Liveblog

112-nieuws: botsing met meerdere gewonden • A67 weer open na ongeval

1 december 2023 om 15:18 • Aangepast 15 december 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

16.51

File na ongeval op de A67

Op de A67 is tussen knooppunt Leenderheide en afrit Someren zojuist een ongeluk gebeurd. De linkerrijstrook is dicht in de richting van Venlo. Dat leidt op dit moment tot 11 kilometer file richting Limburg. De vertraging bedraagt zeker drie kwartier. Wat er precies is gebeurd en of er gewonden zijn gevallen is nog onduidelijk.

Update: de file is opgelost en de weg weer open.

16.14

Drugshandel op school in Bladel

Op het Pius X-College in Bladel zijn twee verdachten opgepakt omdat er op de school zou worden gehandeld in drugs. De politie kreeg daar een aantal weken geleden signalen over. Het onderzoek loopt nog. De politie stelt dat er mogelijk nog meer mensen worden aangehouden.

De politie zette vandaag een speurhond in op de school, dat zag er zo uit

15.48

Meerdere gewonden bij botsing

Op de Gastelseweg in Kruisland zijn een bestelbus en een kleine vrachtwagen op elkaar gebotst. De bestuurder van de bestelbus zat bekneld en is zwaargewond. Er is een traumahelikopter geland in de buurt van het ongeval. Twee inzittenden van de kleine vrachtwagen zijn gewond en moeten naar het ziekenhuis. De weg is afgesloten.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.08

Ongeval A16

Op de A16 richting Rotterdam staat een flinke vertraging door een ongeluk tussen Zevenbergen en Terheijden. Een auto is met zijn neus recht in de middenberm terecht gekomen.

Er zijn twee rijstroken afgesloten en een berger is onderweg. De weg moet, vanwege de schade, worden schoongeveegd. Weggebruikers kunnen rekening houden met 50 minuten vertraging. Rond half vier zijn ze klaar met opruimen.

Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat
13.05

Man overleden na val

Een 50-jarige man is gisteravond overleden nadat hij hard is gevallen met zijn snorfiets. Dat gebeurde aan het Hoekeinde in Sleeuwijk. Zelf kwam de man uit Rijswijk.

Bij het ongeluk waren volgens de politie geen anderen betrokken en de man was zwaargewond. Hij is op de plek van het ongeval aan zijn verwondingen overleden, ondanks de inzet van meerdere hulpdiensten.

LEES OOK: Man (50) overleden na val met snorfiets

10.57

Kapotte vrachtwagen A27

Een kapotte vrachtwagen kwam tijdens de spits stil te staan op de A27 bij Geertruidenberg. Inmiddels zijn er bergers aan het werk, om het voertuig er weg te halen. Tussen Breda en Gorinchem is daardoor één rijstrook dicht. Weggebruikers kunnen rekenen op 20 minuten vertraging.

10.50

Auto tegen boom

Een man is vanochtend met zijn auto hard tegen een boom aan gereden op de Venbergseweg in Valkenswaard. Hij is flink geschrokken, maar kon zelf uit de auto stappen. Ook had hij zijn hond bij zich, waar de politie zich over heeft ontfermd. Omdat de bestuurder op leeftijd was, is hij voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is verder niet bekend.

Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision
10.44

Ontmanteling drugslab Hulten

De recherche en de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is vanmorgen begonnen met het ontmantelen van het drugslab aan de Broekdijk in Hulten. Gisterochtend werd het drugslab aangetroffen en werden er vier verdachten aangehouden. Het gaat om een 33-jarige man uit Den Haag, een 63-jarige man uit Bavel, een 40-jarige man uit Vroomshoop en een 30-jarige man uit Dordrecht.

De recherche is het lab op het spoor gekomen door een tip. Vermoedelijk werden er synthetische drugs gemaakt. De burgemeester van Gilze-Rijen had het zelfs over een drugsfabriek. Er is een uitgebreid onderzoek gestart en het ontmantelen van het lab duurt nog tot morgen.

LEES OOK: Geblinddoekt en ingepakt: vier verdachten opgepakt bij werkend drugslab

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
09.43

Geen treinen Nijmegen-Oss

Door een wisselstoring is er veel hinder op het spoor tussen Nijmegen en Oss. Tussen één en half drie rijden er daardoor geen treinen. Vanaf half drie is de dienstregeling weer als normaal.

09.37

N269 dicht

Tussen Tilburg en Reusel is de N269 dicht, specifiek tussen Esbeek en Lage Mierde. Daar is een ongeluk gebeurd.

08.42

Ongeval N2

Bij Eindhoven Airport heeft op de N2 een ongeluk plaatsgevonden met meerdere voertuigen. De schade is dermate dat er net een berger ter plaatse is gekomen. Het verkeer gaat hierdoor tijdelijk over één rijstrook, waardoor er een halfuur vertraging op de weg is.

08.40

File Kerkdriel opgelost

De afrit bij Kerkdriel is weer vrijgegeven. De file op de A2, tussen Utrecht en Den Bosch, lost daardoor langzaam weer op. De vertraging duurt nu nog ongeveer 20 minuten.

08.26

Rijstrook dicht op A58

Op de A58 richting Bergen op Zoom, voor Rilland, is de rechterrijkstrook dicht door een ongeluk. De vertraging is 20 minuten. Ze verwachten dat de rijstrook rond negen uur weer wordt vrijgegeven.

Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat
08.11

Brand in Waalwijk

Door een brand in een kantoorpand in Waalwijk stonden vanmorgen meerdere werknemers op straat. Het pand ligt aan de Sluisweg en er zit een bedrijf in dat chemische materialen maakt voor verf. De brandweer rukte groots uit, omdat er veel gevaarlijke stoffen in het gebouw worden opgeslagen.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de brand niet is overgeslagen naar de opslag met chemische stoffen.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
08.02

Schade Boxtel hersteld

De schade aan de overweg in Boxtel is weer hersteld. "De schade aan de dwarsliggers bleek na uitbreide inspectie kleiner dan verwacht", zegt ProRail. "Daardoor kan het treinverkeer sneller dan verwacht weer opstarten."

LEES OOK: Treinverkeer Boxtel hervat, schade aan spoor blijkt toch mee te vallen

06.57

Ongeluk met vrachtwagen op A2

Op de A2 van Utrecht richting Den Bosch is bij de afrit Kerkdriel een ongeluk met een vrachtwagen gebeurd. De rechterrijstrook is daarom dicht, het verkeer loopt twintig minuten vertraging op. Dat meldt de ANWB.

03.45

Auto vliegt in brand

Een auto is vannacht rond kwart voor vier in brand gevlogen aan de Anna Bijnslaan in Roosendaal. Op het moment dat de brandweer arriveerde, bleek de auto al niet meer te redden. De brandweer heeft de auto geblust en had ook nog lange tijd nodig om na te blussen.

De oorzaak van de brand is niet bekend maar brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie doet onderzoek. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
03.21

Drie auto's beschadigd na autobrand

Een auto op een parkeerplaats aan de Welpenstraat in Helmond is vannacht in brand gevlogen. Buurtbewoners hoorden een knal en toen ze naar buiten keken, stond de auto in brand.

De brandweer heeft de brand geblust maar er bleef niet veel over van de wagen. Ook twee auto's die ernaast stonden geparkeerd, liepen flinke schade op.

De oorzaak van de brand is onbekend, de politie doet onderzoek. Er raakte niemand gewond.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
22.10

Auto gaat in vlammen op

Aan de Zomerdijk in Waalwijk stond gisteravond een auto in brand, die vermoedelijk is aangestoken. Op het moment dat de brandweer arriveerde, stond de auto al volledig in brand. De auto stond al wekenlang geparkeerd en de gemeente was met de eigenaar in gesprek om deze weer te verwijderen. Deze was van iemand van buiten de gemeente Waalwijk, vertelt de politie. "De laatste dagen werd de auto meer een wrak, met als eindresultaat dat deze vermoedelijk in brand werd gestoken."

Het wrak zal vandaag worden weggetakeld.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
23.00

Geen treinen tussen Boxtel - Tilburg

Vanwege een botsing tussen een trein en een paardentrailer op een spoorwegovergang bij Boxtel rijden er vrijdag tot zeker acht uur 's ochtends geen treinen op het traject Boxtel-Tilburg. Spoorwegbeheerder ProRail zegt dat de schade aan het spoor zo groot is dat er ook daarna nog dagen hinder zal zijn. Het is onduidelijk wanneer de treinen weer volgens de normale dienstregeling op het traject kunnen rijden.

Het lijkt erop dat er nog wel dagen hinder kan zijn voor reizigers.

Laura redde een van de paarden, het dier wist op tijd van het spoor te komen na het ongeval

21.52

Gestolen scooter gevonden na melding persoon te water

Bij het water aan de Pootlaan in Roosendaal is een gestolen scooter gevonden. Daar ging een verdachte melding aan vooraf. De brandweer ging namelijk naar die plek toe omdat er iemand in het water zou zijn gevallen.

Er werd samen met de politie grondig gezocht maar er werd niemand gevonden. Wel vonden de hulpdiensten een scooter. Die bleek na onderzoek als gestolen geregistreerd te staan.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!