Liveblog

112-nieuws: auto vliegt spontaan in brand • 17-jarige gepakt met vuurwerk

16 december 2023 om 19:54 • Aangepast 28 december 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.30

Dit liveblog is gesloten.

23.10

Verboden vuurwerk in beslag genomen

In Etten-Leur is zestien kilo verboden vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk werd gevonden bij mensen in huis, dat meldt de politie. De verdachte is een 17-jarige jongen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De jongen is niet aangehouden.

Foto: Politie.
Foto: Politie.
22.44

Auto rijdt van talud, bestuurder heeft te veel gedronken

Een automobilist is vanavond van het talud gevlogen op de verbindingsweg van de A2 naar de A58. De automobilist reed vanaf de A2 bij Best naar de A58 richting Tilburg. In de bocht raakte de auto van de weg, knalde op een lichtmast en vloog over de kop. Onderaan het talud kwam de wagen in een drassig weiland op z'n kop tot stilstand.

Auto belandt ondersteboven onderaan talud, bestuurder blijkt dronken

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
21.00

Beschonken automobilist rijdt tegen boom

Een automobilist is vanavond gewond geraakt nadat hij in Haaren met z'n auto van de weg raakte en tegen een boom reed. Het ongeluk gebeurde aan de Oisterwijksedreef. De bestuurder zou onder invloed van alcohol zijn geweest.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
19.40

Auto vliegt spontaan in brand tijdens het rijden

Een auto is vanavond tijdens het rijden spontaan in brand gevlogen. De inzittenden reden op de N266 van Nederweert richting Someren. De brandweer heeft de weg afgezet voor ander verkeer en de brandende auto geblust. De inzittenden wisten veilig uit te stappen maar zagen de auto wel in vlammen op gaan.

Foto: Johan Bloemers / SQ Vision
Foto: Johan Bloemers / SQ Vision
Foto: Johan Bloemers / SQ Vision
Foto: Johan Bloemers / SQ Vision
Foto: Johan Bloemers / SQ Vision
Foto: Johan Bloemers / SQ Vision
19.03

Vuurwerk beschadigt auto

Een geparkeerde auto aan de Willem Prinzenstraat in Helmond is door vuurwerk beschadigd geraakt. Eén van de ramen is door het vuurwerk gebarsten, scherven lagen tot aan de stoep aan de overkant van de straat. Ook het interieur en de voorruit liepen schade op.

De politie onderzoekt wat er is gebeurd. De brandweer heeft het glas verwijderd. Er raakte niemand gewond.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
18.55

Toename auto-inbraken in Tilburg en omgeving

De politie Leijdal (Tilburg-West, Goirle, Riel) roept bewoners op om op te letten in de buurt, omdat er steeds vaker wordt ingebroken in auto's. "Houd asjeblieft je ogen open voor verdachte situaties in de buurt. Als je iets ziet dat niet pluis lijkt, aarzel dan niet niet en bel onmiddellijk 112."

Ook vragen ze bewoners om beeldmateriaal te delen als mensen iets opvallends hebben vastgelegd.

16.34

Inbreker op heterdaad betrapt

Een 36-jarige man is vanmorgen rond kwart over elf betrapt terwijl hij probeerde in te breken bij een bedrijf in Bergen op Zoom. Dat gebeurde aan de Drebbelstraat, zo meldt de politie.

De man gaf zich niet over en probeerde weg te komen. De politie moest pepperspray en een stroomstootwapen inzetten om de man te kunnen arresteren. Hij zit in een cel. De man heeft geen vast woonadres.

16.02

Ongeluk met meerdere voertuigen op A17

Op de snelweg A17 bij Moerdijk is vlak voor knooppunt Klaverpolder een ongeluk gebeurd met meerdere voertuigen. Dat meldt Rijkswaterstaat. Op een foto is te zien dat de weg bezaaid is met brokstukken. De rechterrijstrook van de A17 is afgesloten, daardoor staat er een file richting knooppunt Klaverpolder. Rijkswaterstaat verwacht dat de problemen rond vijf uur verholpen zijn.

14.46

Automobilist rijdt achterop aanhanger

Op de Bakelseweg in Aarle-Rixtel is een personenauto achterop een auto met aanhanger gereden. De auto met aanhanger moest stoppen voor auto’s die afsloegen. De bestuurder die achterop reed, zag niet dat zijn voorganger afremde en botste vol op de aanhanger.

Beide auto’s liepen grote schade op en worden door een bergingsbedrijf opgehaald. De man die achterop reed, is voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De opgeroepen brandweer is niet nodig geweest. Politie doet onderzoek naar het ongeval.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
De schade aan de auto's is groot (foto: Harrie Grijseels SQ Vision Mediaprodukties)
De schade aan de auto's is groot (foto: Harrie Grijseels SQ Vision Mediaprodukties)
11.58

Auto en fietsster botsen in Mill

Een auto en een fietsster zijn vanmorgen op elkaar gebotst op de kruising van de Stationsstraat met de Bernhardstraat in Mill. De fietsster kwam op de auto terecht, de voorruit is erdoor gebarsten. De vrouw is onderzocht door ambulancemedewerkers, maar ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision
10.57

Huurauto ingenomen wegens rijden onder invloed van drugs

Een man (34) is vannacht aangehouden op de Takkebijsters in zijn woonplaats Breda, omdat hij verdacht wordt van het rijden onder invloed van drugs. Hij bekende eerder op de dag een joint te hebben gerookt. Er is bloed bij hem afgenomen. Omdat het niet de eerste keer was dat hij onder invloed van drugs achter het stuur kroop, is de huurauto waarin hij reed in beslag genomen.

10.46

Verkeerscontrole: 2170 euro aan openstaande boetes geïnd

De politie heeft bij een verkeerscontrole in Tilburg voor 2170 euro aan openstaande boetes geïnd. Ook werd er iemand aangehouden die nog twee weken celstraf moest uitzitten. De verkeerscontrole werd afgelopen donderdag gehouden in het centrum van Tilburg, maar de resultaten zijn nu bekend gemaakt.

Bij de actie werden ook drie bestuurders betrapt op het rijden zonder rijbewijs, één auto werd daarbij in beslag genomen.

10.24

Groot politie-onderzoek bij Geukerspark in Helmond

Er is een groot politie-onderzoek aan de gang bij het Geukerspark in Helmond. Waar precies naar wordt gezocht of wat er is gebeurd, daar wil de politie niets over zeggen. "We doen onderzoek naar een misdrijf dat er vannacht heeft plaatsgevonden", is het enige dat een woordvoerder er nu over kwijt kan.

De politie heeft het park helemaal afgezet en binnen die afzetting nog een kleiner gebied. Er wordt ergens naar gezocht en daarbij is ook een speurhond ingezet.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
09.25

Vechtpartij tussen tieners

De politie heeft twee tieners opgepakt na een vechtpartij op de Molstraat in Bergen op Zoom. Het gaat om twee jongens van 19 jaar. Drie anderen raakten gewond. Zij zijn 16 en 17 jaar oud. Wat de aanleiding was voor de knokpartij, is niet bekend.

07.19

Mogelijke schietpartij in Roosendaal

Op de parkeerplaats van de Tollensflat in Roosendaal is gisteravond waarschijnlijk geschoten. Daarvan werd melding gedaan bij de politie nadat er verschillende knallen werden gehoord. Toen agenten een kijkje gingen nemen, was er niemand meer. Maar ze vonden wel versplinterd autoglas. Later op de avond zijn twee verdachten aangehouden. De politie zoekt getuigen.

Hier lees je meer over deze mogelijke schietpartij.

06.58

Auto rijdt tegen de vangrail op afrit A2

Een auto is vanmorgen vroeg tegen de vangrail gereden op de afrit van de snelweg A2 bij Boxtel. Onderaan de afslag botste de wagen eerst tegen de vangrail en kwam vervolgens bij de verkeerslichten tot stilstand.

De afrit is even afgesloten geweest zodat hulpdiensten het slachtoffer konden helpen. Dat is vervolgens met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
06.50

Enorme brand in ijsfabriek is onder controle

IJsfabriek Maras in Waalwijk is gisteravond compleet in de as gelegd bij een heel grote brand. De vlammen sloegen metershoog uit het dak, bij het gebouw aan de Industrieweg. Het dak is ingestort en er is niet veel meer van het gebouw over. Niemand raakte bij de brand gewond.

De brand brak even voor half tien uit. Om tien voor een 's nachts kon het sein brand meester worden gegeven.

Het hele verhaal lees je hier.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
06.06

Medewerker niet lekker na 'ongeluk met gevaarlijke stoffen'

Bij slachterij Plukon in Ommel is vannacht een medewerker niet lekker geworden. Dat gebeurde in een ruimte waar ook met ammoniak wordt gewerkt. De brandweer kwam dan ook met een paar eenheden naar het bedrijf en ook de adviseur gevaarlijke stoffen werd opgeroepen.

Na onderzoek bleek dat een schoonmaakmiddel de boosdoener zou zijn geweest. De persoon is onderzocht, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
03.28

Lekkende stikstoftank in Beek en Donk

De brandweer van Beek en Donk is vannacht uitgerukt voor een lekkende stikstoftank op het industrieterrein Beekerheide. De omgeving werd afgezet en ook de dienst gevaarlijke stoffen werd erbij gehaald. Na onderzoek bleek de afsluiter van de tank niet goed dicht te zitten. Toen die weer goed dicht was gedraaid, was het gevaar geweken. Niemand is gewond geraakt.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
23.32

Man ernstig gewond bij scooterongeluk

Een man is gisteravond ernstig gewond geraakt bij een ongeluk met zijn scooter, op de Schootsestraat in Eindhoven. Hij ging met zijn scooter onderuit en schoof vervolgens door over de weg. Hij knalde hard tegen een paaltje dat in de bocht stond. Zijn scooter belandde tegen een ondergrondse container.

Er werden twee ambulances, een traumahelikopter, de brandweer en meerdere politie-eenheden opgeroepen om hulp te verlenen. Onder begeleiding van een trauma-arts is de man met hersenletsel naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. Voor zijn leven wordt gevreesd.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!