Liveblog

112-nieuws: auto over de kop op A58 • tot elf uur code geel

3 december 2023 om 18:55 • Aangepast 15 december 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

18.53

Auto vliegt over de kop

Op de A58 bij Gilze is vanavond een auto over de kop gevlogen. Het is niet duidelijk hoe dat kon gebeuren. De bestuurster is door de brandweer uit de auto gehaald. Ze raakte gewond en is in de ambulance behandeld.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
17.47

Explosie bij huis in Kaatsheuvel

Bij een huis in Kaatsheuvel is vanmiddag een explosie geweest. De politie weet nog niet precies waarmee de explosie is veroorzaakt. De voordeur en gang raakten flink vernield. Op het moment van de explosie was iemand binnen. Niemand is gewond geraakt.

17.24

Auto belandt op zijkant

Een bestuurder is op de Bavelseweg in Gilze de macht over het stuur verloren en van de weg geraakt. De. auto botste daarna tegen een paal en belandde op de zijkant. De bestuurder raakte gewond en is in de ambulance behandeld.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
16.33

Drie mannen aangehouden na inval

Drie mannen zijn vrijdagavond aangehouden nadat de politie een inval deed in een huis aan de Smijersstraat in Tilburg. In het huis lagen drugs en spullen en grondstoffen om synthetische drugs mee te maken. Een van de verdachten is de bewoner, een 41-jarige Tilburger. De andere twee (23 en 25) werden in de portiek van het huis aangehouden.

14.25

Man aangehouden na vondst lachgasflessen en pillen

De politie heeft vannacht in Eindhoven een verdachte aangehouden nadat bij hem in de auto onder meer zestien lachgasflessen en zeventig xtc-pillen werden gevonden. Agenten zagen de auto met daarbij meerdere mensen ergens in het stadsdeel Tongelre staan. De achterklep van de auto stond omhoog, maar toen de omstanders de politie in de gaten kregen, liepen ze weg. Sommigen met een lachgasfles in de hand. De bestuurder van de auto stapte ook meteen in en reed weg.

De politie besloot achter de auto aan te gaan. "De goede keuze", zo schrijft ze op social media. In de auto vonden agenten even later de lachgasflessen, de xtc-pillen, buisjes met vermoedelijk GHB en speed en ook een grote doos met nicotinepods. Dat zijn nicotinezakjes, ook wel snus genoemd.

De aangehouden verdachte had twee telefoons en een groot bedrag aan cash geld op zak.

Een deel van de vondst (foto: Instagram Politie Eindhoven).
Een deel van de vondst (foto: Instagram Politie Eindhoven).
14.00

Mannen uit Oosterhout en Rijen gewond bij ongeluk

Mannen van 22 en 51 jaar uit respectievelijk Oosterhout en Rijen zijn gisterochtend gewond geraakt bij een ernstig ongeluk op de N36 bij Vriezenveen in Overijssel. Volgens RTV Oost kwamen bij het ongeluk op de provinciale weg drie auto's met elkaar in botsing. Een van de auto's vloog na de botsing in brand. Hulpdiensten konden de twee inzittenden van deze auto, een vrouw (55) en een jongen (13) uit Enschede, op tijd uit hun auto bevrijden.

De mannen uit Oosterhout en Rijen zaten in een van de andere twee auto's. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet duidelijk.

12.30

Vanaf 14.00 uur weer code geel

Nadat het KNMI eerder vanochtend al code geel had afgekondigd voor gladheid als gevolg van bevriezing van natte weggedeelten, geldt vanaf twee uur vanmiddag opnieuw code geel in onze provincie. Nu vanwege gladheid door mogelijke sneeuwval. De waarschuwing geldt in Brabant tot tien uur vanavond.

Een gebied met sneeuw trekt vanaf het begin van de middag van zuidwest naar noordoost over het hele land. De sneeuw verlaat het noordoosten aan het begin van de nacht naar morgen, zo is de verwachting.

Sneeuw en gladheid verwacht: dit is wat je moet doen als je de weg op gaat

11.55

Noodreparatie nodig op A58

Wachten op privacy instellingen...
10.45

Pizzabusje rijdt bewust auto's aan op snelweg in België

Met een gestolen bestelwagen van een pizzeria in Etten-Leur is gisteravond een ravage aangericht op de snelweg E19 in de richting van Antwerpen. De bestuurder van de bestelwagen veroorzaakte verschillende aanrijdingen. De wagen sloeg uiteindelijk over de kop. De Belgische politie laat weten dat de chauffeur is aangehouden en naar een ziekenhuis is gebracht.

Auto van pizzabezorger uit Etten Leur crasht in België (Foto: Boelens Fotomedia)
Auto van pizzabezorger uit Etten Leur crasht in België (Foto: Boelens Fotomedia)
10.40

Strooiwagens zijn op pad

Wachten op privacy instellingen...
09.00

Verdachte van brandstichting is bewoner van 37 jaar

De verdachte die de politie gisteravond aanhield voor brandstichting in een appartement aan de Nieuwe Inslag in Breda is de 37-jarige bewoner van het appartement. Dat maakte de politie vanochtend bekend. De verdachte zit vast in een speciale cel zodat hij, voor zijn eigen veiligheid, geobserveerd kan worden.

Bewoners van een appartementencomplex in Breda moesten een tijdje naar buiten (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Bewoners van een appartementencomplex in Breda moesten een tijdje naar buiten (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
08.20

Dronken en geen geldig rijbewijs

Op de Bosschebaan in Sint-Michielsgestel is een auto van de weg geraakt. De wagen reed daarna een aantal verkeersborden uit de grond en kwam tegen een bushalte tot stilstand. De bestuurder was er gloeiend bij: hij bleek bijna vier keer teveel te hebben gedronken en reed al vier jaar zonder geldig rijbewijs. Het is niet bekend waar de man vandaan komt en hoe oud hij is.

De zwaar beschadigde auto (foto: wijkagent Meierij).
De zwaar beschadigde auto (foto: wijkagent Meierij).
Het bewijs dat de man teveel had gedronken (foto: wijkagent Meierij).
Het bewijs dat de man teveel had gedronken (foto: wijkagent Meierij).
08.00

Jongeren lopen tegen de lamp

De politie van het team Best-Oirschot heeft vannacht twee inzittenden van een auto aangehouden. Ze zaten met nog een derde jongere in de wagen. De politie rook een wietlucht, waarna ze een onderzoek begon. De bestuurder bleek cannabis te hebben gebruikt, zo wees een speekseltest uit. Een andere inzittende had geld, hash en 3-MMC (een amfetamine-achtige stof, die steeds meer wordt gebruikt) bij zich. De politie sluit niet uit dat ze voor meer bezit van en handel in soft- en harddrugs en witwassen kunnen worden vervolgd.

Het geld en drugs die bij een controle door de politie Best-Oirschot in beslag werden genomen (foto: politie).
Het geld en drugs die bij een controle door de politie Best-Oirschot in beslag werden genomen (foto: politie).
05.30

Code geel door plaatselijke gladheid

Het KNMI heeft code geel afgekondigd, omdat het tot het eind van deze ochtend plaatselijk glad kan zijn door bevriezing van natte weggedeelten. De waarschuwing geldt voor het hele land, behalve voor Limburg.

Verder kan het in de middag en avond in het hele land opnieuw glad worden door sneeuwval. Een gebied met sneeuw trekt vanaf het begin van de middag van zuidwest naar noordoost over het land. De sneeuw verlaat het noordoosten aan het begin van de komende nacht. Op veel plaatsen valt 1 tot 3 centimeter, plaatselijk is een laagje van 5 centimer mogelijk. In het zuidoosten van ons land valt de minste sneeuw. Vanaf dinsdag lijkt het minder koud te gaan worden.

Winters weer met sneeuw in het vat, zondag code geel want het wordt glad

01.00

Hotelgasten in lobby opgevangen

In de kelder van het hotel Pullman Eindhoven Cocagne aan de Vestdijk heeft vannacht een wasdroger in brand gestaan. Hierbij kwam volgens de brandweer zoveel rook vrij dat een aantal gasten uit voorzorg hun kamer moest verlaten. Er raakte niemand gewond en het vuur was snel geblust.

Wasdroger in brand, hotelgasten moeten kamer tijdelijk verlaten

22.00

Onderzoek naar mogelijke overval

De politie heeft onderzocht of er in Roosendaal gisteravond een woningoverval is gepleegd. Dat zou zijn gebeurd bij een huis aan de Sint Jansstraat. Eén ding is wel duidelijk: de bewoner raakte niet gewond. Voorlopig gaat de politie ervanuit dat er geen overval is geweest.

21.50

Man verhoord na brand

Een man is aan de tand gevoeld, gisteravond na een brand in een appartementencomplex aan de Nieuwe Inslag in Breda waar hij woont. Hij werd aangehouden op verdenking van brandstichting. De man raakte lichtgewond, is nagekeken in de ambulance en daarna meegenomen naar het politiebureau. "Hij maakte op agenten een verwarde indruk", zegt de politie.

Appartementen ontruimd na brand, bewoner verdacht van brandstichting

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.