Liveblog

112-nieuws: aanrijding op spoor bij Boxtel • zwaargewonde op A2

6 december 2023 om 12:14 • Aangepast 15 december 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

20.35

Treinverkeer hervat tussen Den Bosch en Eindhoven

Er rijden weer treinen volgens het normale schema tussen Den Bosch en Eindhoven. Eerder lag het spoor plat na een aanrijding bij een spoorwegovergang in Boxtel. Dat ongeval tussen een trein en personenauto gebeurde kort voor zes uur in de avond. De treinpassagiers konden overstappen op een andere trein. De bestuurder van de auto, een vrouw van 74 uit Tilburg, bleef ongedeerd. "De beperkingen zijn eraf", meldt de NS om half negen. Eerder was de verwachting dat de vertraging nog zeker tot half tien zou gaan duren.

18.05

Urenlang geen treinen tussen Den Bosch en Eindhoven

Er rijden geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel na een aanrijding. Daarbij botste een trein bij een spoorwegovergang op een personenauto. Dat gebeurde aan Tongeresestraat in Boxtel. Dat meldt de NS. Reizigers kunnen niet via Den Bosch naar Eindhoven reizen. Naar verwachting komt het treinverkeer rond halftien vanavond weer op gang.

LEES HIER MEER OVER HET SPOORWEGONGEVAL:
Aanrijding op spoorwegovergang in Boxtel, hele avond geen treinen

Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
17.41

Zwaargewonde bij ongeval op de A2 richting Den Bosch

Een bijrijder in een bestelbus is vanmiddag rond half drie zwaargewond geraakt bij een ongeval op de A2 bij Zaltbommel in de richting naar Den Bosch. Het voertuig waar hij in zat, reed achterop een vrachtwagen. Het slachtoffer moest door de brandweer uit de bestelbus worden bevrijd. Ook kwam een traumahelikopter naar het ongeval. Om de hulpverlening mogelijk te maken, werden twee rijstroken afgesloten. Dat zorgde voor lange files in de richting van Den Bosch. Rond vier uur ging de weg weer open.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
16.37

Alle rijbanen op A50 weer open

Alle rijbanen in noordelijke richting op de A50 zijn weer open, dat meldt Rijkswaterstaat. Eerder ging de linker rijbaan dicht na een ongeval. Dat veroorzaakte een flinke file en leidde tot veel vertraging voor het verkeer. Na het verwijderen van de beschadigde voertuigen en de brokstukken op de weg, neemt de verkeershinder snel af.

16.24

Flinke file in noordelijke richting op de A50

Wachten op privacy instellingen...
16.13

Flinke verkeershinder rond Moerdijkbrug

Wachten op privacy instellingen...
16.02

Handelaar in Helvoirt verkocht e-sigaretten aan minderjarigen

Bij een jongen in Helvoirt zijn dinsdagavond 228 vapes in beslag genomen. De politie ging bij zijn woning langs na een tip via Meld Misdaad Anoniem (MMA). De handelaar in vapes zou ook spullen hebben verkocht aan minderjarigen. Een vape, ook wel e-sigaret genoemd, is een elektronisch apparaat waarmee het lijkt alsof je een sigaret rookt. In plaats van rook gaat het om damp waarin de vloeistof nicotine kan zitten, maar dat hoeft niet.

15.25

Woningen ontruimd in Tilburg in onderzoek naar explosieven

Aan de Burgemeester Vonk de Bothstraat in Tilburg zijn enige tijd een aantal huizen ontruimd geweest. Dat gebeurde omdat de politie signalen had gekregen dat er in een garagebox in die wijk explosieven zouden liggen. In de garage vond de explosievenopsporingsdienst een auto vol jerrycans met een brandbare vloeistof. Ook stond er volgens een correspondent een snelle Audi, met kentekenplaten van een Mercedes erop. Explosieven werden niet gevonden en daarom zijn de bewoners inmiddels weer terug naar huis.

foto: Toby de Kort
foto: Toby de Kort
foto: Toby de Kort
foto: Toby de Kort
15.00

Geduld gevraagd op de A2 wanneer je naar Brabant wil

Een ongeluk op de A2 bij Zaltbommel in Gelderland zorgt vanmiddag voor enorme vertraging wanneer je naar Brabant wil. In de richting Den Bosch zijn twee rijstroken dicht. Dit zorgt voor een vertraging van ruim anderhalf uur. Er is een omleiding ingesteld vanaf knooppunt Deil. Dit via de A15, A27 en A29. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd, maar vanwege de ernst van de situatie is zojuist een traumahelikopter geland, zo meldt Rijkswaterstaat.

14.43

Tips van de politie richting de feestdagen

De feestdagen komen eraan. Traditioneel de periode waarin het aantal inbraken flink toenneemt, zo waarschuwt de gemeente Sint-Michielsgestel op social media. Daarom delen wijkagenten deze dagen tips om het inbrekers moeilijker te maken. Vandaag is het de beurt aan de digitale wijkagent Femke. "Wees voorzichtig met delen op social media dat je weg bent", is haar tip.

Wachten op privacy instellingen...
12.32

Wie herkent deze overvaller die drie keer toesloeg

In november werden binnen vijf dagen een afhaalrestaurant en een supermarkt aan de Bredalaan in Eindhoven overvaller. Dit vermoedelijk door dezelfde dader. Het afhaalrestaurant was zelfs twee keer de klos. De politie roept nu de hulp in van het publiek. Ze vraagt wie de man op onderstaande foto's herkent?

Beeld: Bureau Brabant.
Beeld: Bureau Brabant.
11.48

Vlammen slaan uit ambulance

Een ambulance is vanochtend in Tilburg in brand gevlogen. Dat gebeurde in de buurt van de Hasseltrotonde in de richting van het ziekenhuis. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant laat weten dat de ambulance een proefrit maakte. Tijdens die rit vloog de voertuigcomputer in brand. Het vuur was snel onder controle en er raakte niemand gewond.

Foto: Cor Bouma.
Foto: Cor Bouma.
Wachten op privacy instellingen...
10.35

Verdachte binnendringen basisschool langer vast

De 19-jarige man die verdacht wordt van het binnendringen van een basisschool in Oisterwijk blijft negentig dagen langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Den Bosch bepaald.

Dinsdagochtend 14 november drong een man een basisschool aan de Willem de Zwijgerlaan in Oisterwijk binnen. Hij zei dat hij gewapend was en explosieven zou hebben geplaatst. De school werd hierop ontruimd. Er werden uiteindelijk geen wapens of explosieven gevonden, niet bij de man en ook niet in en rondom het schoolgebouw. De zoektocht naar de verdachte zorgde voor veel commotie in het dorp.

09.52

Mannen (18 en 20) opgepakt na ravage in Helmond

De twee inbrekers die gisternacht in Helmond werden aangehouden nadat ze met hun auto tegen een huis botsten, zijn een 18-jarige man uit Eindhoven en een 20-jarige man uit Geldrop. De mannen hadden eerder die nacht ingebroken in een bestelbus in Nuenen. Getuigen zagen de inbrekers wegrijden in een grijze auto. Agenten zagen het voertuig verderop rijden, waarna de auto er met een hoge snelheid vandoor ging.

Onderweg raakten de inbrekers een politieauto, waarna hun auto uiteindelijk tegen een huis aan de Mierloseweg in Helmond botste. De voorgevel van het huis liep flinke schade op. Een van de mannen kon direct na de botsing worden aangehouden. De ander sloeg op de vlucht. Hij werd met een stroomstootwapen later aangehouden.

Zo zag de ravage in Helmond eruit

09.00

Datingbende berooft oudere mannen en maakt tonnen buit

Zeker twintig oudere mannen zijn de afgelopen maanden opgelicht en beroofd door een bende die de slachtoffers benaderde via datingsites en -apps. In totaal maakten de daders volgens de politie voor een bedrag van ruim 350.000 euro aan geld en waardevolle spullen als sieraden en goud buit. De bende sloeg in heel Nederland toe. Ook een man uit Den Bosch werd slachtoffer.

Gisteren hield de politie in Utrecht acht verdachten in deze zaak aan. "Zij muntten het doelbewust op mannen in een hogere leeftijdscategorie en maakten hen op verwerpelijke wijze veel geld en andere waardevolle spullen afhandig", stelt de politie.

De bende benaderde de oudere slachtoffers via datingapps (beeld: politie.nl).
De bende benaderde de oudere slachtoffers via datingapps (beeld: politie.nl).
08.30

Ongeluk op A58 zorgt voor file

Een ongeluk op de A58 bij Tilburg-Reeshof zorgt voor behoorlijk wat vertraging. Richting Breda moet je rekening houden met een uur extra reistijd. Een rijstrook is afgesloten.

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie via 'X'.
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie via 'X'.
07.50

Lange file op A2 richting Utrecht

Door een vrachtwagen met pech langs de A2 van Den Bosch naar Utrecht bij knooppunt Deil staat er een lange file op de snelweg in Brabant. De rechterrijstrook is dicht bij knooppunt Deil. De vertraging bedraagt een uur richting Utrecht.

Update: de weg is weer vrij.

07.26

Jongetje (4) overleden na botsing

Het jongetje van vier dat ernstig gewond raakte na een botsing aan de Ambachten in Someren is later aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de burgemeester van Someren, Dilia Blok. Een moeder en een kind raakten op zaterdag 25 november gewond nadat ze werden aangereden door een auto.

Hier lees je meer over de fatale aanrijding

02.22

A27 weer open

De A27 van Utrecht naar Breda is tussen industriegebied Avelingen en Werkendam weer helemaal open. Eerder werd de weg afgesloten om de gaten in het asfalt te herstellen. De werkzaamheden zijn voor de ochtendspits weer afgerond. Eerder gisteravond werd er al één rijstrook gesloten vanwege de schade aan het wegdek. Het verkeer wordt vanaf Gorinchem omgeleid over de A15 en A16.

23.52

Auto botsing in Roosendaal

Op de Gastelseweg in Roosendaal is een auto tegen een geparkeerde auto gebotst. Meerdere hulpdiensten, waaronder de brandweer en een ambulance, kwamen naar de plek van het ongeluk. Er zaten twee mensen in de auto, maar zij hoefden allebei niet naar het ziekenhuis.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend. Beide wagens zijn door een bergingsbedrijf meegenomen.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
22.21

Rotte eierlucht in Boekel

In de Molenstraat in Boekel werden bewoners geteisterd door een extreme rotte eierenlucht. De geur hing in sommige huizen en in de buurt van het riool. In sommige woningen is het zo erg dat mensen geëvacueerd zijn. Ze werden elders opgevangen. De oorzaak is overigens duidelijk: zwavelwaterstof. Het stofje is niet schadelijk.

Dit is hoe erg zwavelwaterstof kan stinken

Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!