Liveblog

112-nieuws: brand in Helmond • N272 dicht door wateroverlast

25 december 2023 om 17:50 • Aangepast 9 januari om 02:09
nl
In dit liveblog hielden we je deze eerste kerstdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.00

Accu's in brand

Bij een camperbedrijf aan de Steenovenweg in Helmond is een container met accu’s in brand gevlogen. Voor zover bekend niemand gewoond.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
19.44

Storing in Python, bezoekers uur vast

Bezoekers van de Efteling hebben op eerste kerstdag vastgezeten in de Python. Dat kwam door een storing. Ze zaten een uur lang in de regen en wind te wachten tot ze uit de achtbaan werden geholpen door hulpverleners.

Hier lees je waarom het zo lang duurde voordat de mensen uit het karretjes werden gehaald

17.20

Brand in Helmond

Bij een bedrijf op de Automotive campus in Helmond is brand uitgebroken. Die woedt in een container die is ingericht als accu, meldt de brandweer. Er wordt gemeten of er gevaarlijke stoffen vrijkomen. De brandweer is aanwezig met twee blusvoertuigen en probeert te voorkomen dat de brand overslaat naar andere containers.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
16.05

Weg dicht door wateroverlast

Een aantal wegen in Gemert zijn afgesloten door het hoge water. Ook de N272 is dicht omdat er teveel water op de weg ligt. Het is niet duidelijk hoe lang het duurt voordat de weg weer vrij is.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
15.04

Yoran (16) al dagen vermist

De 16-jarige Yoran Krol uit Sleeuwijk wordt sinds zaterdagavond vermist. Zondag zocht de politie al met boten en een politiehelikopter in en rond de rivier de Nieuwe Merwede.

Hier lees je meer over zijn vermissing

14.47

Koffer uit ambulance vermist

In Den Bosch wordt een koffer vermist. De koffer komt van een ambulance en is kwijtgeraakt in de omgeving Hertog Hendriksingel. Er staat '2105' op en hij is geel met rode strepen. In een Burgernetmelding is gevraagd om uit te kijken naar de koffer.

14.07

Stallen van boerderij overstroomd

Ook de stallen van een boerderij in Lieshout zijn vandaag overstroomd. Bij de bewoners van de boerderij aan de Bosrand loopt het water steeds verder de schuur in. De brandweer probeert het water weg te pompen. Maar als ze het water naar de sloot pompen, kunnen de omliggende woningen last krijgen van wateroverlast. Daarom wordt eerst de sloot leeggemaakt, en kan daarna het water uit de stallen daarin worden gepompt.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
12.33

Wateroverlast in restaurant

Restaurant Het Wapen van Kaatsheuvel staat compleet blank. Vlak bij het restaurant van vakantiepark EuroParcs aan de Haastrechtstraat is een gemaal stilgevallen, waardoor in het restaurant het water via de wc's naar boven is gekomen.

Inmiddels is de brandweer bezig om al het water uit het restaurant te krijgen. In het hele pand staat vijf tot tien centimeter water.

De eerste melding van het water uit de wc's kwam om tien uur binnen bij de hulpdiensten. Even later liep het rioolwater ook het restaurant binnen.

Het is de vraag of het geplande kerstdiner van eerste kerstdag door kan gaan.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
11.39

Brand in elektriciteitskastje

In een elektriciteitskastje in Sint-Oedenrode is brand uitgebroken. Het kastje staat door de grote hoeveelheid regen in het water aan de Huisakkerweg. De brandweer heeft geprobeerd om het water weg te pompen maar de pomp bleek te klein van vermogen.

Inmiddels is er een andere pomp in gebruik, het water wordt in een sloot verderop gepompt. Uit het kastje komt rook, de straat is afgezet.

Vermoedelijk is kortsluiting ontstaan door de grote hoeveelheid regen.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
10.30

Wateroverlast bij vakantiepark

De grote hoeveelheid regen van de afgelopen tijd heeft Landgoed Zandleij in Cromvoirt onder water gezet. Bij tientallen huisjes van het vakantiepark staat het water tot aan de voordeur. De brandweer probeert al het water weg te pompen.

Aan de achterzijde van het park is de meeste overlast, want dat is het laagste punt van het zogeheten landgoed. Het park grenst aan de achterzijde aan weilanden waar ook het riviertje De Zandleij loopt.

Bewoners geven de brandweer koffie, terwijl het water zienderogen zakt. Maar de vraag is wat de regen nog teweeg brengt.

Brandweer krijgt koffie van bewoners (foto: Bart Meesters / SQ Vision).
Brandweer krijgt koffie van bewoners (foto: Bart Meesters / SQ Vision).
09.30

Zwaargewonde man Someren is overleden

De zwaargewonde man die zaterdag in een voortuin in Someren is gevonden, is overleden. Dat meldt de politie. Uit onderzoek blijkt dat er geen sprake is van een misdrijf. "Hij blijkt een natuurlijke dood te zijn gestorven. Met deze conclusies is ook het politieonderzoek afgerond", zo meldt de politie.

De 37-jarige man werd zaterdagmiddag rond drie uur gevonden in een tuin aan de Dagpauwoog in Someren. Hij zou daar al sinds de nacht hebben gelegen. De man werd in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie ging in eerste instantie uit van een mogelijk misdrijf en deed dan ook onderzoek in de tuin.

Bekijk hieronder de beelden van zaterdag.

08.14

Twintig jongeren met elkaar op de vuist

Twintig jongeren zijn gisteren met elkaar op de vuist gegaan op de Keiweg in Oosterhout. De politie kwam met meerdere auto's op de vechtpartij af en heeft alle jongeren een centrumverbod gegeven. Het blijkt te gaan om jongeren uit Breda. Volgens een wijkagent moesten de jongeren nog een 'oude vete uitvechten.'

05.15

Auto rijdt tegen viaduct

Een automobilist is afgelopen nacht rond kwart over vijf tegen een viaduct gereden. Het ongeluk gebeurde op de Oosterhoutseweg richting Teteringen in Breda. De bestuurder is gewond geraakt. Twee ambulances kwamen naar het ongeluk om hulp te bieden. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet duidelijk, waarschijnlijk is de bestuurder de macht over het stuur kwijtgeraakt.

Een hekwerk van het viaduct raakte beschadigd en brokstukken van het ongeluk kwamen onder het viaduct op de Nieuwe Kadijk terecht. De kruising naar Teteringen was tijdelijk afgezet. Een berger heeft de zwaar beschadigde auto meegenomen. De gemeente zal de schade aan het hekwerk herstellen.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
22.49

Twee auto's botsen op A59

Twee auto's zijn gisteravond rond tien uur met elkaar in botsing gekomen op de A59 bij Raamsdonksveer. Volgens een van de bestuurders zou een achteropkomende auto met volle vaart op zijn auto zijn ingereden terwijl hij vaart minderde om de afslag te nemen. De achteropkomende auto week vervolgens uit, ramde de vangrails en kwam honderd meter verder in de berm tot stilstand.

Voor zover bekend raakte niemand ernstig gewond. Het ongeluk gebeurde net voor de afslag Raamsdonksveer in de richting naar Waalwijk.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Eye4Images
Foto: Eye4Images
Foto: Eye4Images
Foto: Eye4Images
Foto: Eye4Images
Foto: Eye4Images

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!