Liveblog

112-nieuws: auto botst met geparkeerde auto • eierlucht in Boekel

5 december 2023 om 16:18 • Aangepast 15 december 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.04

Dit liveblog is gesloten

22.52

Auto botsing in Roosendaal

Op de Gastelseweg in Roosendaal is dinsdagavond een auto tegen een geparkeerde auto aangebotst. Meerdere hulpdiensten, waaronder de brandweer en een ambulance, kwamen naar de plek van het ongeluk. Er zaten twee mensen in de auto, maar zij hoefden allebei niet naar het ziekenhuis.

Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend. Beide wagens zijn door een bergingsbedrijf meegenomen.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
22.21

Rotte eierlucht in Boekel

In de Molenstraat in Boekel worden bewoners geteisterd door een extreme rotte eierlucht. De geur hangt in sommige huizen en in de buurt van het riool. In sommige woningen is het zo erg, dat mensen geëvacueerd zijn. Ze worden opgevangen in café Thea Tielemans.

De brandweer is het riool aan het doorspoelen, in de hoop dat dat helpt. Waar het vandaan komt, weten ze namelijk niet. De gemeente gaat onderzoek doen en de inwoners voorzien van verdere instructies. "Op sommige plekken is het minder, maar op andere plekken ga je bijna over je nek", vertelt een 112-correspondent.

LEES OOK: Boekel wordt geteisterd door extreme rotte eierlucht: bewoners geëvacueerd

Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters
21.22

A27 dicht

De A27 van Utrecht naar Breda is tussen industriegebied Avelingen en Werkendam helemaal afgesloten om de gaten in het asfalt te herstellen. De werkzaamheden zijn voor de ochtendspits weer afgerond.

Eerder vandaag werd er al één rijstrook gesloten vanwege de schade aan het wegdek. Het verkeer wordt vanaf Gorinchem omgeleid over de A15 en A16.

19.24

Brand Raamsdonksveer

De brandweer is groots uitgerukt voor een brand aan de Weegbree in Raamsdonksveer. In het gebouw liggen houten pellets opgeslagen. Er is veel rook te zien, maar de brandhaard is nog niet gevonden. Deze zou ergens moeten zijn ontstaan tussen de pellets en om deze te ontdekken, moeten de houtkorrels met graafmachines uit de loods worden geschept.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision
19.13

Sintspits voorbij

Op de meeste plekken is de sinterklaasspits grotendeels ten einde. "Het heerlijk avondje is gekomen", tweet Rijkswaterstaat.

18.31

Drugslab in Roosendaal

In Roosendaal heeft de politie een werkend drugslab gevonden in een loods. Daar troffen ze een ketel van 700 liter aan en chemicaliën waar je 1600 kilo amfetamine mee kunt maken. Er zijn twee mannen opgepakt.

LEES OOK: Drugslab aangetroffen in Roosendaal, twee mannen opgepakt

16.56

Herstelwerkzaamheden A67 klaar

De opruimwerkzaamheden aan de A67 zijn sneller klaar dan verwacht. Daardoor is de weg weer volledig vrijgegeven, in beide richtingen.

Eerder vandaag gebeurde daar een ongeluk met een vrachtwagen, waardoor er op beide kanten van de weg slijk kwam te liggen. Ook moest de geleiderail worden hersteld, omdat de vrachtwagen daar hard tegenaan was gebotst. Een flinke klus, aangezien de beschadiging 150 meter lang was.

16.45

Portemonneedief nu herkenbaar in beeld

De vrouw die op 21 oktober de portemonnee van een 82-jarige vrouw had gestolen, in Helmond, wordt nu ook herkenbaar in beeld gebracht. De politie gaf de dader eerst de kans om haarzelf te melden, maar dat heeft ze tot nu toe niet gedaan. De consequentie daarvan, is dat de politie de bewakingsbeelden nu openbaar verspreidt, om haar te vinden.

Op het bewakingsbeeld is te zien hoe de zakkenroller de portemonnee wegpakt uit de rollator van de oudere vrouw. Zij kwam er bij de kassa achter dat deze weg was. Ze heeft niet af kunnen rekenen en is naar huis gelopen, omdat ze dacht dat haar portemonnee misschien nog thuis lag. De politie zoekt naar mensen die de dader herkennen.

Foto: Politie Helmond
Foto: Politie Helmond
16.41

Vertraging op A67

Wachten op privacy instellingen...
16.15

Twee mensen onwel door gevaarlijke stof

Twee mensen zijn onwel geworden bij een afvalverwerkingsbedrijf aan de Middenweg in Moerdijk, omdat daar een gevaarlijke stof is vrijgekomen. Er werd een traumahelikopter opgeroepen en er waren meerdere hulpdiensten aanwezig. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Gevaarlijke stof vrijgekomen bij bedrijf in Moerdijk, twee mensen onwel

Foto: SQ Vision/Tom van der Put
Foto: SQ Vision/Tom van der Put
16.14

Sintspits vroeg begonnen

Met 300 kilometer file is de sinterklaarsspits rond vier uur al vroeg ingezet. Dat is 155 kilometer méér dan normaal rond deze tijd. In Brabant is het vooral druk op de A27, richting Breda.

16.12

Ongeluk A50

Op de A50 is er veel vertraging door een ongeluk bij Ravenstein. Vanaf Nistelrode is er 25 minuten vertraging, op de A59 vanaf Oss 35 minuten vertraging.

14.16

Piet in de fout

Agenten in Den Bosch geloofden vanmiddag hun eigen ogen niet. Een zelfrijdend orgel met stuur, motorblok en voorzien van een echte Piet...
"Met deze muzikale Spaanse Orgelpiet over de straat, moesten we toch even uitleggen hoe dat hier in Nederland gaat", meldt de politie Den Bosch al rijmend. "Het is helaas hier in Nederland niet toegestaan, om zonder trekkend voertuig met 25 km/u over de weg te gaan. Het argument van Piet dat iedereen het doet, maakt het helaas nog steeds niet goed."

Het kleine laatste stukje mocht Piet, met een waarschuwing op zak, verder rijden, zodat hij toch nog meer kinderen kon verblijden.

Foto: Instagram Politie Den Bosch.
Foto: Instagram Politie Den Bosch.
14.05

Problemen A67 niet voor de avondspits verholpen

Rijkswaterstaat is bezig met het schoonmaken van de A67. Dit nadat een vrachtwagen bij knooppunt De Hogt in de vangrail belandde. Ook moet over een lengte van 150 meter de vangrail worden gerepareerd. Dit gaat tot na de avondspits duren, zo laat Rijkswaterstaat weten. Zowel richting Eindhoven als richting de Belgische grens is een omleiding via Breda ingesteld.

12.40

Vrachtwagen belandt in vangrail

Een vrachtwagen is op de A67 tussen knooppunt De Hogt en Veldhoven-West in de vangrail beland. Zowel in de richting Eindhoven als in de richting van de Belgische grens is een rijstrook afgesloten. Door het ongeluk ligt er veel slijk op de weg. Naar verwachting is de weg om vier uur vanmiddag weer vrij, zo laat Rijkswaterstaat weten.

Wachten op privacy instellingen...
12.30

Gaten in het asfalt van de Merwedebrug

Gaten in het asfalt van de Merwedebrug zorgen vandaag voor problemen wanneer je vanuit Gorinchem richting Breda wilt. De rechterrijstrook van de A27 over de brug is tot vanavond negen uur dicht. Na negen uur gaat de weg richting Breda helemaal dicht. Het advies is om te rijden vanaf knooppunt Gorinchem over de A15, A2 en A59. Tussen Lexmond en Werkendam staat rond half een een file van tien kilometer. Dit zorgt voor een vertraging van iets meer dan een half uur.

Wachten op privacy instellingen...
11.30

Explosie blaast ramen van twee huizen eruit

Twee huizen aan de Bijvang in Breda zijn vannacht beschadigd geraakt na een ontploffing van zwaar vuurwerk bij de voordeuren van de huizen. Meerdere ramen van de huizen sprongen als gevolg van de explosie kapot. De explosie vond plaats rond half twee. In allebei de huizen waren op dat moment bewoners thuis. Zij lagen te slapen en schrokken wakker door een harde knal. Er raakte volgens een politiewoordvoerder niemand gewond. Waarom deze huizen het doelwit waren, wordt door de politie onderzocht zo laat ze vanochtend weten.

10.00

Problemen op het spoor door nieuwe dassenburcht

De problemen op het spoor tussen Tilburg en Eindhoven worden veroorzaakt door een nieuwe dassenburcht die onder het spoor tussen Boxtel en Liempde is ontdekt. Dat heeft spoorbeheerder ProRail vanochtend bekendgemaakt. In elk geval tot en met vrijdag moeten reizigers rekening houden met een langere reistijd en minder treinen op het traject.

Meer over de nieuwe dassenburcht lees je hier

09.30

Ongeluk bij Hank zorgt voor file op A27

Op de A27 bij Hank is vanochtend een ongeluk gebeurd. De linkerrijstrook in de richting Breda is bij Hank dicht. Dit zorgt rond half tien voor zo'n tien kilometer file. Kom je uit de richting Utrecht dan moet je rekening houden met ruim een half uur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
09.10

Hulpdiensten rukken uit na melding schietpartij

De politie en andere hulpdiensten zijn vanochtend uitgerukt na een melding van een schietpartij in Vinkel. Daar aangekomen bleek het te gaan om loos alarm. Een verward iemand had de melding gedaan. De melding werd gedaan vanuit de Groering. Een Vinkels project voor de ondersteuning van ouderen.

Wachten op privacy instellingen...
08.20

Politiepiet geeft advies op rijm voor een fijne pakjesavond

Wachten op privacy instellingen...
07.30

Problemen op het spoor

Door een kapot spoor rijden er tussen Tilburg en Eindhoven Centraal geen Sprinters. Reizigers moeten rekening houden met een half uur extra reistijd. De problemen duren in elk geval tot vrijdagavond negen uur, zo meldt de NS. Tussen Oisterwijk en Boxtel worden stopbussen ingezet.

Gisteravond meldde de NS de problemen al. ProRail kon toen niet aangeven wat er mis is met het spoor.

Reis je tussen Helmond en Deurne met de trein dan moet je vanaf 9.15 uur rekening houden met vertraging. Tot 11.15 uur rijden er geen treinen vanwege herstelwerkzaamheden aan het spoor.

06.00

Inbrekers botsen op huis na achtervolging

Op de Mierloseweg in Helmond is een uur geleden een auto tijdens een politie-achtervolging de macht over het stuur verloren en tegen een huis gereden. De auto botste tijdens de achtervolging ook met een politieauto. Twee mannen, de enige inzittenden van de auto, zijn opgepakt.

Hier kun je zien hoe groot de schade is

22.11

Auto over de kop

Een automobilist is vanavond rond half tien met de auto van de weg geraakt en over de kop geslagen. De auto kwam ondersteboven achter de vangrail terecht aan de Backer en Ruebweg in Breda.

Een inzittende van de auto raakte gewond, deze persoon is nagekeken door ambulancepersoneel. Het is onduidelijk of deze persoon ook naar het ziekenhuis moest. Een hond die ook in de auto zat kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
21.55

Bedrijf Antwerpen moet fakkelen

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant meldt dat het bedrijf BASF in Antwerpen opnieuw moet fakkelen uit veiligheidsoverweging. Dat betekent dat mensen in de omgeving van Bergen op Zoom vlammen en een oranje gloed kunnen zien als ze richting Antwerpen kijken. De Veiligheidsregio roept op om niet naar 112 te bellen, het levert geen gevaar op voor de omgeving.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!