaar jaar achter de rug. Een jaar geleden werd zijn vader, de 63-jarige Ad Bierens, doodgestoken in Best. Zijn vader had diverse oliebollen- en gebakkramen onder zijn hoede en stond goed bekend in de nationale kermiswereld. De kraam die vorige week uitbrandde, was de laatste die Joffrey samen met zijn vader kocht.

Een week na de brand staat Joffrey er weer. Het was een hele klus om een nieuwe kraam en inventaris te regelen. “Ik ken gelukkig heel veel mensen en het is een klein wonder dat we hier weer staan. We hebben nu weer inkomen en ik kan mijn klanten weer allerlei lekkernijen voorschotelen."

Joffrey staat er zelf niet van te kijken dat hij weer op het plein staat. “Dat moest wel. Ik voel me ook een stuk beter dan vorige week. We konden wel bij de pakken neer blijven zitten, maar daar kunnen we de rekeningen niet van betalen.”

"Het is onze broodwinning, maar we zijn er ook voor de mensen."

Hartverwarmende reacties heeft hij gehad na de brandstichting vorige week. “Telefoontjes, appjes, je kunt het zo gek niet bedenken.” Ook vrijdag is er veel toeloop en is het drukker dan normaal. Een van zijn klanten kwam een knutselwerk van de oude oliebollenkraam brengen. “Dat doet ons echt heel veel. Het is onze broodwinning, maar we zijn er ook voor de mensen.”

Toch mist Joffrey nog zijn oude kraam. “Daar had alles zijn vaste plek en niet alle kramen zijn hetzelfde.” In de oude kraam stond een gedenkteken aan zijn vader, maar na de brand lag het in duizend stukken op de grond. “De vrouw die de tegel heeft gemaakt, ligt nu in het ziekenhuis. Toch heeft ze me verzekerd dat ze een nieuwe voor ons zal maken.”

Maandag moet de verdachte van het doden van Ad Bierens voor de rechter komen. De verdachte komt uit Best en zijn zoon zit al een celstraf uit, omdat hij Joffrey's stiefbroer heeft neergestoken.

Joffrey ziet enorm op tegen de rechtszaak: “Ik laat alles maar op me afkomen. Ik denk dat het heel beladen zal worden voor de hele familie. Het wordt heel zwaar. We krijgen allerlei dingen te zien en te horen. Heel emotioneel.”

"Erger dan wat er met mijn vader is gebeurd, bestaat gewoon niet."

Dat de oliebollenkraam vorige week afbrandde maakt de rechtszaak niet extra zwaar, zegt Joffrey. “Erger dan wat er met mijn vader is gebeurd, bestaat gewoon niet. De kraam is in brand gestoken, maar vervangbaar. Alles is vervangbaar, behalve het leven. Als ik het beetje geld wat ik heb, kon gebruiken om mijn vader nog een weekje hier te hebben, zou ik dat doen.”

Angst voor een nieuwe brand heeft hij nog wel. “Iedere dag rij ik hier het plein op en dan is het een verrassing of ie er nog is. Elke keer dat ik de lampjes zie, denk ik, gelukkig hij staat er nog.”

DIT IS OOK HET LEZEN WAARD:

Joffrey's oliebollenkraam in brand gestoken na een jaar vol bedreigingen

Na moord en brand starten vrienden een inzamelingsactie voor Joffrey

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!