Video

Auto van wethouder ingesloten door boze bewoners vakantiepark Prinsenmeer

7 december 2023 om 08:47 • Aangepast 16 december 2023 om 02:02
nl
Bij het gemeentehuis in Asten hebben donderdagochtend boze bewoners van vakantiepark Prinsenmeer gedemonstreerd tegen de sluiting van het park. Een groepje bewoners sloot de auto van wethouder Leon van de Moosdijk daarbij tien minuten lang in.

De wethouder reed aanvankelijk naar voren en naar achter met zijn auto om plek te maken. De bewoners bleven staan en raakten de auto. Uiteindelijk deed de wethouder het autoraampje op een kier en vond een gesprek met een van de bewoners plaats.

Vanaf negen uur 's ochtends vond er nog een gesprek plaats tussen de bewoners en de gemeente. Er waren vijf bewoners bij dat gesprek in het gemeentehuis aanwezig. Dat gesprek haden de demonstranten naar eigen zeggen afgedwongen. Inmiddels zijn zij weer vertrokken bij het gemeentehuis.

Als een verrassing
Bewoners en recreanten op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel zijn in paniek na het nieuws dat ze hun chalets moeten verlaten. Woensdag bleek dat de gemeente Asten het vakantiepark per direct op slot doet.

De gemeente is bang dat eigenaar Gillis de vergunningen voor het park misbruikt voor criminele doeleinden. De ruim driehonderd mensen die op het vakantiepark verblijven, wisten van niks zeggen ze.

"We hebben het via de media moeten horen. Iedereen is nu aan het rondbellen, maar niemand wil ons meer informatie geven", gaf een bewoner direct na het nieuws aan. Er is ook paniek. "Ik woon hier omdat ik geen huis kan vinden. Hoe kan de gemeente verwachten dat ik binnen twee dagen onderdak vind?", zegt een andere bewoonster.

Sluiting
De sluiting van vakantiepark Prinsenmeer in Ommel door de gemeente Asten is de zoveelste dreun die eigenaar Peter Gillis moet incasseren. Deze keer een directe stoot die harder aankomt dan alle tikken daarvoor.

Prinsenmeer was de plek waar het allemaal begon voor Peter Gillis. De familie kocht het park in 1986. Toen heette het vakantiepark met een bescheiden 500 plaatsen nog Vakantiepark Strandbad Oostappen.

De sluiting is wat betreft de gemeente definitief, maar Gillis kan nog bezwaar maken, in beroep en in hoger beroep gaan tegen het besluit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!