Video

Slachtoffers tijdens jaarwisseling: 3 zwaargewonden door vuurwerk en brand

1 januari om 07:08 • Aangepast 9 januari om 02:02
nl
Tijdens de jaarwisseling zijn in Brabant twee jongemannen van 17 en 18 zwaargewond geraakt door vuurwerk. Een kind van twee liep zeer ernstig letsel op bij een brand in Den Bosch. Verder waren er verspreid over de hele provincie veel autobranden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Voor zover bekend is er weinig geweld gebruikt tegen hulpverleners, in Bergen op Zoom werden brandweerlieden bestookt met vuurwerk, in Oost-Brabant moest de politie het ontgelden. Opvallend was ook dat er in Eindhoven en Tilburg ondanks een vuurwerkverbod enorm veel is afgestoken. In datzelfde Tilburg werden vuurwerkshows afgeblazen vanwege windvlagen. Om zeven uur maandagavond wordt een nieuwe poging gewaagd.

De drie ernstige ongelukken gebeurden rond half een. Aan de Prinsendaalder in Uden ontplofte vuurwerk in het gezicht van een jongen van 17. Dat gebeurde toen hij het spul wilde aansteken. Ook een van zijn handen raakte zwaar gehavend.

In Eindhoven raakte eveneens iemand zwaargewond aan zijn hand. Dat gebeurde toen op de Count Basiegracht een stuk vuurwerk ontplofte. Het slachtoffer was een man van 18.

Rond half een ging het mis op een balkon van een flatwoning aan de Admiraliteitslaan in Den Bosch. Bij een brand raakte een kind van 2 zwaargewond. Ook de moeder zou letsel hebben opgelopen, beiden zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Brandweer en agenten onder vuur
In Eindhoven werd vuurwerk naar agenten gegooid. Het lijkt erop dat hierbij niemand gewond is geraakt, maar het had veel erger kunnen aflopen, zo meldt de politie. Eén collega raakte tijdens een aanhouding in Den Bosch wel gewond, aan zijn duim, en een andere collega liep (lichte) verwondingen op aan zijn gezicht tijdens een aanhouding in Geldrop. Bij het in de gaten houden van een vreugdevuurtje in Den Bosch werden twee auto’s van de gemeentelijke handhavers (BOA’s) beschadigd door vuurwerk.

De brandweer van Bergen op Zoom moest ook uitrukken en heeft dat geweten. Brandweerlieden werden zondagavond rond zeven uur tijdens het blussen van een stapel brandend afval in de Duitslandstraat bekogeld met vuurwerk. Agenten zorgden ervoor dat de brandweer haar werk veilig kon doen. Het ging om een van de 155 brandweeruitrukken die de meldkamer in Midden- en West-Brabant registreerde.

Ook bij een brand in Rosmalen werd vuurwerk gegooid naar de brandweer. Niemand raakte gewond.

De brandweer in Eindhoven had met tegenwerking van heel andere aard te maken. Twee straten kwamen blank te staan nadat de waterleidingen waren gesprongen. Dat gebeurde na het blussen van autobranden toen de brandweer extra water probeerde te tanken. Dit was het geval in de Hendrik Staetslaan en de Vaalserbergweg.

Het mocht niet, maar toch werd er tijdens de overgang van oud naar nieuw volop geknald in Eindhoven en Tilburg. Misschien niet de bedoeling, maar het leverde wel mooie dronebeelden op.

Voor degenen die wat willen afkoelen na een mogelijk zware jaarwisseling: op diverse plekken in de provincie zijn er nieuwjaarsduiken.

DIT WIL JE OOK LEZEN:

Kindje (2) zwaargewond na brand op balkon

Vuurwerk ontploft in gezicht van 17-jarige jongen

Brandweer bekogeld met vuurwerk tijdens blussen in Bergen op Zoom

Straten blank in Eindhoven: waterleidingen springen na blussen branden

Tijd voor een nieuwjaarsduik! Hier kun je terecht voor een frisse start

Agenten werden ook deze jaarwisseling bestookt met vuurwerk, wat grote gevolgen kan hebben

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.